Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 26. August , 2008, 14:32:02 » |
|
ale sak akord svojou podstatou urcuje toninu nie??
Podla mna nie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
swordy
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 26. August , 2008, 14:35:23 » |
|
nehajte uz brmbolca na pokoji on je moj kamrat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tomino
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683
Barbar Onan
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 26. August , 2008, 14:35:42 » |
|
Podla mna nie.
no dobre ale zober si ze ked mas nejaky akord povedzme len tri tony. Hras o stale dookola. Ak v nom chces zahrat nejake solo tie tri tony ti urcuju toninu. Cize akrod urcuje toninu.
|
|
|
Zaznamenané
|
!Fast šmiring a undead singing is my life!!!
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 26. August , 2008, 14:36:19 » |
|
brmbolec pises trochu (rozumej dost ) nezmysly. rozkladat toninu, resp. tonalitu mozes takto to, co si pomenoval ako rozklad toniny je nezmysel. keby si povedal, ze rozklad stupnice, ako tak by som to este chapal, aj ked je to tiez nezmysel. vies, aky je rozdiel medzi toninou a stupnicou? Hura, Blazej, na niekoho ako si ty som cakal, konecne niekto kto sa vyzna v teorii. Prosim ta vysvetli to tu , ja nemam silu (zial ani potrebne znalosti).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 26. August , 2008, 14:37:21 » |
|
. vies, aky je rozdiel medzi toninou a stupnicou?
to by aj mna zaujimalo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 26. August , 2008, 14:38:27 » |
|
no dobre ale zober si ze ked mas nejaky akord povedzme len tri tony. Hras o stale dookola. Ak v nom chces zahrat nejake solo tie tri tony ti urcuju toninu. Cize akrod urcuje toninu.
Ok, mas tri tony , C, E, G. Co je to za toninu? Je to C dur? Je to A mol? Je to E mol? Je to ...?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tomino
pravidelný návštevník
Barbar Onan
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 26. August , 2008, 14:40:05 » |
|
Hura, Blazej, na niekoho ako si ty som cakal, konecne niekto kto sa vyzna v teorii. Prosim ta vysvetli to tu , ja nemam silu (zial ani potrebne znalosti). podla mna brmbo to myslel dobre ale sa len zle vyňadril. samozrejme rozklad toniny neexistuje ako vyraz. On urcite myslel rozklad stupnice pripadne akordu resp prstoklad.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 26. August , 2008, 14:41:53 » |
|
podla mna brmbo to myslel dobre ale sa len zle vyňadril. samozrejme rozklad toniny neexistuje ako vyraz. On urcite myslel rozklad stupnice pripadne akordu resp prstoklad.
Ved jasne ze to myslel dobre, len sa zle vyjadril, myslel sekvencie po sebe iducich tonov v stupnici, v roznych prstokladoch.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tomino
pravidelný návštevník
Barbar Onan
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 26. August , 2008, 14:41:59 » |
|
Ok, mas tri tony , C, E, G. Co je to za toninu? Je to C dur? Je to A mol? Je to E mol? Je to ...?
fuj co je to za spatny akord. Mas tri tony CFG - hras C molovu pentatoniku od C
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 26. August , 2008, 14:43:41 » |
|
kasli na sola, hras 4 mesace ci kolko...potrenuj pravacku a rychlost najpr, sadni k metronomu a cvic cvicenia jak koko*t, lebo bez toho nezasolujes ani hovno a mozes mat aj encyklopedicke znalosti barsjakych tonin a pentatonik a neviem coho este... teda aspon podla mojho skromneho nazoru
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brmbolec
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 26. August , 2008, 14:44:21 » |
|
brmbolec pises trochu (rozumej dost ) nezmysly. rozkladat toninu, resp. tonalitu mozes takto to, co si pomenoval ako rozklad toniny je nezmysel. keby si povedal, ze rozklad stupnice, ako tak by som to este chapal, aj ked je to tiez nezmysel. vies, aky je rozdiel medzi toninou a stupnicou? osobne si myslím že rozumnejšie by bolo ak by ste chlapcovi poradili akým spôsobom sa tvoria sóla, niečo čo by možno chalanovi ktorý založil túto tému dalo. A nie hrať sa trošku na dementov a potrebu dokazovať si svoje "excelentné" hudobné teoretické schopnosti...
|
|
|
Zaznamenané
|
Malé, ale potešia
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 26. August , 2008, 14:47:10 » |
|
a aky je rozdiel medzi toninou a stupnicou ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 26. August , 2008, 14:48:00 » |
|
osobne si myslím že rozumnejšie by bolo ak by ste chlapcovi poradili akým spôsobom sa tvoria sóla, niečo čo by možno chalanovi ktorý založil túto tému dalo. A nie hrať sa trošku na dementov a potrebu dokazovať si svoje "excelentné" hudobné teoretické schopnosti... Nezacal si nahodou ty? Osobne nepotrebujem nikomu nic dokazovat, kludne to tu zmazte a podme teda poradit zmysluplne veci. Akurat ze sa tu zacali radit uplne nezmysli.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brmbolec
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 26. August , 2008, 14:52:25 » |
|
Nezacal si nahodou ty? Osobne nepotrebujem nikomu nic dokazovat, kludne to tu zmazte a podme teda poradit zmysluplne veci. Akurat ze sa tu zacali radit uplne nezmysli.
nemyslím
|
|
|
Zaznamenané
|
Malé, ale potešia
|
|
|
|