Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 10:45:46
Strán: 1 [2] 3 4 ... 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Poradte pri vybere zvukovej karty  (Prečítané 23903 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #15 kedy: 31. Júl , 2008, 19:33:16 »

ked som si pozeral tu audiophile, tak ta mala zozadu par konektorov a SPDIF tusim. takze ak tomu dobre rozumiem, tak to sa este potom zapoji do tej externej casti nie ? cize samotnu zvukovu kartu bu som mal v PC a este k tomu externu cast s konektormi a preampom, ci nie ? cize vlastne ten DI-box co spominal, ze by v nom bolo vsetko toto. alebo sa mylim ? vobec som sa v zvukovych kartach neorientoval a ani nemal potrebu riesit tak sorry za priblble otazky.
 Zdravíčko
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #16 kedy: 31. Júl , 2008, 19:37:57 »

tak. vonku mas ten box
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #17 kedy: 31. Júl , 2008, 19:54:39 »

hm a ta externa cast kolko stoji ? ci to sa predava s tym ? nechapem.
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #18 kedy: 31. Júl , 2008, 20:30:17 »

to je v cene komplet. treba si len vybrat.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #19 kedy: 31. Júl , 2008, 21:27:59 »

Co som spominal Audiophile, tak ta nema nic take ako externy box. Ten Fast Track je sikovny, ze je to vsetko pekne v kope. Ale ludia, co sa tomu viacej venuju frflu na ten zvuk. Teda urcite lepsie ako onboard, ale na profi nie. Vsak za tie peniaze.
M-Audio FW 410. Ja pouzivam FW 1814 - zatial absolutna spokojnost, ta 410 je len mensi brat tejto velkej. Jediny problem je ze musis mat dobry FireWire radič v notebooku, najlepsie Texas Instruments, inak to notebook nezvladne a zvuk zamrzne.  Žmurk
Ked som toto riesil, tak to vychadzalo tak, ze 410 ma 4 vstupy - 2 analog, 2 spdif (jeden cinch konektor, ktory berie digitalny stereo signal).

Niekto tu pisal o E-MU 0404, po neprijemnych mojich skusenostiach s Fast Track Pro by som siel mozno do tejto, je to podobne ale posobi na mna lepsim dojmom.

Ta moja M-audio Fast Track Pro bola citliva na rusenie v sieti. Ked sa vypla na chodbe tyristorom chladnicka, tak dostala zvukovka zrejme cez zem nejaku napatovu spicku a prestala fungovat. Vzdy som ju musel vypnut/zapnut. Prisiel som na to experimentale a vela ludi po celom svete mi to potvrdilo. Ma to vystup vpredu na sluchatka, vzadu cinche. S tymito vystupmi mi to robilo, bolo jedno, ci boli repraky pichnute tam ci tam. Ked som bol na sluchatkach, tak bez problemu. A teraz sa niekto ozval na audioforums(tusim).com a pisal, ze ak sa pouziju TSR (jack 6,3mm) konektory, co su vzadu, ze to nema problem s tou sietou. Cize okrem cinchov vzadu a stereo jacku vpredu to ma aj mono jacky vzadu. Ja som myslel, ze je to Insert, pritom Insert tam bol inde. To som ju uz ale nemal, neviem, nemam to overene.

A ked som nahraval demo (2 stopy analog a 2 cez SPDIF prevodnik, kedze inak tato Fast Track Pro 4 vstupy nema), vo zvuku bolo viacero lupancov kade-tade. Teraz mam E-MU 1616 a lupance ziadne, tiez som nahral jedno demo a vela skusok a to viacej stop a pri vacsom rozliseni. Ale mozno to bolo len tym, ze ak som nieco "vaznejsie" klikal v programe. Skratka USB nema DMA, cize vyuziva silu procesora na prenos dat, uf.

Kamos mal M-Audio Firewire solo - ked nahodou vykopol nohou adapter - hned blue screen of death. To mi nepride moc robustne.

Skrtam si M-Audio. M-Audio
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #20 kedy: 31. Júl , 2008, 22:05:14 »

aha, jasne chapem :)

Kukam tu audiophile, mas skusenosti, je dobra ? celkom sa mi pozdava.

este som rozmyslal nad Deltou 44, ta ma aj externu cast vyvedenu - to by mi aj sedelo - nejake postrehy k tejto karte ? :) . pozeral som aj E-MU 0404, len z toho trcia kable, to by mi celkom prekazalo. Pozrel som si tu E-MU 1616 co mas a presne nieco take by som potreboval, len to uz je aj ina cenova kategoria a do vacsej miery by bola u mna nevyuzita :)
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #21 kedy: 31. Júl , 2008, 22:58:14 »

Myslel som tu E-MU, co corleone, cize 0404USB http://www.sofos.sk/default.aspx?content=TVRDETAIL&nparams=kod_id;7055

Inak dalsi kamos ma problemy s Fast Track USB, ked zapne repraky, tak sa mu zvukovka zasekne a musi ju restartovat. A niekedy ked hra dlhsie s realtime monitoringom, tak sa poserie zvuk, tusim donho nabehnu lupance. To je kombinacia chatrneho USB rozhrania a tej citlivosti na to rusenie v sieti. Neviem, skratka nieco take. Ja by som si na tieto M-Audio veci urcite daval pozor. Kto vie, ako su na tom ostatne podobne vyrobky.
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #22 kedy: 31. Júl , 2008, 23:06:40 »

hej, na ten fast track teda kaslem. to audiophile ma oslovilo dost. a hlavne ked si pisal, ze po USB a podobnych zberniciach to nevyuzije tu silu procaku a ze mozu byt problemy, tak sa "bojim"  :)

corleone mas s nou osobnu skusenost ? konkretne s tou E-MU 0404 USB - ak bude cool, tak mozno strach prekonam :)
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #23 kedy: 31. Júl , 2008, 23:12:24 »

Pisal som len, ze USB na svoju funkciu vyuziva CPU, alebo nieco na ten sposob. To rozhranie je consumer, nie professional. Ale snad tieto zvukovky vedia fungovat aj pekne a tieto skusenosti s M-Audio su len o tom, ze USB & M-Audio = nie.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #24 kedy: 31. Júl , 2008, 23:32:51 »

delta 44 ma 4 line ine a 4 line out. nema mic in, ani instrument in

inak je to "legendarna" karta uz aj 7-8 rokov na trhu. absolutne stabilna, dokaze sa synchronizovat na jeden driver s dalsou delta 44 aleb dalsou delta 66 (to iste + digital)

mal som najprv 1x delta 44, potom som mal 2 delta 44 a teraz mam delta 44 + delta 66. inputy a outputy ma vyvedene do elegantneho kovoveho rozhrania na dlhom kably s velkymi symetrickymi (vstupy) jackami.

zvuk ma dost slusny, dnes je lacna, ale ako nova stala slusny majland.

Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #25 kedy: 01. August , 2008, 09:14:55 »

no nakoniec ten mic in aj instrument in by som aj obetoval - ved ani ta audiophile nema mic in.

a chcem sa este spytat tie vystupy su na tej karte 4 a kazdy ten Jack je stereo ? cize ma v sebe aj L aj R ? alebo ako je to riesene ? inac nechpem, preco nerobia na vystupy aspon jeden cinchovy linkovy vystup...pride mi to ovela elegantnejsie ako tahat vystup z Jacku.
Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #26 kedy: 01. August , 2008, 09:25:35 »

a nejaka externa s ktorymi sa daju nahrat bicie slusne, najlepsie tak ze tam le napicham mikrofony priamo do nej

kolko vstupov na slusne bicie? 8?
Zaznamenané
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #27 kedy: 01. August , 2008, 09:42:26 »

hej, na ten fast track teda kaslem. to audiophile ma oslovilo dost. a hlavne ked si pisal, ze po USB a podobnych zberniciach to nevyuzije tu silu procaku a ze mozu byt problemy, tak sa "bojim"  :)

corleone mas s nou osobnu skusenost ? konkretne s tou E-MU 0404 USB - ak bude cool, tak mozno strach prekonam :)

Mal som ju zicnutu + som na nej robil nejake nahravky. Je fasa, mas tam vsetko potrebne pre home recording. Nastrojovy + microfonovy vstup funguje perfis, minimalny sum, lahka instalacia, stabilnejsie ako fasttrack. Je tam aj vstup na midi- controller, cize usetris jeden usb-vstup na kompe. Podla mna teraz najlepsia externa zvukovka v pomere cena/kvalita + hafo kvalitneho softu k tomu zadara. Ja si ju asi kupim pod stromcek.
Ak by nevyhovovala tato, tak dobra volba je aj interna 1212M. Nema sice nastroj/mic preamp, ale ma tak kvalitne prevodniky, ze to vobec nevadi.  ha ha ha A teraz za predava za 3,5 litra, co je absolutny vysmech vzhladom ku kvalite.  Zdravíčko
Zaznamenané

RED DEBILS
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #28 kedy: 01. August , 2008, 11:18:09 »

hm, dilemy... Popiskujem si
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #29 kedy: 01. August , 2008, 13:17:39 »

no nakoniec ten mic in aj instrument in by som aj obetoval - ved ani ta audiophile nema mic in.

a chcem sa este spytat tie vystupy su na tej karte 4 a kazdy ten Jack je stereo ? cize ma v sebe aj L aj R ? alebo ako je to riesene ? inac nechpem, preco nerobia na vystupy aspon jeden cinchovy linkovy vystup...pride mi to ovela elegantnejsie ako tahat vystup z Jacku.

su to mono vstupy a mono vystupy. cize mas 2 pary vystupov, z ktorych mozes ist do dvoch roznych zariadeni. v kazdom softe od winampu po Cubase si nastavis, z ktoreho paru vystupov sa ide.

vstupy su inak stereo jacky, ale to pretom, ze su symetricke.

preco nie cinche ? lebo delta 44 / 66 / 1010 su alebo boli kedysi kvazy v profisegmente, respektive semiprofi. a kde tam cinche ? z karty mozes ist bud do monitorov, cize jacky. alebo z karty mozes ist do mixpultu, cize jacky. z cinchov by si siel kam ? do veze ?
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 ... 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.047 sekund, 23 otázok.