Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 07:47:21
Strán: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 21 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ako na solovanie  (Prečítané 62953 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #195 kedy: 15. December , 2008, 21:43:25 »

Piaty mód moll-harmonickej, tuším.  Žmurk

Sorry, malá nepresnosť. Piaty mód moll-harmonickej sa podľa internetu volá španielska cigánska stupnica. Vygúglite si "spanish gypsy scale".
Zaznamenané

urmo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

« Odpoveď #196 kedy: 15. December , 2008, 22:12:15 »

Sorry, malá nepresnosť. Piaty mód moll-harmonickej sa podľa internetu volá španielska cigánska stupnica. Vygúglite si "spanish gypsy scale".

...alebo phrygian dominant alebo HP 5

Pouziva sa na dominantu smerujucu do molovej toniky.
Zaznamenané

brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #197 kedy: 16. December , 2008, 17:26:01 »

...alebo phrygian dominant alebo HP 5

Pouziva sa na dominantu smerujucu do molovej toniky.

používa sa na durovú dominantu v molovej tónine keď chceme byť presný :)
Ale skôr sa používa vo flamencu na tónický durový akord. Podľa Andršta jej jej názov španielska frygická.
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
urmo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #198 kedy: 16. December , 2008, 17:34:20 »

používa sa na durovú dominantu v molovej tónine keď chceme byť presný :)
Ale skôr sa používa vo flamencu na tónický durový akord. Podľa Andršta jej jej názov španielska frygická.

jo s tym som ratal Žmurk
Zaznamenané

Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727

His spirit and music live on!

« Odpoveď #199 kedy: 16. Marec , 2009, 19:29:25 »

Mam taky dojem, ze chlapcovi ste velmi neporadili ha ha ha ha ha ha ha ha ha
Zaznamenané

Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16  -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5  '78.
atheysm
pravidelný návštevník
Príspevkov: 384

LEBO JA SOM koko*t

« Odpoveď #200 kedy: 19. Marec , 2009, 12:52:18 »

Myslim si ze najlepsie by bolo keby sa naucis zatial nejake jednoduche sola od hocikoho, skusaj stupnice nauc sa pentatoniku a hlavne stale hraj to ze budes citat ti hovno pomoze podla mna...Ja som sa ucil solovat ze som si nahral vlastne akordy a do nich som skusal vselico...najlepsie bluesove akordy;)len hlavne sadni a 2 hodiny hraj ako keby si mal 2 hodiny citat a 10 min hrat:) hodne stesti  Na zdravie!
Zaznamenané
urmo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #201 kedy: 19. Marec , 2009, 12:58:43 »

Myslim si ze najlepsie by bolo keby sa naucis zatial nejake jednoduche sola od hocikoho, skusaj stupnice nauc sa pentatoniku a hlavne stale hraj to ze budes citat ti hovno pomoze podla mna...Ja som sa ucil solovat ze som si nahral vlastne akordy a do nich som skusal vselico...najlepsie bluesove akordy;)len hlavne sadni a 2 hodiny hraj ako keby si mal 2 hodiny citat a 10 min hrat:) hodne stesti  Na zdravie!

blbost najprv by si mal ujasnit a niekde nasat info co vlastne bude tie 2 hodiuny hrat. Ked bude hrat len tak barčo budu to 2 hodiny totalne zabite, lebo ziaden učinok a zlozvyky.
Zaznamenané

atheysm
pravidelný návštevník

LEBO JA SOM koko*t

« Odpoveď #202 kedy: 19. Marec , 2009, 13:04:53 »

odpoved moderneho gitaristu...nic v zlom Zdravíčko
Zaznamenané
urmo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #203 kedy: 19. Marec , 2009, 13:35:08 »

odpoved moderneho gitaristu...nic v zlom Zdravíčko

ja len ze treba cvicit aj efektivne  Cmuk chlapci Na zdravie!
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #204 kedy: 19. Marec , 2009, 13:42:52 »

Serte na drvenie stupníc, to je dobré na nabranie základov v orientácii sa po hmatníku, je to také doplnkové štúdium na rozširovanie si obzoru a skúšanie nezvyklých cestičiek, ale nie základ. Hrajte melódie, čím viac, tým lepšie. Sústreďte sa nielen na prevedenie, ale aj na výraz. Nejaká krkolomná etuda vám síce pridá nejaké možnosti navyše, ale nenaučí vás hudobne premýšľať a chápať melódiu a jej súvis s doprovodom, o budovaní vlastného feelingu nehovoriac. To, že budete vedieť zahrať 40 stupníc v rôznych polohách, z vás ešte gitaristu s citom pre melódiu neurobí.
« Posledná zmena: 19. Marec , 2009, 13:45:12 od Predator » Zaznamenané
atheysm
pravidelný návštevník

LEBO JA SOM koko*t

« Odpoveď #205 kedy: 19. Marec , 2009, 13:45:55 »

no ved to je jasne...ale nie je to podla mna na skodu...je to len dobre ked to vie
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #206 kedy: 19. Marec , 2009, 13:49:32 »

Ja netvrdím, že je to zlé ... ale je to len doplnok k rozvíjaniu hudobnej predstavivosti, zručnosti a výrazu. Netreba to povyšovať na základ. Po prehraní nejakej pesničky sa na človeka nalepí ďaleko viac, nielen, aké tóny má hrať, ale aj to, ako ich má hrať ... starí rockoví muzikanti miesto veľkého teoretizovania radšej "sťahovali" sóla svojich veľkých vzorov a teória prišla na rad iba vtedy, keď sa riešil nejaký kompozičný problém.
« Posledná zmena: 19. Marec , 2009, 13:50:41 od Predator » Zaznamenané
atheysm
pravidelný návštevník

LEBO JA SOM koko*t

« Odpoveď #207 kedy: 19. Marec , 2009, 13:54:13 »

no ved o tom ja presne pisem...stary muzikanti ako hendrix,page,blackmore... hrali od rana do vecera a pocuvali  Zdravíčko
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #208 kedy: 19. Marec , 2009, 13:56:26 »

no ved o tom ja presne pisem...stary muzikanti ako hendrix,page,blackmore... hrali od rana do vecera a pocuvali  Zdravíčko
Je to frajer tak presne to bolo. Dnes je drtičov s namemorovanými školami od Satrianiho a Vaia jak červených myší, ale melodického hráča nehrajúceho etudy (a pritom hrajúceho aj rýchle veci) aby človek pohľadal Na zdravie!
« Posledná zmena: 19. Marec , 2009, 13:58:50 od Predator » Zaznamenané
urmo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #209 kedy: 19. Marec , 2009, 14:10:29 »

Predator zavadzas. To vsetko je OK co vravis ale clovek si to moze dovolit ked už čo to vie. Videl si niekdy basnika co nevie abecedu, sklonovanie, v zivote mozno precital akurat par kniziek. Toto je podla mna to iste. Stiahnies niekoho solo a co s nim? Neni to o tom ze sa ho len naucis hrat. S tym materialom tiez treba nejak pracovat, rozobrat to...a nerozoberes ho pokial nemaš sajnu co tam sudruh vobec hra. Prave vtedy vyraste z teba imitator Vaia a podobne, ked nemas paru ako si z toho vybrat to uzitocne. Na zdravie!
Zaznamenané

Strán: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 21 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.044 sekund, 23 otázok.