Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 11:32:54
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 18 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako vlastne nahravat?  (Prečítané 61106 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #90 kedy: 04. Máj , 2010, 12:14:33 »

preboha, len to nie  Bavím sa skvele
Zaznamenané

stoka!
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #91 kedy: 04. Máj , 2010, 12:17:49 »

v 1970tom nahravali naraz vsetci cela kapela do pasu.. a v 1939 nahraval hitler svoje prejavy NSDAP do stopy kde bol potom neskor pridany kompresor lebo im to moc skakalo. .viete aky bol nervak
Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #92 kedy: 04. Máj , 2010, 12:21:57 »

nejak to tu mixuje dohromady, vobec sme sa na začiatku nebavili o nejakom rockovom štandarde v nahrávaní ale o možnych sposoboch Na zdravie! neviem o tom,že by dobre nastaveny modulačny efekt  niečo zmutuval  Na zdravie! a tiež sme sa nebavili o nejakej hutnosti Na zdravie!

nerad som ze musim napisat teraz presny opak, nechcem vyzerat ze len nasilu oponujem ale je to presne naopak.. chlapec sa najprv pytal ze ako nahrat gitaru do songu na styl ozzyho, tam to hra klasicke doprovodne kila.. dalej fataljoe sa pytal aky je standard, myslim ze jeho tiez zaujima skor rock/metal a ja som tiez reagoval na toto.. takze podla mna je rec presne o standarde, keby som vedel ze si to pletiem s pravekym hardrockovym nahravacim knowhow a dalsich nestandardnych moznostiach tak by som sa neprisiel do toho montovat.. a co sa tika modulacneo efektu na skreslenu gitaru co hra kila, tak to som uz skusal a znelo to... ako je len to spravne slovo....... napicu!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #93 kedy: 04. Máj , 2010, 12:22:06 »

v 1970tom nahravali naraz vsetci cela kapela do pasu..

Vtedy uz moc nie, toto skor tak v polke 60tych. V 70tych sa uz mixovalo a vrstvili linky vo velkom.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
udry
Hosť
« Odpoveď #94 kedy: 04. Máj , 2010, 12:22:43 »

urobit sa to da, vsetko sa da urobit, aj do skodovky 120 sa da naprat motor z ferarri, ale vysledok bude uplne napicu

ja v studiu travim  viac nez doma rudko, odporucal by som skor tebe ist niekam pozriet, nie len pozerat obrazky v casopisoch  Žmurk
miško,ale ved ja sa nehádam,kde kolko času tráviš   Na zdravie!  vysledok bude taký,aky dokážeš z toho spravit  Na zdravie!  a časopisy už dávno nekupujem Na zdravie!  Tu proste maju ludia dar,točit len o tom svojom / vid. modulačne efekty,čo je absolutne nepodstatné,aj ked tiež sposob  ako dosiahnut iny zvuk/. A každy si bude tvrdit len to svoje. Ale ja som tu len uviedol iny sposob ako sa to da tiež robit. Na zdravie!
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #95 kedy: 04. Máj , 2010, 12:22:47 »

urobit sa to da, vsetko sa da urobit, aj do skodovky 120 sa da naprat motor z ferarri, ale vysledok bude uplne napicu

ja v studiu travim  viac nez doma rudko, odporucal by som skor tebe ist niekam pozriet, nie len pozerat obrazky v casopisoch  Žmurk

kedze uz doma nebyvas, nieco na tom bude  :)
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #96 kedy: 04. Máj , 2010, 12:25:41 »

Vtedy uz moc nie, toto skor tak v polke 60tych. V 70tych sa uz mixovalo a vrstvili linky vo velkom.

tiez pokazis kazdu srandu
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #97 kedy: 04. Máj , 2010, 12:30:06 »

tiez pokazis kazdu srandu

No hanbím sa..
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
udry
Hosť
« Odpoveď #98 kedy: 04. Máj , 2010, 12:31:28 »

nerad som ze musim napisat teraz presny opak, nechcem vyzerat ze len nasilu oponujem ale je to presne naopak.. chlapec sa najprv pytal ze ako nahrat gitaru do songu na styl ozzyho, tam to hra klasicke doprovodne kila.. dalej fataljoe sa pytal aky je standard, myslim ze jeho tiez zaujima skor rock/metal a ja som tiez reagoval na toto.. takze podla mna je rec presne o standarde, keby som vedel ze si to pletiem s pravekym hardrockovym nahravacim knowhow a dalsich nestandardnych moznostiach tak by som sa neprisiel do toho montovat.. a co sa tika modulacneo efektu na skreslenu gitaru co hra kila, tak to som uz skusal a znelo to... ako je len to spravne slovo....... napicu!
...ale ja som primarne reagoval na semišov príspevok,kde písal,že aj štyri krat nahrava to isté   ... a čo sa tyka tych modulacii,ved to bol len príklad možností,ako sa da stopa upravovat  Na zdravie! ja používam aj te flanger na skreslene kilá a pači sa mi to/ len to netreba s nastavení prehánat/, a ak sa nemylim,tak gitaristov,čo použivaju modulacie na kila je viac / zakk wylde napr./
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #99 kedy: 04. Máj , 2010, 13:02:20 »

len problem je v tom, ze skor ako ty doladis tvoj sposob k dobremu vysledky, tak gitarista nahra uz 10 samostanych stop
Zaznamenané

jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #100 kedy: 04. Máj , 2010, 13:06:51 »

len problem je v tom, ze skor ako ty doladis tvoj sposob k dobremu vysledky, tak gitarista nahra uz 10 samostanych stop

to zas neni uplne take iste, je kopa ludi, co si hovoria gitaristi a ledva zahraju nejaku frazu raz, bez chyby a nie este aby to mali hrat viakckrat po sebe, to taki sa asi radsej potom hraju s tymi modulaciami a posuvanim stop  Bavím sa skvele
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
udry
Hosť
« Odpoveď #101 kedy: 04. Máj , 2010, 13:09:54 »

to zas neni uplne take iste, je kopa ludi, co si hovoria gitaristi a ledva zahraju nejaku frazu raz, bez chyby a nie este aby to mali hrat viakckrat po sebe, to taki sa asi radsej potom hraju s tymi modulaciami a posuvanim stop  Bavím sa skvele
šak robotu si treba ulahčit  Na zdravie! ale zas na druhej strane,na čom by zarabalo študio,keby gitaristi nenahravali 2 stopy na 40 pokusov? čas v študiu-peniaze pre študio  Bavím sa skvele
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #102 kedy: 04. Máj , 2010, 13:18:02 »

ved jasne, ja som tiez stastny, ze to zahram raz a pocuvatelne  Bavím sa skvele
šak robotu si treba ulahčit  Na zdravie! ale zas na druhej strane,na čom by zarabalo študio,keby gitaristi nenahravali 2 stopy na 40 pokusov? čas v študiu-peniaze pre študio  Bavím sa skvele

myslim si, ze to nieje o zarobku, ale navrstvenie s tymto postupom ako si uviedol dobre nespravis, nebude to mat taky zvuk jednoducho, na to sme uz aj my prisli
Zaznamenané

bodom
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

« Odpoveď #103 kedy: 04. Máj , 2010, 14:50:30 »

ja len nechapem, naco sa toto niekto tuna pyta, ked v dnesnej dobe staci trochu pogooglovat alebo pojutubovat a vsetko to tam je, este to tam ludia aj priamo ukazuju  Bavím sa skvele
  tak tak a tu na fore potom staci rubrika srandy najake v podstate aj to sa da setko vygooglit... Ale mas pravdu v googli som to nasiel za 20 sekund dezto tu sa dopracovat k odpovedi no konec...
Zaznamenané

Zomrieš na lavičke, k...t
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #104 kedy: 04. Máj , 2010, 14:57:24 »

...ale ja som primarne reagoval na semišov príspevok,kde písal,že aj štyri krat nahrava to isté   ... a čo sa tyka tych modulacii,ved to bol len príklad možností,ako sa da stopa upravovat  Na zdravie! ja používam aj te flanger na skreslene kilá a pači sa mi to/ len to netreba s nastavení prehánat/, a ak sa nemylim,tak gitaristov,čo použivaju modulacie na kila je viac / zakk wylde napr./

Ano Rudy, aj ty mas pravdu, aj tieto triky sa pouzivaju a maju svoj zmysel a uplatnenie. Su aj rozne technicke ojebavky ako napr ma Line6 moznost tzv. Dual Trackingu, procesor ti vytvara druhu stopu ktora je mierne rozhodena v case aby sa vytvoril efekt zduplovanej gitary. Vacsinou sa vsak v studiu pouziva prave ta moznost ze gitarista nahra rytmicke gitary viac krat.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 18 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.078 sekund, 23 otázok.