Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
05. December , 2024, 03:11:32
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: krabicky a ich poradie v signalovom retazci  (Prečítané 16980 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
zakky
Hosť
« Odpoveď #45 kedy: 10. Október , 2008, 14:18:20 »

omg spolok uberacov gainu  Som frajer
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #46 kedy: 10. Október , 2008, 14:29:56 »

Lenze Kaolko nechce pridavat gain tym Maxonom, ale len zlahka menit charakter. Ja som tiez inak zastanca tohto, ze gain dole a vsetko vyhodit, ale obcas mam chut na nejaky efekt a vela ludi hra furt s efektami a komplikovanymi setupmi, tak asi vedia preco :) Ibaze by nevedeli.
Zaznamenané

yjm111
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 129

« Odpoveď #47 kedy: 10. Október , 2008, 20:17:25 »

skušaj ho vsade,hlavne ho daj pred delay
Zaznamenané

PRS custom 24 10 top
Mesa dual recto 2 channel+mesa recto box
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #48 kedy: 10. Október , 2008, 20:31:13 »

prvotne dojmy.. Maxon OD808 som pouzil napriamo gitara - amp, MXR sa najviac osvedcil v slucke zatial. Ako poniektori uz naznacovali, ten Maxon nemal skoro ziaden vplyv na lead kanal ako taky. Vacsinou som skoro ani nepostrehol rozdiel vo zvuku. Maximalne tak v dynamike hry, kedze po jeho zapnuti sa mi hralo onieco lahsie (aj ked to mohla byt psychicka zalezitost :D )..Maxon som nastavoval tak, ze som nepridal ziaden podiel skreslenia z krabicky, hlasitost som dal na maximum a 'tone' podla moznosti niekde okolo polky.. MXR naopak spravil pomerne dost, len sa s nim musim naucit este pracovat, zatial som len namatkovo nahodil jemne 'V'..resp skor take oblejsie 'M' alebo ako to opisat, prosto vlnka a zvuk bol uhladenejsi ale taktiez stratil trocha na prieraznosti..  hlavne to musim skusat nejako na etapy robit lebo takto som bol uz tak ohucany ze to az pekne nebolo..uz aby dosiel ten Boss noise gate, lebo clovek sa pomaly aj boji do strun udret ked vie, ze akonahle utlmi struny tak mu vazba usekne gebulu.. Ked tak nad tym uvazujem, tak ten Maxon mozno coskoro poputuje dalej, kedze az taky sluzbu mi neurobil a niekomu mozno posluzi viac...Kebyze ho chce niekto vymenit za nejaky kvalitny delay, tak sa nebudem branit :)
« Posledná zmena: 10. Október , 2008, 20:37:37 od kaolko » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #49 kedy: 10. Október , 2008, 20:52:11 »

lebo clovek sa pomaly aj boji do strun udret ked vie, ze akonahle utlmi struny tak mu vazba usekne gebulu..
inac gitara, resp snimace su v poriadku? lebo ked je vsetko ako ma byt, tak ked utlmim struny, tak ma byt ticho a mozes mat gain vyhuleny, aparat vyhuleny a byt nalepeny na repraku

Ked tak nad tym uvazujem, tak ten Maxon mozno coskoro poputuje dalej, kedze az taky sluzbu mi neurobil
ja som to vravel  Popiskujem si :)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #50 kedy: 10. Október , 2008, 22:26:20 »

Cize ani v ataku ziadna zmena? ak hras rychle riffy, tak je konkretny sound?
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #51 kedy: 11. Október , 2008, 07:43:56 »

Cize ani v ataku ziadna zmena? ak hras rychle riffy, tak je konkretny sound?

Ale ano, trochu lahsie sa cloveku hra, ale pri mojom momentalnom pouzity pre-gainu okolo 6 sa ten Maxon uz vlastne chudak ani nemal sancu moc prejavit :) inak, nemal som pocit, ze by sa to nejako zahuhlalo po jeho pouziti.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #52 kedy: 11. Október , 2008, 07:45:50 »

inac gitara, resp snimace su v poriadku? lebo ked je vsetko ako ma byt, tak ked utlmim struny, tak ma byt ticho a mozes mat gain vyhuleny, aparat vyhuleny a byt nalepeny na repraku
ja som to vravel  Popiskujem si :)

mno to zu si niesom tak isty, ci je gitara, alebo snimace ok. Momentalne su tam Dimarzio, otazne je mozno ale ci je to spravne poletovane a nie je tam iny problem. Ale nie som jediny, kto ma s tou hlavou takuto skusenost. Ona proste chyta vsetko. Da sa to prirovnat k hyperaktivnemu decku
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #53 kedy: 11. Október , 2008, 08:49:35 »

mno to zu si niesom tak isty, ci je gitara, alebo snimace ok. Momentalne su tam Dimarzio, otazne je mozno ale ci je to spravne poletovane a nie je tam iny problem. Ale nie som jediny, kto ma s tou hlavou takuto skusenost. Ona proste chyta vsetko. Da sa to prirovnat k hyperaktivnemu decku

Vravim ti :), uber gain :). Tiez som mal podobny problem, kludne sa zastav a presvedcis sa ze momentalne nemam absolutne ziaden problem s vazbou ...
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #54 kedy: 11. Október , 2008, 09:15:35 »

Vravim ti :), uber gain :). Tiez som mal podobny problem, kludne sa zastav a presvedcis sa ze momentalne nemam absolutne ziaden problem s vazbou ...
Problem nie je v množstve gainu. Ale nemožem byt s gitarou otočeny k aparatu resp.blizko neho lebo potrebujem stale krutit čudlikmi,nakolko hladam ten spravny zvuk.Takže "spravne sa otočit" voči aparatu resp. najst polohu kde to nevazbi,nebrumi. Na zdravie! A to fakt niekedy stači pootočit sa o "malinky kusok".
« Posledná zmena: 11. Október , 2008, 09:20:07 od udry » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #55 kedy: 11. Október , 2008, 09:16:47 »

ubrat gain je vcelku dobry napad, ale predpokladam, ze ty to robis hlavne kvoli pouzitiu sedmicky.. ved uvidis sam az dojdes v com je problem.. :)
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #56 kedy: 11. Október , 2008, 09:20:46 »

Problem nie je v množstve gainu. Ale nemožem byt s gitarou otočeny k aparatu resp.blizko neho lebo potrebujem stale krutit čudlikmi,nakolko hladam ten spravny zvuk.Takže "spravne sa otočit" voči aparatu resp. najst polohu kde to nevazbi,nebrumi. Na zdravie!

Jasne, mas pravdu, tu je vsak problem aj ten ze mi to vazbilo aj ked som nebol otoceny k aparatu, proste raz chvilu skusal hrat z gainom tak na 7-8 a bolo to omnoho nekonkretnejsie a hlavne to vazbilo v kazdej pauze.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #57 kedy: 11. Október , 2008, 09:25:02 »

Semish.. asi cca podobne ako opisujes sa to aj sprava.. tu vazbu mam na haku, to proste umlcim tym noise gateom.. co mi tam vadi je jedna konkretna frekvencia, ktoru sa snazim vyrezat a vzdy ked uz mam pocit, ze som sa jej zbavil, tak zistim, ze aparat straca na prieraznosti zvuku :D  skusim trocha poexperimentovat s gainom, korekciami ampu, presencom a tym EQ co som dal do slucky.. skusim trocha ubrat basy a vysky na ampe a nahodit tam nove cez EQ.. a ubrat ten gain aj kec mam pocit, ze ked idem tak na 4-5 tak mi to zneje uz dost lenivo.. a taktiez urcite aj ten box robi svoje
« Posledná zmena: 11. Október , 2008, 09:27:00 od kaolko » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #58 kedy: 11. Október , 2008, 09:25:17 »

mam cerstvu skusenost, ze pri nadmernom piskani a vazbani nemusi byt vzdy na vine len zle namotany alebo nezaliaty snimac. moze byt problem aj s blbo navrhnutym plosakom aparatu a kludne moze ist aj o znamy dlhodobo fabricky vyrabany amp. to mi nedavno live predviedol majster Brdo z Malaciek, ako podobne problemy s nadmernym vazbanim dokaze poriesit maly 15 minutovy zasah do ampu...
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #59 kedy: 11. Október , 2008, 09:25:33 »

Jasne, mas pravdu, tu je vsak problem aj ten ze mi to vazbilo aj ked som nebol otoceny k aparatu, proste raz chvilu skusal hrat z gainom tak na 7-8 a bolo to omnoho nekonkretnejsie a hlavne to vazbilo v kazdej pauze.
Tak to bude problem inde. Ja mam " dost gainovy" aparat a štandartne mam gain na 3-hodinach a problem nemam.
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.115 sekund, 22 otázok.