RiZz0
|
|
« kedy: 22. Máj , 2008, 21:13:50 » |
|
Ahojte chalani, som zacinajuci gitarista. Kupil som si fendera strat mexico. Mam niejake problemy, alebo skor otazky. 1. Moja kobylka. Vypada asi takto... http://www.blueskillet.com/images/Guitar%20Stuff/Strat_Red/2006%20Fender%20V%20Neck%20Project%20Strat%20Bridge%20&%20Controls.JPGKed si vsimnete, vytrca von. Pocul som ze by to malo byt uplne az na dreve. Asi ako tu... http://farm1.static.flickr.com/101/310357120_bd2f0ebb0e.jpg?v=0Nemohol by mi to niekto vysvetlit? Tu je to este krasne znazornene... http://www.freepatentsonline.com/6943284-0-large.jpg2. problem : hmatnik mam uplne rovny, prazce su fakt iba mierne zodrate. No ked hram vysoke tony sa mi zda ze prilis skoro zanikaju. (zatial nemam kombo hravam iba cez efektovy simulator GR3) Diky moc vsetkym...
|
|
« Posledná zmena: 22. Máj , 2008, 21:15:28 od RiZz0 »
|
Zaznamenané
|
Ten kto chce příliš moc, může ztratit úplne všechno, a kto chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic.
|
|
|
matkosafko
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 22. Máj , 2008, 21:17:32 » |
|
to ze je kobylka vo vzduchu je v pohode... to druhe neviem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 22. Máj , 2008, 21:19:29 » |
|
ty chlapik a nemas tam moc hrube struny ?vies ... pridaj pruzinu alebo skus maksie struny
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RiZz0
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 22. Máj , 2008, 21:24:29 » |
|
noo, ano mam tam 11. Ale ked kua ja neviem. Niekto vravi tak niekto tak... to tak ma byt, to tak nema byt. Aj ja som si myslel ze to spravi pruzina ale jeden gitarista mi vravel ze to pruzina nespravi. Aj ked mi to neslo dohlavy ked som sa pozrel na ten nakres. Co stoji taka pruzina? Kupim to normalne v hudobninach? A ma byt ta kobylka teda uplne az na dreve? vela otazok chalani co? sorac ja vam to niejako oplatim potom
|
|
|
Zaznamenané
|
Ten kto chce příliš moc, může ztratit úplne všechno, a kto chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic.
|
|
|
matkosafko
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 22. Máj , 2008, 21:34:45 » |
|
ja som to niekedy riesil tiez ci to ma byt na dreve, nasiel som to ze to moze byt pod nejakym uhlom odporucanym, tak som to priblizne tak nastavil. ak to chces mat na dreve tak dotiahni pruziny alebo pridaj, kupis to kdekolvek v hudobninach, mozno sa to niekomu aj v sufliku vala, tak by ti mohol ponuknut. 11tky struny maju dost silny tah, preto mas aj hmatnik rovny.keby si dal maksie tak sa ti to inac prisposobilo. lenze ked 11tky maju super zvuk
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 22. Máj , 2008, 21:35:58 » |
|
Teraz počkať... Keby si to mal "položené" na dreve, ako by so s tremolom vyťahoval?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
johnzo
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 22. Máj , 2008, 21:40:14 » |
|
nevyťahoval by. ono sa to moc nerieši na skvajroch kde ten HW dosť pokulháva a asi by to veľmi ladenie neudržalo :-) ale na kvalitnejších gitarách je to myslím o ľubovôli gitaristu. ak potrebuješ vyťahovať ony tak to nemôže ležať na dreve, ak si túto príjemnú frajerinku odpustíš tak na drevo a máš o starosť menej, nemusíš gitaru nejak veľmi štelovať a keď ti praskne struna tak ti neodíde ladenie.
|
|
|
Zaznamenané
|
keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno [/quot
|
|
|
RiZz0
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 22. Máj , 2008, 21:45:50 » |
|
Jo stym je tiez haluz ze sa to dost rozladuje... vytahovacky moc nepouzivam, moc... teda vobec... asi to vyskusam dat na drevo a uvidime co to spravi. Chalani dakujem moc...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 22. Máj , 2008, 22:19:43 » |
|
2. problem : hmatnik mam uplne rovny, prazce su fakt iba mierne zodrate. No ked hram vysoke tony sa mi zda ze prilis skoro zanikaju. (zatial nemam kombo hravam iba cez efektovy simulator GR3) Co by si chcel, ked tam mas 11-tky struny? To su dost tvrde struny.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 22. Máj , 2008, 23:15:14 » |
|
malo by to byt na dreve, vo vzduchu je len floyd
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 22. Máj , 2008, 23:20:07 » |
|
malo by to byt na dreve, vo vzduchu je len floyd
Fender ma v manuale napisane, ze to ma (moze) byt vo vyske asi 1/8 palca (snad som sa trafil). Ale kludne to moze byt polozene aj na tele.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 22. Máj , 2008, 23:23:35 » |
|
Fender ma v manuale napisane, ze to ma (moze) byt vo vyske asi 1/8 palca (snad som sa trafil). Ale kludne to moze byt polozene aj na tele.
no hej, je to mozne, ale ked to je polozene, tak ti to drzi lepsie ladenie, za co dam ruku do ohna
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 23. Máj , 2008, 06:33:20 » |
|
1. na telo, pridaj do zadu este jednu pruzinu. dostat ju v beznych hudobninach - priprav si kilecko (stoja aj par korun, ale co vies, co za znackovu na teba vytiahnu - predavaci su svine, ved vies). Ak to bude stale vo vzduchu, tak dotiahni tie pruziny 2. skus to na realnom aparate. v simulaciach ton zvykne skapinat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 23. Máj , 2008, 07:12:36 » |
|
|
|
« Posledná zmena: 23. Máj , 2008, 07:13:00 od pelko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 23. Máj , 2008, 11:02:16 » |
|
ja som tiez svoj mexikan kupil s takouto krivou kobylou a 10nami strunami, a ked som ho doniesol domov, zistil som, ze tie srouby na ktore su tie struny tremola upnute niesu dotiahnute dobre... tak som chytil sraubenzieher a poriadne ich zakrutil do dreva... odvtedy mam kobylu na dreve nech tam dam hocico ale ten chlap predo mnou ju mal tak nakrivo a nestazoval sa... asi ju vyuzival ako obojzvratne tremolo...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|