Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 13:50:05
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: otázka ohladne ,,tuningu" tremola  (Prečítané 17059 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
m0noLiTh
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 147

cover gitarista s záujmom pracovať na sebe ďalej

« Odpoveď #30 kedy: 28. Marec , 2009, 18:29:31 »

daj fotky toho tvojho jak to mas porobene, bo nechapem, ze aky pliesok a o com vlastne hovoris..

pruzin zozadu mas kolko? su dotiahnute na fest? ked podladis struny, tak maju mensi tah, preco by sa ti mala dvihat kobyla? alebo uz maju tie struny tak slaby tah, ze ti to nedrzi vobec pokope...

mám 3 pružiny, tremolo fat 10 to je...šrouby vzadu su dotiahnute fest...

a pliešok
 tak to hovorim o tom obrazku čo som pripojil...je to tam slabo vidno ale predsa..., pod tym tremolom je ten pliešok - teda vlastne tremolo mu zabranuje,aby vypadol...

* Gitka.jpg (60.5 KB, 640x480 - prehliadnuté 230 krát.)
Zaznamenané

SCHECTER HELLRASIER C-1 FR, Ibanez GRG 170dx, zoom G2.1u, Damage control - SOLID METAL Dual vacum tube Distortion, black heart little giant. kustom arrow 16w - proste také študentske hračky na papučový metal :)
m0noLiTh
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #31 kedy: 28. Marec , 2009, 18:30:11 »

a ešte jedna foto...podla mna ked idem ,,nadladiť" to c-čko tak pokial tu gitaru necham tak ako je tak proste ten pliešok vždy vypadne..a hrubšie struny tomu skôr nepomôžu, lebo budu davať vačši ťah aj do toho tremola, aby nebolo ,,vykvasene" na tom pliešku...tak ted som to snad povedal lepšie  Na zdravie!

* Gitka2.jpg (60.54 KB, 640x480 - prehliadnuté 227 krát.)
« Posledná zmena: 28. Marec , 2009, 18:34:32 od m0noLiTh » Zaznamenané

SCHECTER HELLRASIER C-1 FR, Ibanez GRG 170dx, zoom G2.1u, Damage control - SOLID METAL Dual vacum tube Distortion, black heart little giant. kustom arrow 16w - proste také študentske hračky na papučový metal :)
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #32 kedy: 28. Marec , 2009, 18:37:34 »

obojstranna paska, prilep tu hovadinu na svoje miesto o gitaru, dotiahni pruziny uplne na fest, alebo pridaj este viac a nabudes mat ziaden problem  Som za vodou kámo
Zaznamenané
m0noLiTh
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #33 kedy: 28. Marec , 2009, 18:41:51 »

obojstranna paska, prilep tu hovadinu na svoje miesto o gitaru, dotiahni pruziny uplne na fest, alebo pridaj este viac a nabudes mat ziaden problem  Som za vodou kámo

no ta hovadina drži velmi dobre, ale ked sa chcem dať do tuningu in flames tak ani nedoladim struny a pliešok vypadne...
ako nad tym premyšlam, asi tie pružiny by boli naj...
predavaju sa bežne v hudobninach, že?? totiž v LidlMusic ich nemali zrovna a dopočul som sa, že kôli par pružinam je tolko učtovania, papierovania, že to vraj nema moc hudobnin v laske...
« Posledná zmena: 28. Marec , 2009, 18:43:09 od m0noLiTh » Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #34 kedy: 28. Marec , 2009, 18:44:07 »

ked nemas pruziny tak pritiahni tie dva srovby ktore tam su vzadu.

inak nechapem, takze mas to v Ccku a ides to podladit, teda tah strun sa znizi a ty potrebujes pruziny? to je nejaka blbost
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #35 kedy: 28. Marec , 2009, 18:44:20 »

Kup pruziny Gotoh, su kratsie a teda maju vacsi tah. Pripadne kup to Tremol-no a mas po problemoch. Alebo gitaru bez tremola :).
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #36 kedy: 28. Marec , 2009, 18:44:36 »

co to splietas, kup si este 2 pruziny a nacpi ich tam, dotiahni to a nemas ziadny problem. jaky pliesok preboha Huh!
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #37 kedy: 28. Marec , 2009, 18:56:14 »

no ta hovadina drži velmi dobre, ale ked sa chcem dať do tuningu in flames tak ani nedoladim struny a pliešok vypadne...
no a preco radim tu pasku? aby ti to nevypadlo..

btw ten pliesok ma aku ulohu? IMHO ho tam ani netreba...staci len pruziny vzadu pritiahnut na fest a hotovo..kup tie dve dalsie a budes mat istotu, na vacsie podladenie kup hrubsie struny..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #38 kedy: 28. Marec , 2009, 18:59:07 »

mimochodom, ako sa moze podladenim zdvihnut kobyla aby z nej vypadol pliesok ? podladenim kobyla sadne este viac na telo.
Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #39 kedy: 28. Marec , 2009, 19:06:50 »

z C-čka (sorry ak je to zly nazov ladenia)
D(najhrubšia struna) A F C G D

do dropped A#
A# (najhrubšia struna) F C# G# D# A#

toto je C
C-F-A#-D#-G-C

toto je dropped A#
 A# - F - A# - D# - G# - C
« Posledná zmena: 28. Marec , 2009, 19:07:38 od Zakky » Zaznamenané
m0noLiTh
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #40 kedy: 28. Marec , 2009, 19:09:51 »

ja už na to nemam slov  Na zdravie!  ha ha ha

daju sa tie Gotoh pružiny zohnať v bežnych hudobninach, či sa to niekde objednava?

a že čo tu splietam? To co bolo? červená-von no nič take hrozne si myslim dpč  Nezahrávaj sa
ja by som bol najradšej, keby nemusim riešiť veci okolo pružin, či ,, vyrobu pevnej kobylky z tremola" atď,

ale vidim, že ked sa prelaďujem na in flames vypadne pliešok zpod tremola - je tu už aj foto čo som myslel, a tym padom mam cele ladenie už tak akurat na 2 veci takže by som viac ladil ako hral

aaaa sice medzery v teorii a tak mam, ale mne sa nezda, že je in flames zrovna podladne...
však keby je podladene, tak nemam problem s plieškom čo vypada...
tie struny som nepodladoval oproti c-čku, skôr naopak...teda inak povedane neuvolnoval som struny, ale skôr som ich viac napinal, keby pre to nemam cit, tak ich aj pretrhnem popri ladeni...

to je všetko  Neser ma! Na zdravie!

« Posledná zmena: 28. Marec , 2009, 19:11:38 od m0noLiTh » Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #41 kedy: 28. Marec , 2009, 19:13:39 »

Sorry, nejako som to tu cele necital.
Gotoh pruziny som normalne kupoval v Made.

In Flames hravali na prvych albumoch ladeni do D, teraz hraju vsetko v C ladeni (ako snad vsetky kapely z tejto sceny).
Zaznamenané
m0noLiTh
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #42 kedy: 28. Marec , 2009, 19:16:20 »

no a preco radim tu pasku? aby ti to nevypadlo..

btw ten pliesok ma aku ulohu? IMHO ho tam ani netreba...staci len pruziny vzadu pritiahnut na fest a hotovo..kup tie dve dalsie a budes mat istotu, na vacsie podladenie kup hrubsie struny..

ja ti nevim, Marian mal z nejakeho dôvodu pocit že ho tam treba  Na zdravie! asi by mi už drnčali struny o pražce
« Posledná zmena: 28. Marec , 2009, 19:17:03 od m0noLiTh » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #43 kedy: 28. Marec , 2009, 19:20:22 »

tie struny som nepodladoval oproti c-čku, skôr naopak...teda inak povedane neuvolnoval som struny, ale skôr som ich viac napinal, keby pre to nemam cit, tak ich aj pretrhnem popri ladeni...
to co si povodne pisal bolo D-cko, aj keby si mal C je to jedno, lebo aby si dostal ladenie dropped A#, tak potrebujes podladit..

zrejme pises nieco zle..
« Posledná zmena: 28. Marec , 2009, 19:21:03 od styrioci » Zaznamenané
m0noLiTh
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #44 kedy: 28. Marec , 2009, 19:22:35 »

Sorry, nejako som to tu cele necital.
Gotoh pruziny som normalne kupoval v Made.

In Flames hravali na prvych albumoch ladeni do D, teraz hraju vsetko v C ladeni (ako snad vsetky kapely z tejto sceny).

no v guitar pro som si pozrel že to bolo vraj dropped A#...ale zas až tolko neviem o tom, aby som to vedel naistotu potvrdiť či vyvratiť...ja si chcem zahrať colony konkretne...
a ako treba naladiť struny na D? to je ako štandard, ale hore je miesto hrubeho Ečka Dčko nie?
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 23 otázok.