Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 08:38:34
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 27 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hand made vs. fabricke gitary  (Prečítané 77071 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #90 kedy: 06. Máj , 2008, 22:25:00 »

poviem to elementarne a sprosto. nikto tu nic nedokazal s vlastnou muzikou a prakticky ani s prebratou, takze je jedno na com sa hra alebo nehra. nekydat zbytocne lebo vas pomazem ako cierne gumy.  Nezahrávaj sa
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #91 kedy: 06. Máj , 2008, 22:31:55 »

Neh si hra kazdy na com chce, aj tak bude vzdy najdvolezitejsie co hra a ako hra.. ak niekomu vyhovuje cinska gitara za 3tisic neh na nej hra.. je to kazdeho osobna volba..

dlhsiu dobu som vlastnil dve stare japonky, home made gitaru a aj deluxe fendre. Teraz mam okrem Fendra aj korejsku gitaru za par supiek a uplne mi vyhovuje, dobre sa mi na nej hra a aj so zvukom som spokojny.. si dam na hlavu nalepku gibson a nikto z Vas na koncerte nezisti ci je to origos..
ako chce niekto Fender stratcaster nech si kupi fender stratocaster. Ak si ho da postavit, tak to uz nebude fender stratocaster a nebude tak ani zniet, co neznamena ze bude zniet zle!
Zaznamenané

FALLGRAPP
udry
Hosť
« Odpoveď #92 kedy: 06. Máj , 2008, 22:44:25 »

Ak si ho da postavit, tak to uz nebude fender stratocaster a nebude tak ani zniet, co neznamena ze bude zniet zle!
A ako bude zniet?   Neviem prečo by to nemalo zniet ako Fender.Len preto,že to nie je z Ameriky?
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #93 kedy: 06. Máj , 2008, 22:50:05 »

A ako bude zniet?   Neviem prečo by to nemalo zniet ako Fender.Len preto,že to nie je z Ameriky?
ok, ak neaky gitarar vyrobi strat, ktory bude hrat ako Majov CS clapton, tak ho kupim..
v ziadnom pripade netvrdim, ze robene gitary su zle.
Ved asi by sa niekto nedokazal uzivit vyrobou zlych gitar..  :)
Zaznamenané

FALLGRAPP
udry
Hosť
« Odpoveď #94 kedy: 06. Máj , 2008, 23:05:24 »

ok, ak neaky gitarar vyrobi strat, ktory bude hrat ako Majov CS clapton, tak ho kupim..

1,-nie je iste,či Majov strat znie ako Claptonov
              2,-ak zaplatiš tie orginal veci,tak ti ho urobi / aj ked neviem,či sa daju kupit/
 Snad si nemysliš,že Claptonov model je nejaky zazrak. Je to Fender,precizne vyrobeny pravdepodobne z kvalitnejšich materialov s určitymi upravami.Nič viac. Žiadne voodoo ani Claptonova duša v nom neni. Na zdravie!

Zaznamenané
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #95 kedy: 06. Máj , 2008, 23:10:57 »

ok, tak neh ho vyrobí, porovnáme a keď tak bude znieť, tak ho kúpim.. myslíš, že do takejto výzvy sa pustí neaký gitarár??
Zaznamenané

FALLGRAPP
udry
Hosť
« Odpoveď #96 kedy: 06. Máj , 2008, 23:15:32 »

ok, tak neh ho vyrobí, porovnáme a keď tak bude znieť, tak ho kúpim.. myslíš, že do takejto výzvy sa pustí neaký gitarár??
Šak sa s niektorym dohodni. Na zdravie!
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #97 kedy: 06. Máj , 2008, 23:24:31 »

Normalne nechapem o com sa tu hadate a vobec ma to nebavi cele citat. Porovnavat handmade s cinou je uplne scestne. Nezahrávaj sa Nediskutujte o picovinach a radsej hrajte. Som metlak
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #98 kedy: 06. Máj , 2008, 23:28:11 »

ale to su omacky a kraviny... keby som im priniesol svoj 16 rocny homemade strat, ze som strasne slavny gitarista a ze budu ho robit ako moju signovanu Custom Shop verziu, tak ho mera a skuma 2 roky tym vyvojarskych inzinierov a nakoniec by ho spravili a nehral by tak, mozno trochu podobne. a teraz co to dokazuje ? ze su to nimandi ?... uplne scestne sa tato debata ubera

keby som im ovsem doniesol druhy kus toho spalku, z ktoreho tu gitaru mam a doniesol by som im aj taky isty krk, spravili by to podla mna na 90% blizko, s tym, ze aj tak by neojebali, ze na tu moju gitaru sa 16 rokov vkuse hralo
« Posledná zmena: 06. Máj , 2008, 23:29:33 od rastis » Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #99 kedy: 06. Máj , 2008, 23:30:39 »

Normalne nechapem o com sa tu hadate a vobec ma to nebavi cele citat. Porovnavat handmade s cinou je uplne scestne. Nezahrávaj sa Nediskutujte o picovinach a radsej hrajte. Som metlak
Teraz ja normalne nechapem,čo tu pletieš činu. / a ked Ta to nebavi čitat,lahka pomoc-nečitaj/ Na zdravie!
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #100 kedy: 06. Máj , 2008, 23:37:43 »

keby som im ovsem doniesol druhy kus toho spalku, z ktoreho tu gitaru mam a doniesol by som im aj taky isty krk, spravili by to podla mna na 90% blizko, s tym, ze aj tak by neojebali, ze na tu moju gitaru sa 16 rokov vkuse hralo
raz sa dvaja kamarati rozhdli, ze si nechaju postavit gitary. Obidvaja chceli stratocaster. tela boli z rovnakej dosky z toho isteho stromu !! krky tusim tiez - len rubka trochu rozdielna a ked boli gitary hotove, tak hrala kazda inac..
tie gitary som osobne naraz neskusal..
Zaznamenané

FALLGRAPP
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #101 kedy: 06. Máj , 2008, 23:40:43 »

raz sa dvaja kamarati rozhdli, ze si nechaju postavit gitary. Obidvaja chceli stratocaster. tela boli z rovnakej dosky z toho isteho stromu !! krky tusim tiez - len rubka trochu rozdielna a ked boli gitary hotove, tak hrala kazda inac..
tie gitary som osobne naraz neskusal..

a potom akym zazrakom ma byt zarucena konzistencia pasovej vyroby u Fendru ci Gibsnu ? logicky mi vychadza, ze ziadnym. cize tato debata je zo svojej podstaty absurdna...

ale nevadi mi - kludne pokracujme...
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #102 kedy: 06. Máj , 2008, 23:41:56 »

Rastis-tu ide v podstate o to,prečo by skuseny slovensky gitarar nemohol vyrobit kvalitnu gitaru porovnatelnu so "svetovymi" značkami,za predpokladu dostupnosti "určitych" dielov a samozrejme financii-je to predsa len "ručna" praca a kusovka. / ale tažko spravi Fender,ked mu daš limit ccr.30 tis.,ked len sada Fender snimačov+pickuard stoji ccr. 8-10tis./
« Posledná zmena: 06. Máj , 2008, 23:54:25 od udry » Zaznamenané
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #103 kedy: 06. Máj , 2008, 23:50:38 »

moze si slovensky gitarar dovolit dat nepodarok "na pílu" neverím, ze vsetky handmade gitary su 100% bez chyby..
vo Fendri vedia ake drevo pouzit a ako ho spravne nachystat tyka sa to samozrejme aj ostatneho hardweru a je to uz neaka tradicia v tej firme co je aj neaka zaruka.. oproti tomu sa da povedat, ze hendmejdisti len experimentuju.. aku mas u nich zaruku vysledku? osobne vo mne vzbudi vacsiu dvoveru americky Fender, ako handmade za rovnaku cenu.
Zaznamenané

FALLGRAPP
udry
Hosť
« Odpoveď #104 kedy: 07. Máj , 2008, 00:01:30 »

Mates-su gitarari,čo to robia 15-20rokov a mnohi vyučenz v obore,tak z nich nerob kutilov,čo nevedia ako a ake drevo použit.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 27 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.052 sekund, 23 otázok.