Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 08:39:33
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 21 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ako na solovanie  (Prečítané 63083 krát)
0 užívateľov a 10 Hostí prehliada túto tému.
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #45 kedy: 26. August , 2008, 14:32:02 »

ale sak akord svojou podstatou urcuje toninu nie??

Podla mna nie.
Zaznamenané
swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #46 kedy: 26. August , 2008, 14:35:23 »

nehajte uz brmbolca na pokoji on je moj kamrat  Neser ma!
Zaznamenané

Tomino
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

Barbar Onan

« Odpoveď #47 kedy: 26. August , 2008, 14:35:42 »

Podla mna nie.

no dobre ale zober si ze ked mas nejaky akord povedzme len tri tony. Hras o stale dookola. Ak v nom chces zahrat nejake solo tie tri tony ti urcuju toninu. Cize akrod urcuje toninu.
Zaznamenané

Si píš!!!!Fast šmiring a undead singing is my life!!!
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #48 kedy: 26. August , 2008, 14:36:19 »

brmbolec pises trochu (rozumej dost  :)  ) nezmysly.  rozkladat toninu, resp. tonalitu mozes takto 

to, co si pomenoval ako rozklad toniny je nezmysel. keby si povedal, ze rozklad stupnice, ako tak by som to este chapal, aj ked je to tiez nezmysel. vies, aky je rozdiel medzi toninou a stupnicou?

Hura, Blazej, na niekoho ako si ty som cakal, konecne niekto kto sa vyzna v teorii. Prosim ta vysvetli to tu , ja nemam silu :) (zial ani potrebne znalosti).
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #49 kedy: 26. August , 2008, 14:37:21 »

. vies, aky je rozdiel medzi toninou a stupnicou?

to by aj mna zaujimalo.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #50 kedy: 26. August , 2008, 14:38:27 »

no dobre ale zober si ze ked mas nejaky akord povedzme len tri tony. Hras o stale dookola. Ak v nom chces zahrat nejake solo tie tri tony ti urcuju toninu. Cize akrod urcuje toninu.

Ok, mas tri tony , C, E, G. Co je to za toninu? Je to C dur? Je to A mol? Je to E mol? Je to ...?
Zaznamenané
Tomino
pravidelný návštevník

Barbar Onan

« Odpoveď #51 kedy: 26. August , 2008, 14:40:05 »

Hura, Blazej, na niekoho ako si ty som cakal, konecne niekto kto sa vyzna v teorii. Prosim ta vysvetli to tu , ja nemam silu :) (zial ani potrebne znalosti).

podla mna brmbo to myslel dobre ale sa len zle vyňadril. samozrejme rozklad toniny neexistuje ako vyraz. On urcite myslel rozklad stupnice pripadne akordu resp prstoklad.  
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #52 kedy: 26. August , 2008, 14:41:53 »

podla mna brmbo to myslel dobre ale sa len zle vyňadril. samozrejme rozklad toniny neexistuje ako vyraz. On urcite myslel rozklad stupnice pripadne akordu resp prstoklad.  

Ved jasne ze to myslel dobre, len sa zle vyjadril, myslel sekvencie po sebe iducich tonov v stupnici, v roznych prstokladoch.
Zaznamenané
Tomino
pravidelný návštevník

Barbar Onan

« Odpoveď #53 kedy: 26. August , 2008, 14:41:59 »

Ok, mas tri tony , C, E, G. Co je to za toninu? Je to C dur? Je to A mol? Je to E mol? Je to ...?

fuj co je to za spatny akord.

Mas tri tony CFG - hras C molovu pentatoniku od C
Zaznamenané

killya182
pravidelný návštevník
Príspevkov: 483

« Odpoveď #54 kedy: 26. August , 2008, 14:43:41 »

kasli na sola, hras 4 mesace ci kolko...potrenuj pravacku a rychlost najpr, sadni k metronomu a cvic cvicenia jak koko*t, lebo bez toho nezasolujes ani hovno a mozes mat aj encyklopedicke znalosti barsjakych tonin a pentatonik a neviem coho este...
teda aspon podla mojho skromneho nazoru Na zdravie!
Zaznamenané

Kto do teba kamenom, ty donho rockom.
http://www.mkmb.sk/thebagofbones/
Príspevkov: 906

« Odpoveď #55 kedy: 26. August , 2008, 14:44:21 »

brmbolec pises trochu (rozumej dost  :)  ) nezmysly.  rozkladat toninu, resp. tonalitu mozes takto 

to, co si pomenoval ako rozklad toniny je nezmysel. keby si povedal, ze rozklad stupnice, ako tak by som to este chapal, aj ked je to tiez nezmysel. vies, aky je rozdiel medzi toninou a stupnicou?

osobne si myslím že rozumnejšie by bolo ak by ste chlapcovi poradili akým spôsobom sa tvoria sóla, niečo čo by možno chalanovi ktorý založil túto tému dalo.
A nie hrať sa trošku na dementov a potrebu dokazovať si svoje "excelentné" hudobné teoretické schopnosti...  Na zdravie!
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
brmbolec
stály hosť

« Odpoveď #56 kedy: 26. August , 2008, 14:45:28 »

nehajte uz brmbolca na pokoji on je moj kamrat  Neser ma!
Na zdravie!
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #57 kedy: 26. August , 2008, 14:47:10 »

a aky je rozdiel medzi toninou a stupnicou ?
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Semish
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #58 kedy: 26. August , 2008, 14:48:00 »

osobne si myslím že rozumnejšie by bolo ak by ste chlapcovi poradili akým spôsobom sa tvoria sóla, niečo čo by možno chalanovi ktorý založil túto tému dalo.
A nie hrať sa trošku na dementov a potrebu dokazovať si svoje "excelentné" hudobné teoretické schopnosti...  Na zdravie!

Nezacal si nahodou ty? Osobne nepotrebujem nikomu nic dokazovat, kludne to tu zmazte a podme teda poradit zmysluplne veci. Akurat ze sa tu zacali radit uplne nezmysli.
Zaznamenané
brmbolec
stály hosť

« Odpoveď #59 kedy: 26. August , 2008, 14:52:25 »

Nezacal si nahodou ty? Osobne nepotrebujem nikomu nic dokazovat, kludne to tu zmazte a podme teda poradit zmysluplne veci. Akurat ze sa tu zacali radit uplne nezmysli.

nemyslím
Zaznamenané

Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 21 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.074 sekund, 23 otázok.