ja som tiez svoj mexikan kupil s takouto krivou kobylou a 10nami strunami, a ked som ho doniesol domov, zistil som, ze tie srouby na ktore su tie struny tremola upnute niesu dotiahnute dobre... tak som chytil sraubenzieher a poriadne ich zakrutil do dreva... odvtedy mam kobylu na dreve nech tam dam hocico
ale ten chlap predo mnou ju mal tak nakrivo a nestazoval sa... asi ju vyuzival ako obojzvratne tremolo...
a na co ine myslis ze bolo vymyslene to tremolo?
jasne, ze na strate (pokial nema pevnu alebo Floyd) sa da tremolo pouzivat rozne:
1. ako dvojzvratne tremolo - uplne normalna vec (tremolo by malo mat zahnutie cca take, ako pise vyrobca. Ja davam tak 2-3mm)
2. ako jednozvratne tremolo, oprete na tele, ale stale s moznostou zapakovat ton dole (klasika 60te Surfin roky, pruziny su dotiahnute, ale nie na doraz)
3. bud ako pevna kobylka (napr. e. clapton model, 5 pruzin su dotiahnute nadoraz a tremolo ma v sebe dreveny blok)
este by som Fendracke tremola (bloky) zadelil do dvoch tried:
1. Vintage na 6tich skrutkach, 5 niklovych pruzin, tazsi chod tremola, srobovacia paka
2. Modernejsie na dvoch trnoch, 3 cierne Fender pruziny, lahsi chod tremola - vyslovene na pouzivanie ako dvojzvratne tremolo, nasuvacia paka
(potom sa pouzivaju este rozne ine kombinacie tychto blokov hlavnu u Gotoh a pod.)