rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 08. Jún , 2008, 16:41:56 » |
|
prizvuky a narecia su super, vsetky. mne vadi diakritika v internetovych diskusiach, ale to uz je stare. Golonka je sedlak jak mraky, ale taky ten iny typ sedlaka, ako mam ja rad.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dugo
Hosť
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 08. Jún , 2008, 16:46:04 » |
|
prizvuky a narecia su super, vsetky. mne vadi diakritika v internetovych diskusiach, ale to uz je stare. Golonka je sedlak jak mraky, ale taky ten iny typ sedlaka, ako mam ja rad.
ragulin a fetisov
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 08. Jún , 2008, 16:47:56 » |
|
ragulin a fetisov nasiel tam skulinku a dal branku. on nedava goly, on dava branky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 08. Jún , 2008, 16:55:27 » |
|
mne vadi akurat tak vychodnarsky a madarsky prizvuk, to ale na fore neni pocut takze to neriesim ja sa niekedy pousmejem, ako niektori blavaci zaatahuju a je to dost nakazlive, ked napr niekto studuje v blave, tak sa to na neho nalepi. ale nepovedal by som, ze by mi to vadilo. vsetcia sme ludia co mi vadi viac je, ked je clovek koko*t (teraz nenarazam na nikoho konkretneho, aby si zase niekto nemyslel, ze sa snazim vyvolavat hadky ) a to moze rozpravat hocijakym prizvukom alebo aj lubozvucne
|
|
« Posledná zmena: 08. Jún , 2008, 16:59:15 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
crespi
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 08. Jún , 2008, 17:18:17 » |
|
ked uz tu riesite gramaticke okienko, vela Slovakov aj tu na fore hovori/pise nespravne - ma napadlo, ta napadlo atd. spravne ma byt mi napadlo, ti napadlo atd. Kedze napadnut vas moze medved a podobne havede a napadnut vam moze myslienka alebo podobna zalezitost
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 08. Jún , 2008, 17:22:32 » |
|
...vela Slovakov aj tu na fore hovori/pise nespravne - ma napadlo, ta napadlo atd....
nespravne podla koho ? podla nejakej neukojenej starej dievky, co uci 40 rokov tretiakov na ZS gramatiku ? prajem jej zazit aspon jeden orgazmus do konca zivota.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 08. Jún , 2008, 17:25:43 » |
|
uplna p*čovina jak cela slovenska gramatika. ked mozu zniet zvony, tak moze zniet aj hudba. cize aj zvon, aj hudba zneje rovnako. bodka a nechcite, aby mi koko*t fajcil este niekto dalsi okrem Stura p*čovina je toto: (...) ZNEJE je bezne spisovne slovo, pocuvam ho okolo seba stale. (...) Argument, ako sa patri. Skratka je jasne, ze to mas spisovnosti v pazi, tak neviem, co tu zrazu pises, ze zneje je spisovne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dugo
Hosť
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 08. Jún , 2008, 17:34:15 » |
|
vase uvahy zneju napicu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 08. Jún , 2008, 17:40:25 » |
|
dilemu vyriesil slovnik. napriklad aj slovensko anglicky. napisal som zneje - naslo "znejuci", znie - naslo "znie ako"...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 08. Jún , 2008, 17:54:22 » |
|
ked je nieco znejuce a zaroven to moze zniet, tak kludne to v tejto chvili zneje. nechapem co sa tu okolo toho balamuti.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vid
náhodný pocestný
Príspevkov: 141
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 08. Jún , 2008, 18:41:34 » |
|
Rastis: okolo toho ze ty si napisal ze "zneje" je spisovne, a nemal si pravdu.
Inak ja ked som v Bratislave, tak tam velmi casto pocujem ludi hovorit mojeho/tvojeho namiesto môjho/tvojho. Inde som to nepocul, hlavne nie v takom mnozstve.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 08. Jún , 2008, 18:48:30 » |
|
Rastis: okolo toho ze ty si napisal ze "zneje" je spisovne, a nemal si pravdu..
podla koho ? znejuce - zneje. zelezna logika a viac neni co riesit. ci mam si kupit knuhu, kde ma poucia, ze neviem rozpravat ? ...Inak ja ked som v Bratislave, tak tam velmi casto pocujem ludi hovorit mojeho/tvojeho namiesto môjho/tvojho. Inde som to nepocul, hlavne nie v takom mnozstve.
no a ? co je spravne ? to co sa pise v nejakej knihe, ktoru zaujima par ludi alebo to, ako sa rozprava vacsinovo ? na Zahori maju miestny vlakovy spoj, hovorieva sa mu lokalka, ale Zahoraci maju lokajku - a maju svatu pravdu, nech sa Stur tym vtakom aj zadrhne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vid
náhodný pocestný
Príspevkov: 141
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 08. Jún , 2008, 18:57:21 » |
|
podla koho ? znejuce - zneje. zelezna logika a viac neni co riesit. ci mam si kupit knuhu, kde ma poucia, ze neviem rozpravat ? Napríklad podla PhDr. Doc. CSc. Kataríny Habovštiakovej, z jazykovedného ústavu Slovenskej Akadémie vied: Pod vplyvom slovesa zrieť (obilie zreje) sa neraz v prítomnom čase spomenutých slovies používajú nenáležité tvary čneje, zneje, cneje sa. Korektné spisovné tvary sú iba čnie, znie, čnie sa, teda Gerlach čnie až do oblakov, hudba pekne znie, cnie sa mi za domovom. no a ? co je spravne ? to co sa pise v nejakej knihe, ktoru zaujima par ludi alebo to, ako sa rozprava vacsinovo ? na Zahori maju miestny vlakovy spoj, hovorieva sa mu lokalka, ale Zahoraci maju lokajku - a maju svatu pravdu, nech sa Stur tym vtakom aj zadrhne.
To je vsetko velmi pekne, ale to ze tebe sa nejake slovicko paci ho nerobi spisovnym.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 08. Jún , 2008, 18:59:02 » |
|
rastis, coze si taky podrazdeny z toho ? sak slovencina ma take zakony a tak to je. ma aj vynimky, tak sa s tym treba zmierit. a co si ty opisoval, ako sa hovori je hovorova slovencina - nespisovna. spisovna ma pravidla a ked spominas tu logiku, tak v jazykoch neni. logika je v matematike, fyzike v jazykoch neni a to ma sere. preto neviem dobre anglinu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|