Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« kedy: 28. Marec , 2008, 10:38:44 » |
|
Aky pouzivate? Kde kupit? Ak nedostat hotove, ake konektory odprucate pouzit a kde ich dostat?
Este stale pouzivam normalny gitarovy kabel a zacina ma to jedovat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
temo
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 28. Marec , 2008, 10:43:21 » |
|
Aky pouzivate? Kde kupit? Ak nedostat hotove, ake konektory odprucate pouzit a kde ich dostat?
Este stale pouzivam normalny gitarovy kabel a zacina ma to jedovat.
Používam obyčajnú elektrikársku dvojlinku 2x1,5 a jacky je dobre použiť kvalitné,aspon Neutrik alebo podobné
|
|
|
Zaznamenané
|
LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 28. Marec , 2008, 10:43:44 » |
|
na bednu staci klasicka dvojlinka, najlepsie s dvojitou izolaciou. 2x1 musi stacit, kludne aj z predlzovacky ale najlepsie kupit repro kabel. konektory najlepsie take co nemaju telo spojene so ziadny polom. vraj to moze dat celkom supu.. Proel vyraba take gumove tie su fajn.
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 28. Marec , 2008, 10:47:19 » |
|
Takze vyvinulo sa to podla mojich ocakavani, skuste dat typ, kde v BA take kvalitnejsie konektory kupit. Maju v Radio Bastlerovi tam na Svatoplukovej, ci kde? Tam dostat aj kable ako take, cize vsetko pokope pod jednou strechou by bolo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
temo
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 28. Marec , 2008, 10:48:39 » |
|
Takze vyvinulo sa to podla mojich ocakavani, skuste dat typ, kde v BA take kvalitnejsie konektory kupit. Maju v Radio Bastlerovi tam na Svatoplukovej, ci kde? Tam dostat aj kable ako take, cize vsetko pokope pod jednou strechou by bolo.
Ano na Svätoplukovej u Ďurčeka to kúpiš všetko alebo neďaleko je GM electronics
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 28. Marec , 2008, 16:21:43 » |
|
Ano na Svätoplukovej u Ďurčeka to kúpiš všetko alebo neďaleko je GM electronics
Nemali ani Proel, ani Neutrik. Len nejaku lepsejsiu cinu, co je jack samec s velkym puzdrom ako XLR, tak som kupil to. Nema to ziadnym sposobom vyriesene pripevnenie kabla ku konektoru, to tam bude drzat v principe len na tych letovanych spojoch. Inak predavac ten isty, co pred 3 rokmi. Vtedy som kupoval 2m kabla, jasne, nezmyselna dlzka dost, a on ked uctoval, tak si popod nos somral: "No tak tento konektor, to je... XBN-56... dalej 20m kabla...." Vtedy som mu na to skocil, ale ked dnes zahlasil, ze 30m kabla, tak som sa len pousmial. Podobne biedne je to aj v GME
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
temo
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 28. Marec , 2008, 16:24:48 » |
|
Nemali ani Proel, ani Neutrik. Len nejaku lepsejsiu cinu, co je jack samec s velkym puzdrom ako XLR, tak som kupil to. Nema to ziadnym sposobom vyriesene pripevnenie kabla ku konektoru, to tam bude drzat v principe len na tych letovanych spojoch. Inak predavac ten isty, co pred 3 rokmi. Vtedy som kupoval 2m kabla, jasne, nezmyselna dlzka dost, a on ked uctoval, tak si popod nos somral: "No tak tento konektor, to je... XBN-56... dalej 20m kabla...." Vtedy som mu na to skocil, ale ked dnes zahlasil, ze 30m kabla, tak som sa len pousmial. Podobne biedne je to aj v GME Ten predavač sa stále pokúša žartovať tie čínske konektory sú ok,kábel by mali držať tým že ich zatiahneš
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 28. Marec , 2008, 16:27:40 » |
|
A veru hej, je tam taky zvierac, ako je na ritnom otvore a ked sa konektor pri skladani zakruca, tak to chrasti.
Tak som ho otestoval a nic moc.
|
|
« Posledná zmena: 28. Marec , 2008, 16:30:57 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
exhumer
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 28. Marec , 2008, 16:55:46 » |
|
za pivo ti urobim kabel s neutrikmi-material si zaplatis
|
|
« Posledná zmena: 28. Marec , 2008, 16:57:52 od exhumer »
|
Zaznamenané
|
WEIRD THRASH
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 28. Marec , 2008, 19:04:51 » |
|
Uvidim, ako sa mi osvedci toto.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 28. Marec , 2008, 21:11:59 » |
|
neviem co riesite. Cina, ci nejake Neutrik sa na zvuku nepodpisu, ani dvojlinka. takze kludne, aj tu Cinu a obycajnu dvojlinku. pokial tam nema ani taky "pricvakavaci" pliesok na zachytenie kabla, tak to je horsie, ale ja som sa stretol s takymi, ze mali. reprodduktorovy kabel sa vobec neoplati riesit, aj keby bol na bananiky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 28. Marec , 2008, 21:15:29 » |
|
(...) reprodduktorovy kabel sa vobec neoplati riesit, aj keby bol na bananiky Nie kazdy to tvrdi. Tiez fyzikalne nerozumiem celkom tomu rozdielu, ale nieco na tom mozno bude, nepoviem ze nie, este som to neskusal porovnavat. Ale rozdiel medzi kvalitnym a nekvalitnym konektorom a kablom beriem hlavne v tom, kolko vydrzi, ci sa nedolame a tak.
|
|
« Posledná zmena: 28. Marec , 2008, 21:15:59 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 28. Marec , 2008, 21:18:22 » |
|
Ale rozdiel medzi kvalitnym a nekvalitnym konektorom a kablom beriem hlavne v tom, kolko vydrzi, ci sa nedolame a tak.
presne tak aj ja. zvukovo nejake zmeny neviem, ci je mozno postrehnut alebo namerat. V dnesnych dobach kvalitnych medenych kablov. na elektricke vlasnosti to "nemoze" mat vplyv. o mechanickych - ano, to uz je ina debata
|
|
« Posledná zmena: 28. Marec , 2008, 21:19:02 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 29. Marec , 2008, 11:34:08 » |
|
dovolim si nesuhlasit a urcite sa najdu ludia co moj nazor podporia. Len zo srandy a zvedavosti sme skusili kvalitnu dvojlinku myslim znacky Proel a potom nejaky domacky letovany kabel s menej kvalitnymi konektormi a neveril som ze az taky rozdiel tam moze byt. Ten Proel hral super resp tak ako ma a ked dosiel narad ten druhy, tak to nemalo stavu a nehralo to vobec dobre. toto je presne problem ludi co si kupija kvalitny aparat za majland a potom to dodrbu kabelazou. Takze ked uz tak aspon kvalitne konektory ked si idem letovat. Nie je to tak drahe predsa.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 29. Marec , 2008, 11:40:36 » |
|
ja som hluchy jak poleno. 1m elektrikarska dvojlinka, homemade poletovana na kolene vs. 10m gitarovy tieneny kabel - ja tam nepocujem rozdiel... ci keby som mal naozaj pravy reprakovy kabel, nieco by som zacul ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|