Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
28. November , 2024, 08:54:29
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 44 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Je počet poslucháčov merítkom kvality  (Prečítané 89214 krát)
0 užívateľov a 94 Hostí prehliada túto tému.
predator
Hosť
« Odpoveď #150 kedy: 25. Február , 2009, 14:19:56 »

Norika M. nenakrutila cosi ?
Máš divné chute, toto asi radšej nie ...
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #151 kedy: 25. Február , 2009, 14:21:26 »

hihi :) a precitajte si diskusiu k tomu clanku, ta hovori sama za seba, najhodnovernejsie to riesi prispevok: "vlastne su to stetky, ktore maju svoju show" ha ha ha je to tak, spievat nevedia ani nahodou, zbytok je len bublina a trochu tanca, kostymy a svetla...
« Posledná zmena: 25. Február , 2009, 14:22:03 od yngwinier » Zaznamenané
zakky
Hosť
« Odpoveď #152 kedy: 25. Február , 2009, 14:28:44 »

sak henta nicole sherzinger spieva pekne, dobre vyzera, dobre sa hybe to nieje umenie?
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #153 kedy: 25. Február , 2009, 14:31:08 »

sak henta nicole sherzinger spieva pekne, dobre vyzera, dobre sa hybe to nieje umenie?
okrem ineho aj kvalitna fajka je umenie  nie,??ked to niekto odflakne stoji to za hovno
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #154 kedy: 25. Február , 2009, 14:32:48 »

dovtedy nic podobne v takom meritku nebolo a zrazu v TV odpadavaju baby z neakych Liverpoolcanov..

A Elvis?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #155 kedy: 25. Február , 2009, 14:35:13 »

A Elvis?
Vidis, na toho som uplne zabudol, ale ten bol v USA, v UK tu hysteriu zacali Beatles (teda aspon myslim)

Zaznamenané

FALLGRAPP
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #156 kedy: 25. Február , 2009, 14:49:09 »

Pocet posluchacov, predajnost nemusi a moze byt meritkom kvality...spravidla pocet posluchacov vobec nekoresponduje s umeleckou hodnotou a narocnostou produkcie. Podla mojho nazoru len malokedy ide komercny uspech a kvalita ruka v ruke. Mozu za to zmenene hodnotove kriteria a zaroven nizka intelektualna uroven posluchacov, ktori su krmeni vysokymi davkami odpadovej kultury zo strany medii. Media a vydavatelstva podla mna zamerne vychovavaju svojich sucasnych a buducich posluchacov podla urciteho vzorca, vdaka comu maju vacsie zisky. Vzdy bola vacsina vedena ku konzumnemu chapaniu a spravaniu sa.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #157 kedy: 25. Február , 2009, 15:03:16 »

...Media a vydavatelstva podla mna zamerne vychovavaju svojich sucasnych a buducich posluchacov podla urciteho vzorca, vdaka comu maju vacsie zisky. ...

nie je to blud ?

preco si myslis, ze media zamerne vychovavaju podla nejakeho vzorca ?

podla akeho presne vzorca ?

ako to moze mat vplyv na predajnost ?

nie je mediam jednoduchsie pustat ludom to, co im vacsinovo najviac vyhovuje a najmenenej vadi, miesto aby ich vychovavali podla nejakych vzorcov ?
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #158 kedy: 25. Február , 2009, 15:11:22 »

Ako pise Rastis, napr. radio expres ma na to cele zaujmavu metodu, ktora sa im osvedcuje velmi dobre:
vybranej vzorke z cielovej skupiny pustaju uryvky skladieb a sleduju reakcie tie vyhodnotia a na zaklade toho urcuje co a ako casto sa bude hrat. pustaju uryvky z novych aj starych skladieb ktore vyberaju hudobny dramaturgovia.
Zaznamenané

FALLGRAPP
predator
Hosť
« Odpoveď #159 kedy: 25. Február , 2009, 15:17:25 »

Prečo to tak je? Možno práve preto, prečo jeme sóju a mäsokostnú múčku s trochou farbiva miesto párkov. Prečo nám nohavice vydržia jednu sezónu a predtým vydržali šesť. Lebo je to lacnejšie a nenáročnejšie na kvalitné vstupné suroviny. A takto sa šetrí v každom priemysle, prečo by mal byť ten zábavný výnimkou? Druhý Beatles, ABBA alebo Queen je problém nájsť. Druhá kapela typu Desmod nie je problém. Druhého Cockera nenájdeš tak ľahko ako trebárs druhého Cmoríka. A dnes sa točí rýchloobrátkový tovar, sezónne produkty, niet času ani peňazí investovať do nádejných umelcov a nechať ich za roky vyzrieť ako víno. O dosť jednoduchšie je umelo udržiavať vkus verejnosti v istých medziach - aby to nebolo tak zúfalé, aby to bolo až okaté, a aby tá latka nebola tak vysoko, aby bol v prípade ochabnutia záujmu verejnosti o "prvého koňa stajne" problém nájsť rýchlo náhradníka. Toho si vyrobíš za pár mesiacov, stačí jedna súťaž typu superstar.

Z hľadiska obchodu je to rozumné správanie (minimálne riziko, nízke náklady, ľahká nahraditeľnosť zdrojov), z hľadiska umenia je to pomalá likvidácia umelým tlačením priemeru.
« Posledná zmena: 25. Február , 2009, 15:26:07 od Predator » Zaznamenané
MaTeS
stály hosť

« Odpoveď #160 kedy: 25. Február , 2009, 15:39:48 »

Prečo to tak je? Možno práve preto, prečo jeme sóju a mäsokostnú múčku s trochou farbiva miesto párkov. Prečo nám nohavice vydržia jednu sezónu a predtým vydržali šesť. Lebo je to lacnejšie a nenáročnejšie na kvalitné vstupné suroviny. A takto sa šetrí v každom priemysle, prečo by mal byť ten zábavný výnimkou? Druhý Beatles, ABBA alebo Queen je problém nájsť. Druhá kapela typu Desmod nie je problém. Druhého Cockera nenájdeš tak ľahko ako trebárs druhého Cmoríka. A dnes sa točí rýchloobrátkový tovar, sezónne produkty, niet času ani peňazí investovať do nádejných umelcov a nechať ich za roky vyzrieť ako víno. O dosť jednoduchšie je umelo udržiavať vkus verejnosti v istých medziach - aby to nebolo tak zúfalé, aby to bolo až okaté, a aby tá latka nebola tak vysoko, aby bol v prípade ochabnutia záujmu verejnosti o "prvého koňa stajne" problém nájsť rýchlo náhradníka. Toho si vyrobíš za pár mesiacov, stačí jedna súťaž typu superstar.

Z hľadiska obchodu je to rozumné správanie (minimálne riziko, nízke náklady, ľahká nahraditeľnosť zdrojov), z hľadiska umenia je to pomalá likvidácia umelým tlačením priemeru.

Vyvaruj sa konkretnych pomenovani co s tyka umelcov kedze ako si sam pisal, je to individualne. Pre vacsinu Slovenska (ako cielovej skupiny) je mozno prave Cmorik lepsi nez Cocker a mozno predal aj viac albumov a mozno je aj viac hrany.

Za to vsetko moze v prvom rade posluchac, keby mu radia ponukaju to co nechce, tak to neprime, otazne je, ci posluchac vie co nechce..
Zaznamenané

FALLGRAPP
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #161 kedy: 25. Február , 2009, 15:48:47 »

otazne je, ci posluchac vie co nechce..

To je jadro problemu. Nevie co chce... Vazne. Ja som bol tiez volakedy krmeny takou hudbou a nic mi to nedavalo. Az neskor som postupne zistil co sa mi paci a ze z pocuvania hudby mozem mat aj dobry pocit. Aj mamka si vdaka mne oblubila rozne skupiny.

To ale este nevylucuje, ze niekomu sa to moze vazne lubit. Len neverim ze vacsine. Stylov je hodne, tak preco by malo byt najlepsie to co pustaju v radiu? Niekomu by sa napriklad mohla strasne pacit klasika, ale ked ju nema ako poriadne pocut... Alebo si mysli ze by sa mu to nepacilo, len ju este riadne nepocul.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #162 kedy: 25. Február , 2009, 15:52:28 »

ale vsak to je hlupost. media naschval vychovavaju z ludi blbcov, aby im nemuseli pustat dnes uz nenapodobitelny Beatles, ci Abbu, ale miesto toho ich ojebavali s Cmorikom ? to si chcel povedat ? skus si od toho odstupit 10 krokov a pozret sa na to zdialky. hm ? nezneje Ti to ako blbost ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #163 kedy: 25. Február , 2009, 15:53:47 »

...Ja som bol tiez volakedy krmeny takou hudbou a nic mi to nedavalo....

a preco si sa nechal krmit hudbou, co Ti nic nedavala ? neni to divne ? aj saty nosis take, ako Ti nanutia, aj ked sa v nich hanbis chodit ?
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #164 kedy: 25. Február , 2009, 15:54:03 »

prispevky tejto preniekoho hodnotnej temy sa daju dat na 1 stranku, precital som to cele a nic take sokujuce som sa nedozvedel a ani ma nic nezaujalo. Zas sa diskutuje o veciach, ktore nemaju zaver ( tym ale netvrdim, ze take temy su zbytocne vsetky ) ale tejte nevidim zmysel - hlboku myslienku tu povedal joe ktoru som si aj zapamatal ale ostatne ?

P.S. tato tema zmizne a nemyslite si, ze so to nejakemu adminovi bude chciet premazavat...aby zas nebola vzbura.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 44 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.079 sekund, 23 otázok.