Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 16:05:54
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: otázka ohladne ,,tuningu" tremola  (Prečítané 17078 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
zakky
Hosť
« Odpoveď #45 kedy: 28. Marec , 2009, 19:23:45 »

no v guitar pro som si pozrel že to bolo vraj dropped A#...ale zas až tolko neviem o tom, aby som to vedel naistotu potvrdiť či vyvratiť...ja si chcem zahrať colony konkretne...
a ako treba naladiť struny na D? to je ako štandard, ale hore je miesto hrubeho Ečka Dčko nie?

nie, to je tak ako standardne, ale kazda struna o ton dole
« Posledná zmena: 28. Marec , 2009, 19:24:12 od Zakky » Zaznamenané
m0noLiTh
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 147

cover gitarista s záujmom pracovať na sebe ďalej

« Odpoveď #46 kedy: 28. Marec , 2009, 19:25:40 »

to co si povodne pisal bolo D-cko, aj keby si mal C je to jedno, lebo aby si dostal ladenie dropped A#, tak potrebujes podladit..

zrejme pises nieco zle..

maybe...c d e f g a h c poznam už dlho...tak ja to skusim podladiť teda ze čo z toho vznikne...a pak hold je to jednoducha fyzika že pliešok nevypadne tomu chapem...
Zaznamenané

SCHECTER HELLRASIER C-1 FR, Ibanez GRG 170dx, zoom G2.1u, Damage control - SOLID METAL Dual vacum tube Distortion, black heart little giant. kustom arrow 16w - proste také študentske hračky na papučový metal :)
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #47 kedy: 28. Marec , 2009, 19:26:29 »

In Flames v dropped A# urcite nehraju, do A su ladeni Korn (standardne sedmickove ladenie cele o ton nizsie).
In Flames su teda standardne ladeni, ale o dva cele tony dole kazda struna.
Zaznamenané
marianguitar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 382

« Odpoveď #48 kedy: 28. Marec , 2009, 19:56:29 »

m0noLiTh, ved vies, kde ma najst, tak si mal napisat maila rovno mne alebo k nam na forum. sem kazdy den nechodim, takze ak mas s tym stale problem tak sa ozvi u nas, poriesime, lebo ako som to tu cital, nie celkom chapem problem lebo aj struny podladujes, tak pruziny ba mali vzadu o to viac tahat a potom by sa nemohlo stat, ze ti ta kovova podkova /pliesok ako si to nazval/ vypadne...
Ten sme tam mimochodom davali preto, aby si nemal tremolo padnute na rit, ak by sme ho dali na doraz na telo. pri montazi som ti hovoril, ze najlepsie bude ked si ho tam prilepis...  Na zdravie!
« Posledná zmena: 28. Marec , 2009, 20:20:16 od marianguitar » Zaznamenané

johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #49 kedy: 30. Marec , 2009, 13:33:27 »

tož pánové.

chcel by som si vytuniť tremolo. mám licensed floyda a spôsob uchytenia páky je dosť na chuja. na páke je závit a celá páka sa zašrobuje do závitu na tremole. strašne to vyklá, nedá sa to inteligentne používať bez pazvukov a bordelu, kt. vydáva páka pri pákovaní.

dalo by sa niekde zohnať to klasické uchytenie ako je na ibanez tremolách?  Na zdravie!
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
sacho
nováčik
*
Príspevkov: 46

« Odpoveď #50 kedy: 30. Marec , 2009, 13:42:41 »

Ja mám rovnaký problém. Skúšal som tam aj vsadiť závit z drôtu, aby to držalo natesno, no nepomohlo to. Takze sa pripájam k otázke.  Zdravíčko
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #51 kedy: 30. Marec , 2009, 13:48:09 »

ciastocne by vyriesil problem obmotanie zavitu kuskom papierovej lepiacej pasky, ale to je dost humusne riesenie..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #52 kedy: 30. Marec , 2009, 13:53:32 »

tož pánové.

chcel by som si vytuniť tremolo. mám licensed floyda a spôsob uchytenia páky je dosť na chuja. na páke je závit a celá páka sa zašrobuje do závitu na tremole. strašne to vyklá, nedá sa to inteligentne používať bez pazvukov a bordelu, kt. vydáva páka pri pákovaní.

dalo by sa niekde zohnať to klasické uchytenie ako je na ibanez tremolách?  Na zdravie!

vymen cely Floyd, kup si trebars Gotoh, ten je dobre vymysleny a neni moc drahy.
Zaznamenané
johnzo
stály hosť

« Odpoveď #53 kedy: 30. Marec , 2009, 14:00:53 »

ciastocne by vyriesil problem obmotanie zavitu kuskom papierovej lepiacej pasky, ale to je dost humusne riesenie..

skoro vôbec. vyskúšané.

a rastis: nového floyda? nemrdám bankárovú dcéru. a henten floyd je fajnový, mal som ho predvčerom dole a za dva roky expresívneho pákovania nieje na britoch skoro ani stopa  Na zdravie! má len hentú jedinú chybu.
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
[/quot
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #54 kedy: 30. Marec , 2009, 14:04:04 »

tož pánové.

Treba skočiť na bytový podnik za vodoinštalatérom nech dá na závit konope a uvidíš jak dobre to bude držať Bavím sa skvele Na zdravie!
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #55 kedy: 30. Marec , 2009, 14:06:09 »

vymen cely Floyd, kup si trebars Gotoh, ten je dobre vymysleny a neni moc drahy.

ja som to tiez tak riesil.. 
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #56 kedy: 30. Marec , 2009, 14:16:43 »

...
a rastis: nového floyda? nemrdám bankárovú dcéru. a henten floyd je fajnový, mal som ho predvčerom dole a za dva roky expresívneho pákovania nieje na britoch skoro ani stopa  Na zdravie! má len hentú jedinú chybu.

takze vlastne je nahovno a nie fajnovy, ze ?

takze ine riesenie co ma napada... ako vyzera blok, v ktorom je nasrobovana paka ? da sa ta diera, co je v tom bloku, do ktorej sa nasrobovava paka prevrtat az durchom skrz ten blok ? potom by si mohol ten zavit narezat tiez skrz (predpokladam, ze je to 6tka) a z druhej strany zasrobovat cervika, ktory by si dotiahol tak, aby robil doraz pake zo spodnej strany. medzi cervika a paku mozes nadzgat nejaku pruzinku alebo tuhu gumu. zospodu tremola by si si tym padom tym cervikom presne nastavil, do akej polohy sa Ti ma paka zvrchu az dotahovat a aka tuha ma v tom mieste byt.

ina moznost je hodit pevnu pruzinku na dno diery, ktoru uz mas teraz, pokial nie je ovsem hlbsia a doraz pake nerobi iba vyska narezania zavitu na nej. toto maju pod pakou bezne USA Standard Fendre.
Zaznamenané
johnzo
stály hosť

« Odpoveď #57 kedy: 30. Marec , 2009, 22:07:29 »

absolútne som nepochopil, ale možno keď si to prečítam za triezveho stavu mysle(tentokrát nie alkohol ale teplota), tak snáď pochopím.

každopádne, nieje to fender systém. spravil som foto mobilom teraz pri lampičke...

* pakajhz.JPG (33.85 KB, 640x480 - prehliadnuté 191 krát.)
Zaznamenané

[/quot
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #58 kedy: 30. Marec , 2009, 23:27:25 »

cize zavit nie je narezany na samotnej pake a v diere, do ktorej sa paka srobuje ? je tam taka ta matka, ktorou sa to dotahuje zvonku ? zrozumitelnejsie to nenapisem, sorry.

vratme sa k povodnemu - kup si seriozny floyd.
Zaznamenané
johnzo
stály hosť

« Odpoveď #59 kedy: 30. Marec , 2009, 23:29:50 »

cize zavit nie je narezany na samotnej pake a v diere, do ktorej sa paka srobuje ? je tam taka ta matka, ktorou sa to dotahuje zvonku ? zrozumitelnejsie to nenapisem, sorry.

vratme sa k povodnemu - kup si seriozny floyd.

takto: závit je na páke a v hentej skrutke, ktorá sa dá vybrať a zostane tam holá diera.

a necítim až takú potrebu pákovať bez pazvukov, aby som vyhodil do luftu 200€  Na zdravie!
Zaznamenané

[/quot
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.08 sekund, 23 otázok.