Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 05:01:00
Strán: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 27 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hand made vs. fabricke gitary  (Prečítané 76798 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #255 kedy: 14. Máj , 2008, 08:02:19 »

Máš pravdu. Závisí od nárokov. Aj v Škode 120 sa dá odviezť ale v ML je to pohodlnejšie  Na zdravie!
prirovnavat gitaru k autu je riadne absurdne..
RobG nebavime sa o lacnych kopiach ale o luxusnych gitarach na zalanie, do tejto kategoria napriklad spada petrucciho musicman (nie ten co sa predava v obchodoch ale ten na ktoreho hra on), takisto vaiove gitarky a satrianiho atd atd..
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #256 kedy: 14. Máj , 2008, 08:10:31 »

Kua čo je na tom absurdné? ˇAno, obohrať sa dá aj na Iriske s EMG snímačmi.... Ja sa bavím o napodobeninách versus originály. Ak myslíš MUSICMAN PETRUCCI, to je pre mňa origoš signature gitara od EB. Mal som možnosť vidieť a hrať na kópiách, ktoré má gitarista z Gladiaatoru a jediné v čom sa to podobá, je tvar. Signature gitary Ibanez a podobne mi nevadia, mal som svojho času JS-1000 a bola to v poriadku gitara....
« Posledná zmena: 14. Máj , 2008, 08:12:15 od RobG » Zaznamenané
midlo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #257 kedy: 14. Máj , 2008, 08:29:12 »

Hmm, az si niekto dal urobit presnu kopiu, tak je hlupak. Ak chce niekto original, nech si kupi original, kopia je v tomto pripade scestne riesenie.
Napisem to este raz ale inymi slovami: Signature modely su robene podla HANDMADE predlohy a teda ani tie co su v obchodoch nehraju tak isto ako original HANDMADE co ma "hviezdny" majitel. Tato tema nie je o napodobeninach ale o HANDMATE nastrojoch, alebo HANDCRAFTED, co znamena ze ich robi majster, podobne ako sa robia vsetky akusticke TOP LUXUSNE nastroje najlepsich hernych vlastnosti. To, ze gitarovi majstri sa prisposobuju trhu a poziadavkam svojich zakaznikov nemozeme brat ako ich chybu, potrebuju predsa z niecoho zit.
Zaznamenané
RobG
inventár podniku

« Odpoveď #258 kedy: 14. Máj , 2008, 08:36:26 »

Máš pravdu. Sú tu dva uhly pohľadu. Ak sa bavíme napr. o FENDER CUSTOM SHOPE, alebo GIBSON CUSTOM SHOPE, kde pracuju majstri na luxusných nástrojoch, tam nie je o čom, podobne tomu je u Signature nástrojov ESP, IBANEZ a podobne. No ak sa bavíme o nejakých menších výrobcoch, priznám sa, že som za 17 rokov aktívneho hrania nestretol podobný nástroj, kvalitatívne porovnateľný s kvalitným kusom od Gibson či Fenderom. /pozn. za toto obdobie som vlastnil cca 80-90 gitár/  Na zdravie!
Zaznamenané
midlo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #259 kedy: 14. Máj , 2008, 08:49:53 »

Máš pravdu. Sú tu dva uhly pohľadu. Ak sa bavíme napr. o FENDER CUSTOM SHOPE, alebo GIBSON CUSTOM SHOPE, kde pracuju majstri na luxusných nástrojoch, tam nie je o čom, podobne tomu je u Signature nástrojov ESP, IBANEZ a podobne. No ak sa bavíme o nejakých menších výrobcoch, priznám sa, že som za 17 rokov aktívneho hrania nestretol podobný nástroj, kvalitatívne porovnateľný s kvalitným kusom od Gibson či Fenderom. /pozn. za toto obdobie som vlastnil cca 80-90 gitár/  Na zdravie!
No konecne sme nasli zhodu  Na zdravie!
Konkretizuj malych vyrobcov
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #260 kedy: 14. Máj , 2008, 12:48:21 »

prirovnavat gitaru k autu je riadne absurdne..
RobG nebavime sa o lacnych kopiach ale o luxusnych gitarach na zalanie, do tejto kategoria napriklad spada petrucciho musicman (nie ten co sa predava v obchodoch ale ten na ktoreho hra on), takisto vaiove gitarky a satrianiho atd atd..

ale on hra na take ako v obchodoch to si myslia len muzikanti že mu to hra inak...ale to on hra inak.....Vela hravam vonku hlavne v holandsku´koncerty a bežne vidim hrat profikov aj na lacne kopie a hra to dobre....to porovnanie nie je ako skoda 100 a ML ale ako oktavia a mercedes...stači ti oktavka...ja už nechcem drahy nastroj a to som mal Gibson Custom ..vobec to nieje hodne tych prachov.....ale ked to noiekto chce a mysli si že to niekoho zaujima a niekto to oceni a počuje...HAHA Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 14. Máj , 2008, 12:49:19 od joe » Zaznamenané

joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #261 kedy: 14. Máj , 2008, 12:58:10 »

Robo ved napiš na aky hraš strakač!!! netrieskaj nezmysli sam vieš že je to hovadina ..mali sme všeliake jeby"" a už ma to nezaujima...a vobec asi to zaujima len na forach takych čo maju nejake problemy a myslia si že je to v nastroji....mates ten fender maš odo mna keby to bola taka jeba je u mna tak ako ten zeleny a ten rudyho...ja nan mam prachy ale  načo soudruzi?Huh!?
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #262 kedy: 14. Máj , 2008, 13:06:28 »

Juraj T to napísal presne. Mám teraz asi 10 gitár, z toho polovica kópie, polovica origoš. To ako gitara znie zistíš na kšefte, alebo v štúdiu. V skúšobni Ti to je jedno.

Rozdielna farba vlasov neznamená, že sa nejedná stále o ženu..

Rovnaký tvar a drevo neznamená že to je zvuk Gibson.
no neviem...., ja som iba stolár, myslel som, že keď zachováš rozmery, materiál, vlhkosť dreva, dobu sušenia, moridlá, lak, tak potom by to malo byť to isté, chcem povedať, malo by to mať takú istú kvalitu
« Posledná zmena: 14. Máj , 2008, 13:06:57 od marrtin » Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #263 kedy: 14. Máj , 2008, 13:06:48 »

.. pri tvojom gaine sa ani necudujem, ze ti hra vsetko skoro rovnako...  ha ha ha
ja pocujem vyrazne rozdiely ked ho porovnavam s inymi gitarami..
Zaznamenané

FALLGRAPP
RobG
inventár podniku

« Odpoveď #264 kedy: 14. Máj , 2008, 13:10:25 »

Platí čo som napísal Jovino. Bohužiaľ. Už po x tí krát som sa presvedčil, že ten rozdiel jednoducho neoje...š, aj keď je pravda, že poslucháča to nezaujíma. Preto ale nevihodím "kópie" z okna. Takto mám v každej miestnosti nejakú gitaru, v skúšobni tiež a pár len zavretých v karavane keď sa ide hrať. Nič nemusím nosiť. Apropo, nový prírastok je na ceste.....GIBSON LES PAUL CUSTOM 1979

Kedze sa mi dari, vdaka Bohu..chcem Mercedes. Nie je to ziadny komplex ani nepotrebujem barle v podobe znackoveho nastroja. Musicma ponahraval kadejake gitary, aj tak mu najlepsie znie ESP do VHT, aj ked VINTAGE znie "dobre".
« Posledná zmena: 14. Máj , 2008, 13:14:28 od RobG » Zaznamenané
RobG
inventár podniku

« Odpoveď #265 kedy: 14. Máj , 2008, 13:15:52 »

marrtin: pri stoličkách a nábytku samozrejme platí Tvoja teória.
Zaznamenané
joe
inventár podniku

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #266 kedy: 14. Máj , 2008, 13:26:09 »

.. pri tvojom gaine sa ani necudujem, ze ti hra vsetko skoro rovnako...  ha ha ha
ja pocujem vyrazne rozdiely ked ho porovnavam s inymi gitarami..
pri akom gaine je hram do čisteho zvuku ako ty   a použivam overdrive...Zack wilde s enom hravame funky a blues...tak netrep...mna to tu pripada take machrovanie ala ja mam poserte sa ale z čoho?Huh!
šeban hra na mexico fender a nikomu na slovensku tak nehra gitara a ani gitarista ...čim to je čim to je ??
« Posledná zmena: 14. Máj , 2008, 13:30:18 od joe » Zaznamenané

RobG
inventár podniku

« Odpoveď #267 kedy: 14. Máj , 2008, 13:28:40 »

Blbý deň Joe?  Na zdravie!
« Posledná zmena: 14. Máj , 2008, 13:55:39 od RobG » Zaznamenané
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #268 kedy: 14. Máj , 2008, 13:54:29 »

Joe, este chvilu a zacnem s tym, ze po tolkych rokoch aktivneho hrania a sustavnemu vystavovaniu sa decibelov z vypecenych Marshallov sa meni subjektivne vnimanie zvuku u jednotlivca  ha ha ha
jasne, akoby si hudecovi vravel, je to v paprciach..

mam gitaru ktora mi vyhovuje, na ktorej sa mi dobre hra a s ktorou som spokojny..
tiez mam aj korejsku kopiju a tiez som s nou spokojny.. a medzi tymi dvoma gitarami je desatnasobny cenovy rozdiel..
 Na zdravie!
Zaznamenané

FALLGRAPP
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #269 kedy: 14. Máj , 2008, 14:10:05 »

marrtin: pri stoličkách a nábytku samozrejme platí Tvoja teória.
no ja verím iba na fyziku a tá nepustí to čo píšeš beriem ako psychologický efekt, zo mňa veriaceho nespravíš verím iba empirickému poznaniu a nijako fyzikálne si mi to nevysvetlil
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Strán: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 27 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.035 sekund, 23 otázok.