Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 04:56:22
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 27 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hand made vs. fabricke gitary  (Prečítané 76786 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #180 kedy: 08. Máj , 2008, 12:17:17 »

No nie som sice ekonom, ale domnievam sa, ze ked fender kupi x kusov dreva priamo od dodavatela prveho, tak asi bude mat kusok lepsiu cenu, ako ked si sivcak kupi x/1000 kusov dreva od bohvie koho.
Nepodavaj svoje hypotezy ako hole fakty  To co bolo? červená-von
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #181 kedy: 08. Máj , 2008, 12:19:10 »

ok uz som ticho a lizem si doma rany od trefnych argumentov. pomoc!!!

uz sa tesim na pivo v KE, to bude debata  Na zdravie! Bavím sa skvele ha ha ha
Zaznamenané
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #182 kedy: 08. Máj , 2008, 12:20:10 »

ved tu padol fakt ze sivcak chce za dosku na gitaru 15 000 sk :D To jedine ma pobavilo. Ved on ti za material na gitaru zauctuje pomaly tolko, kolko stoji hotova USA gitara. Ja proti nemu nic nemam, jednoducho doba a globalizovany svet mu nepraje.
Zaznamenané
koktavyalojz
pravidelný návštevník
Príspevkov: 351

« Odpoveď #183 kedy: 08. Máj , 2008, 12:20:17 »

No nie som sice ekonom, ale domnievam sa, ze ked fender kupi x kusov dreva priamo od dodavatela prveho, tak asi bude mat kusok lepsiu cenu, ako ked si sivcak kupi x/1000 kusov dreva od bohvie koho.
samozrejme ze material maju tie velke firmy lacnejsi kedze kupuju vo vacsich mnozstvach a blizsie k zdroju. ale nezda sa mi ze by sa to odrazilo na vyslednej cene ich vyrobku oproti slovenskemu handmade.

no ale mozem sa mylit. skuste dakto hodit ceny napr. sivcaka a ceny napr Fender custom, aby sme porovnali...
Zaznamenané
koktavyalojz
pravidelný návštevník

« Odpoveď #184 kedy: 08. Máj , 2008, 12:21:19 »

ved tu padol fakt ze sivcak chce za dosku na gitaru 15 000 sk :D To jedine ma pobavilo. Ved on ti za material na gitaru zauctuje pomaly tolko, kolko stoji hotova USA gitara. Ja proti nemu nic nemam, jednoducho doba a globalizovany svet mu nepraje.
skoro hotova gitara z USA custom shopu.... skoro. este prilozit 50 litrov
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #185 kedy: 08. Máj , 2008, 12:21:59 »

Ono s tým drevom to nie je tak, že gitarár kúpi od suseda pár klátov, čo boli pôvodne určené na zimu do pece ... sú veľkododávatelia, ktorí vedia pri objednávke cez internet dodať hocičo, aj brazílsky mahagón, keď je na to dopyt. A väčšinou sa jedná o tie isté firmy, ktoré dodávajú drevo pre veľkovýrobcov, ale majú okrem toho aj malopredaj na zakázku. Sivčák a podobní výrobcovia určite nebehajú po lesoch s reťazovkou, ani nekupujú od amatérov či z nejakého gátra o tri dediny ďalej. Ono to drevo určené pre nástroje treba vedieť správne zrezať v správnom čase, správne spracovať a hlavne správne skladovať.
Zaznamenané
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #186 kedy: 08. Máj , 2008, 12:25:35 »

Kristepane. Ja nevravim ze sivcak si to drevo dakde pizlika, aj ked sa mi zda, ze javor na krky ma zo slovenskych lesov. Padol tu fakt, ze fosna na gitaru stoji 15 000 sk, ja vravim ze za 15 000 sk mas z warmoth hocjake telo na stratocaster hotove a nalakovane z akehokolvek dreva. Proste je to vela penazi, podla mna sa to neoplati.
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #187 kedy: 08. Máj , 2008, 12:30:49 »

to je riešenie Na zdravie!

Dá sa aj ináč, neskúšal som to síce osobne, ale práve na takéto veci je super použiť páskový (ribbon) mikrofón. Je dosť drahý, ale nedeformuje spektrum snímaného zvuku ako bežný membránový dynamický, blíži sa skôr kondenzátoráku, ale na rozdiel od kondenzátoráka mu netreba napájanie fantómom, a tak je dobre použiteľný aj na koncerte, kde nie vždy má zvukár na mikrofónnom vstupe fantómové napájanie. A je viac smerový ako kondenzátorák - má osmičkovú smerovú charakteristiku, vďaka čomu sa dobre hodí do štúdia aj na hlučné pódium, kde je potrebné čo najviac potlačiť presluchy pozadia.

Trebárs niečo také -

http://www.royerlabs.com/

« Posledná zmena: 08. Máj , 2008, 12:31:41 od Predator » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #188 kedy: 08. Máj , 2008, 12:33:44 »

na normalne dreviny ma celkom OK ceny, za exoticke si vypyta premrstenu sumu barskto..aj znacka...ked to chces zaplatis - ci uz velkej znacke alebo handmade vyrobcovi

ano, javor je slovensky..
« Posledná zmena: 08. Máj , 2008, 12:34:56 od styrioci » Zaznamenané
dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #189 kedy: 08. Máj , 2008, 12:39:05 »

kym vy budete teoretizovat o uplnych kravinach druhi na gitary hraju a zivia sa tym. a to je jedine podstatne. uziv sa tym a potom ved profesne reci. joe a podobni netaraju taketo teoreticke zvasty, ved OK zober si svoje peniaze a zvys zivotnu uroven sivcakom a podobnym on sa tesi ze nachytal dalsieho a splnil svoj ciel a zas predal jeden zo svojich pokusov.
Zaznamenané

koktavyalojz
pravidelný návštevník

« Odpoveď #190 kedy: 08. Máj , 2008, 12:43:23 »

kym vy budete teoretizovat o uplnych kravinach druhi na gitary hraju a zivia sa tym. a to je jedine podstatne. uziv sa tym a potom ved profesne reci. joe a podobni netaraju taketo teoreticke zvasty, ved OK zober si svoje peniaze a zvys zivotnu uroven sivcakom a podobnym on sa tesi ze nachytal dalsieho a splnil svoj ciel a zas predal jeden zo svojich pokusov.

chvalabohu su na svete slachetny americky vyrobcovia, ktory tak nezistne predavaju svoje kvalitne vyrobky. inak by sme boli odkazany na handmade - na kolene s dlatom vyrabane. a za nekrestanske penaze
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #191 kedy: 08. Máj , 2008, 12:47:59 »

Áno, dušky, a nielen to, aj moja babka vie korčuľovať ... tu sa bavíme o problematike handmade vs fabrika, nie o to, čím sa kto živí, to je irelevantné. Ale čo už, argumenty došli, tak začína machrovanie typu "ja som dakto a vy ste banda looserov". Tu na fóre nerozhoduje, kto niečo povie, ale to, čo povie a čím si to zdôvodní. Tu sme si všetci rovní a závisí od kvality argumentov a od ich zdôvodnenia. Preto je to diskusné fórum.  Ak chceš monológ, napíš odbornú knižku.
« Posledná zmena: 08. Máj , 2008, 12:51:14 od Predator » Zaznamenané
dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #192 kedy: 08. Máj , 2008, 12:59:38 »

Mudrlant o sebe so vobec nehovoril... Ani nahodou. Argumenty mi dosli a som v intelektualnj depke a striham struny  na znak totalneho vitazstva homemadistov. Rychlo mi nejaku zozente, cim drahsiu tym lepsiu. citim sa menejcenny a viem ze som roky bludil po pochybnych imperialistickych chodnikoch mamonu a konzumnej spolocnosti. Nech zije slovensky javor ci z coho to struzlikaju.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #193 kedy: 08. Máj , 2008, 13:00:23 »

mozno su to pre teba kraviny..mna to bavi. co to som si o drevinach a vyrobnych postupoch precital a preto nevidim preco by mal byt rozdiel v gitare vyrobenej tu a v gitare vyrobenej v USA ak su pouzite rovnake materialy. som toho nazoru, ze ak das nasmu vyrobcovi fosne priamo z gibson fabriky, tak ti vyrobi gibson na nerozoznaie od USA gitary. nic na tom nie je.

spomen si aky si bol skeptik s tou framus gitarou  Žmurk myslim, ze rovnako milo prekvapeny by si bol ak by si hral na nejakej kvalitnej slovenskej gitare Na zdravie! ci je 50k za taku gitaru vela neriesme..je na kazdom, co so svojimi peniazmi urobi Zdravíčko ked chce niekto robenu gitaru, tak si za nu zaplati, ked chce niekto znackovu gitaru, tak si ju tiez kupi..

tiez som radsej ked dam za pivo 25,- ale ked ho velmi chcem, tak dam aj 35,- a pritom mi nikto nebrani zmenit podnik Na zdravie!
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #194 kedy: 08. Máj , 2008, 13:03:56 »

Mudrlant o sebe so vobec nehovoril... Ani nahodou. Argumenty mi dosli a som v intelektualnj depke a striham struny  na znak totalneho vitazstva homemadistov. Rychlo mi nejaku zozente, cim drahsiu tym lepsiu. citim sa menejcenny a viem ze som roky bludil po pochybnych imperialistickych chodnikoch mamonu a konzumnej spolocnosti. Nech zije slovensky javor ci z coho to struzlikaju.

Smutné, že sa musíš znižovať ku invektívam a zosmiešňovaniu oponentov v zúfalej snahe "vyhrať za každú cenu". Ja som možno mudrlant, ale ty si podľa toho, akým štýlom píšeš, zrejme arogant .... Ale vráťme sa k téme, tá nie je ani o mne, ani o tebe.  Bavím sa skvele

BTW si asi jediný, kto tu hovorí o homemade ... ostatní točia o handmade, čo je trochu iná vec.
« Posledná zmena: 08. Máj , 2008, 13:08:08 od Predator » Zaznamenané
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 27 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.108 sekund, 23 otázok.