marrtin
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 17. Apríl , 2008, 13:34:32 » |
|
to nieje az taky problem a "umenie"...s referencnym tonom to naladis presne. umenie to je taka ko napisal rasto, ze vie - bez toho tonu
rasťo napísal toto: dokazem gitaru naladit s presnostou na 1/4 az 1/2 polton a to ti spravím i ja a nejde o umenie, kto má absolútny sluch ten vie v hlave kedy je 440hz 440, kto má relatívny potrebuje konfrontáciu, kto nemá uši elektronickú ladičku...
|
|
|
Zaznamenané
|
Les Paul + Marshall, čo iné?
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 17. Apríl , 2008, 13:39:07 » |
|
a ty ladis podla coho? ja som to pochopil, ze potrebujes mat nejaky zdroj referencneho tonu, napriklad E. a potom podla toho naladis gitaru
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
siiiiiilas
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 17. Apríl , 2008, 13:58:17 » |
|
a ty ladis podla coho? ja som to pochopil, ze potrebujes mat nejaky zdroj referencneho tonu, napriklad E. a potom podla toho naladis gitaru
jemu na to staci druha osoba ktora mu to naladi....
|
|
« Posledná zmena: 17. Apríl , 2008, 13:58:33 od siiiiiilas »
|
Zaznamenané
|
heavy metal is the law!!!
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 17. Apríl , 2008, 14:38:27 » |
|
uz sa tu o tom vo fore kecalo. neviem, ci ta tema este niekde vo fore o vsetkom je. ale pamatam si, ze midlo tam cosi o tom pisal.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
katarina
pravidelný návštevník
Príspevkov: 725
spanilá deva
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 17. Apríl , 2008, 14:49:11 » |
|
Ja len k tomu absolutnemu a relativnemu sluchu...Aj ludia, ktori sa nenarodili s absolutnym sluchom si rokmi dokazali vycibrit sluch tak, ze sa tomu velmi priblizili, a nemaju problem, zblufu zapisovat tony a akordy uz len pri vypocuti skladby bez toho, aby im niekto povedal, o aku toninu ide... cize, clovek sa s tym nemusi narodit a ak na tom pracuje, moze si sluch dokonale vypracovat. Poznam niekolko takychto muzikantov...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 17. Apríl , 2008, 15:20:56 » |
|
podľa kovovej ladičky a 440 , podľa iného nástroja s ktorým si idem zahrať samozrejme ak som triezvi, po požitom alkohole sa táto schopnosť stráca
|
|
« Posledná zmena: 17. Apríl , 2008, 15:34:24 od marrtin »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 17. Apríl , 2008, 18:38:02 » |
|
podľa kovovej ladičky a 440 , (...) Kde to kupim?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 17. Apríl , 2008, 18:57:58 » |
|
v hudobninach? je to taky U-chovity ypsilon a ten udries o hranu stola, alebo niecoho ineho
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 17. Apríl , 2008, 19:33:04 » |
|
Myslel som ta tak, ze nechcem kovovu ladicku znacky Stagg s frekvenciou 414,756 Resp. ci to vobec ma zmysel riesit, ci existuje dobra a zla takato ladicka, alebo staci kupit barsjaku. Ci si ju mam vypocut, ci je to 440?
|
|
« Posledná zmena: 17. Apríl , 2008, 19:33:25 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 17. Apríl , 2008, 19:35:48 » |
|
HE napisal som, ze ju naladim presne a od ladicky budem pri slepom ladeni nakoniec cca maximalne 1/4 az 1/2 tonu Ved to aj ja a presne to mi vadi. Ja viem, ze som blizko ale uplne sa presne netrafim. Ale pocujem, ze stale to nie je ono.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 17. Apríl , 2008, 20:06:35 » |
|
Myslel som ta tak, ze nechcem kovovu ladicku znacky Stagg s frekvenciou 414,756 Resp. ci to vobec ma zmysel riesit, ci existuje dobra a zla takato ladicka, alebo staci kupit barsjaku. Ci si ju mam vypocut, ci je to 440? ej to Ti uz neviem poradit, ale skus si to v obchode, vypitaj si este elektronicku, zapni ju a rozozvuc tu kovovu a pozri, co Ti vyhodi
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 18. Apríl , 2008, 08:17:48 » |
|
Ved to aj ja a presne to mi vadi. Ja viem, ze som blizko ale uplne sa presne netrafim. Ale pocujem, ze stale to nie je ono. tak si kúp tú kovovú ladičku a laď to bodľa nej, majú ju myslím že v každých hudobninách, stojí niečo cez 100sk, alebo to laď podľa iného nástroja, elektronickej ladičky, nemusíš nástroj ladiť z brucha
|
|
« Posledná zmena: 18. Apríl , 2008, 08:35:25 od marrtin »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 18. Apríl , 2008, 10:00:19 » |
|
Ved to aj ja a presne to mi vadi. Ja viem, ze som blizko ale uplne sa presne netrafim. Ale pocujem, ze stale to nie je ono. vobec nechapem, co teraz rozpravas. bud mas absolutny sluch a naladis sa presne alebo nemas absolutny sluch a nevies, ci si naladeny presne. hovorim o naladeni A=440, nie o intervalovom ladeni medzi strunami.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 18. Apríl , 2008, 10:04:45 » |
|
Myslel som ta tak, ze nechcem kovovu ladicku znacky Stagg s frekvenciou 414,756 Resp. ci to vobec ma zmysel riesit, ci existuje dobra a zla takato ladicka, alebo staci kupit barsjaku. Ci si ju mam vypocut, ci je to 440? mam skusenost... mam presne taku vidlickovu ladicku - rozvibrujes ju buchnutim a hranu, prilozis ku snimacu na skreslenom zvuku a ozve sa Ti flazolet nad piatym prazcom struny A - ten brnknes a podla zachvevov naladis strunu a potom pokracujes uz dalej... dostal som ju od fotra, ktory ju mal dlho. ta ladicka moze mat tak 25 rokov. este asi pre 15 rokmi bola presna. dnes je mimo asi o 1/3 tona. to som inak aj kdesi cital, ze taketo ladicky casom zmenia ton, ktovie preco.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
predator
Hosť
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 18. Apríl , 2008, 10:06:24 » |
|
Únava materiálu .... holt nie je nad "elektronickú klasiku" tá bude mať aj za sto rokov odchýlku možno +-1 cent
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|