Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #90 kedy: 06. Máj , 2008, 22:25:00 » |
|
poviem to elementarne a sprosto. nikto tu nic nedokazal s vlastnou muzikou a prakticky ani s prebratou, takze je jedno na com sa hra alebo nehra. nekydat zbytocne lebo vas pomazem ako cierne gumy.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #91 kedy: 06. Máj , 2008, 22:31:55 » |
|
Neh si hra kazdy na com chce, aj tak bude vzdy najdvolezitejsie co hra a ako hra.. ak niekomu vyhovuje cinska gitara za 3tisic neh na nej hra.. je to kazdeho osobna volba..
dlhsiu dobu som vlastnil dve stare japonky, home made gitaru a aj deluxe fendre. Teraz mam okrem Fendra aj korejsku gitaru za par supiek a uplne mi vyhovuje, dobre sa mi na nej hra a aj so zvukom som spokojny.. si dam na hlavu nalepku gibson a nikto z Vas na koncerte nezisti ci je to origos.. ako chce niekto Fender stratcaster nech si kupi fender stratocaster. Ak si ho da postavit, tak to uz nebude fender stratocaster a nebude tak ani zniet, co neznamena ze bude zniet zle!
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #92 kedy: 06. Máj , 2008, 22:44:25 » |
|
Ak si ho da postavit, tak to uz nebude fender stratocaster a nebude tak ani zniet, co neznamena ze bude zniet zle!
A ako bude zniet? Neviem prečo by to nemalo zniet ako Fender.Len preto,že to nie je z Ameriky?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #93 kedy: 06. Máj , 2008, 22:50:05 » |
|
A ako bude zniet? Neviem prečo by to nemalo zniet ako Fender.Len preto,že to nie je z Ameriky?
ok, ak neaky gitarar vyrobi strat, ktory bude hrat ako Majov CS clapton, tak ho kupim.. v ziadnom pripade netvrdim, ze robene gitary su zle. Ved asi by sa niekto nedokazal uzivit vyrobou zlych gitar..
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #94 kedy: 06. Máj , 2008, 23:05:24 » |
|
ok, ak neaky gitarar vyrobi strat, ktory bude hrat ako Majov CS clapton, tak ho kupim..
1,-nie je iste,či Majov strat znie ako Claptonov 2,-ak zaplatiš tie orginal veci,tak ti ho urobi / aj ked neviem,či sa daju kupit/ Snad si nemysliš,že Claptonov model je nejaky zazrak. Je to Fender,precizne vyrobeny pravdepodobne z kvalitnejšich materialov s určitymi upravami.Nič viac. Žiadne voodoo ani Claptonova duša v nom neni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #95 kedy: 06. Máj , 2008, 23:10:57 » |
|
ok, tak neh ho vyrobí, porovnáme a keď tak bude znieť, tak ho kúpim.. myslíš, že do takejto výzvy sa pustí neaký gitarár??
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #96 kedy: 06. Máj , 2008, 23:15:32 » |
|
ok, tak neh ho vyrobí, porovnáme a keď tak bude znieť, tak ho kúpim.. myslíš, že do takejto výzvy sa pustí neaký gitarár??
Šak sa s niektorym dohodni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #97 kedy: 06. Máj , 2008, 23:24:31 » |
|
Normalne nechapem o com sa tu hadate a vobec ma to nebavi cele citat. Porovnavat handmade s cinou je uplne scestne. Nediskutujte o picovinach a radsej hrajte.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #98 kedy: 06. Máj , 2008, 23:28:11 » |
|
ale to su omacky a kraviny... keby som im priniesol svoj 16 rocny homemade strat, ze som strasne slavny gitarista a ze budu ho robit ako moju signovanu Custom Shop verziu, tak ho mera a skuma 2 roky tym vyvojarskych inzinierov a nakoniec by ho spravili a nehral by tak, mozno trochu podobne. a teraz co to dokazuje ? ze su to nimandi ?... uplne scestne sa tato debata ubera keby som im ovsem doniesol druhy kus toho spalku, z ktoreho tu gitaru mam a doniesol by som im aj taky isty krk, spravili by to podla mna na 90% blizko, s tym, ze aj tak by neojebali, ze na tu moju gitaru sa 16 rokov vkuse hralo
|
|
« Posledná zmena: 06. Máj , 2008, 23:29:33 od rastis »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #99 kedy: 06. Máj , 2008, 23:30:39 » |
|
Normalne nechapem o com sa tu hadate a vobec ma to nebavi cele citat. Porovnavat handmade s cinou je uplne scestne. Nediskutujte o picovinach a radsej hrajte. Teraz ja normalne nechapem,čo tu pletieš činu. / a ked Ta to nebavi čitat,lahka pomoc-nečitaj/
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #100 kedy: 06. Máj , 2008, 23:37:43 » |
|
keby som im ovsem doniesol druhy kus toho spalku, z ktoreho tu gitaru mam a doniesol by som im aj taky isty krk, spravili by to podla mna na 90% blizko, s tym, ze aj tak by neojebali, ze na tu moju gitaru sa 16 rokov vkuse hralo
raz sa dvaja kamarati rozhdli, ze si nechaju postavit gitary. Obidvaja chceli stratocaster. tela boli z rovnakej dosky z toho isteho stromu !! krky tusim tiez - len rubka trochu rozdielna a ked boli gitary hotove, tak hrala kazda inac.. tie gitary som osobne naraz neskusal..
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #101 kedy: 06. Máj , 2008, 23:40:43 » |
|
raz sa dvaja kamarati rozhdli, ze si nechaju postavit gitary. Obidvaja chceli stratocaster. tela boli z rovnakej dosky z toho isteho stromu !! krky tusim tiez - len rubka trochu rozdielna a ked boli gitary hotove, tak hrala kazda inac.. tie gitary som osobne naraz neskusal..
a potom akym zazrakom ma byt zarucena konzistencia pasovej vyroby u Fendru ci Gibsnu ? logicky mi vychadza, ze ziadnym. cize tato debata je zo svojej podstaty absurdna... ale nevadi mi - kludne pokracujme...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #102 kedy: 06. Máj , 2008, 23:41:56 » |
|
Rastis-tu ide v podstate o to,prečo by skuseny slovensky gitarar nemohol vyrobit kvalitnu gitaru porovnatelnu so "svetovymi" značkami,za predpokladu dostupnosti "určitych" dielov a samozrejme financii-je to predsa len "ručna" praca a kusovka. / ale tažko spravi Fender,ked mu daš limit ccr.30 tis.,ked len sada Fender snimačov+pickuard stoji ccr. 8-10tis./
|
|
« Posledná zmena: 06. Máj , 2008, 23:54:25 od udry »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #103 kedy: 06. Máj , 2008, 23:50:38 » |
|
moze si slovensky gitarar dovolit dat nepodarok "na pílu" neverím, ze vsetky handmade gitary su 100% bez chyby.. vo Fendri vedia ake drevo pouzit a ako ho spravne nachystat tyka sa to samozrejme aj ostatneho hardweru a je to uz neaka tradicia v tej firme co je aj neaka zaruka.. oproti tomu sa da povedat, ze hendmejdisti len experimentuju.. aku mas u nich zaruku vysledku? osobne vo mne vzbudi vacsiu dvoveru americky Fender, ako handmade za rovnaku cenu.
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
udry
Hosť
|
|
« Odpoveď #104 kedy: 07. Máj , 2008, 00:01:30 » |
|
Mates-su gitarari,čo to robia 15-20rokov a mnohi vyučenz v obore,tak z nich nerob kutilov,čo nevedia ako a ake drevo použit.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|