Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 17:35:23
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 18 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako vlastne nahravat?  (Prečítané 61175 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
udry
Hosť
« Odpoveď #135 kedy: 06. Máj , 2010, 13:38:13 »

šak samozrejme,že je vela možností, napr. povodnu skopírujem a total spotvorím   Bavím sa skvele

* tralalas-180.mp3 (546.04 KB - stiahnuté 117 krát.)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #136 kedy: 06. Máj , 2010, 13:56:19 »

Prispejem aj ja trošku. Nahral som Udryho ultimatny riff nasledujucimi sposobmi
Mono - jeden track bez ozveny
Stereo1R - jeden track so stereo hallom
Stereo2 - dva tracky (nahrate na dvakrát) jeden uplne vpravo, druhý vľavo
Stereo4 - štyri tracky (nahraté na štyrikrát) dva a dva na sebe navrstvené vpravo a vľavo.

všetko cez zoom H4.

Pekny zvuk celkom. Cez co si hral?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Mlha
pravidelný návštevník
Príspevkov: 169

« Odpoveď #137 kedy: 06. Máj , 2010, 15:32:56 »

Pekny zvuk celkom. Cez co si hral?
To je priamo cez h4-ku, recto simulácia. Gitara je am deluxe strat.  :)
Zaznamenané

Rock it!
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #138 kedy: 06. Máj , 2010, 15:52:20 »

To je priamo cez h4-ku, recto simulácia. Gitara je am deluxe strat.  :)

Aha, tak potom je to na rit zvuk.  Ja som čert.. Žmurk
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #139 kedy: 06. Máj , 2010, 16:08:57 »

Aha, tak potom je to na rit zvuk.  Ja som čert.. Žmurk
odpadam  ha ha ha
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #140 kedy: 06. Máj , 2010, 16:19:48 »

Aj som chcel napisat, ze prv si tipni...  Bavím sa skvele
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #141 kedy: 06. Máj , 2010, 16:49:07 »

mojsej co to mas za nohavice ?
stali 500evri
no vidis hned vyzeraju lepsie :)
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
1pablo
Hosť
« Odpoveď #142 kedy: 06. Máj , 2010, 19:45:57 »

Ked sme ssfinalizovali tu gitaru jako to je s basu ?
stale mam problem nahrat ju tonalne aj ked okresem basy a hram sa z eq neviem co snu ci ju tocit stereo alebo mono a davat zo stran basa sa tiez dupluje ?
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #143 kedy: 07. Máj , 2010, 06:23:31 »

stale mam problem nahrat ju tonalne aj ked okresem basy a hram sa z eq neviem co snu ci ju tocit stereo alebo mono a davat zo stran basa sa tiez dupluje ?

basa sa nedupluje, ale stava sa, ze kvoli nejakej specialitke sa nahrava dvakrat, ale to su extremne zriedkave prilezitosti....co ma tak namatkovo napadne, tak od Pink Floyd skladba One Of These Days (riadna vypalovacka), tak tam to je nahrate dvakrat (pravy a lavy kanal), ale ide v podstate o specialnu zalezitost. V beznej praxi sa basa nahrava (s vynimkou nejakych basov sol a podobne) raz a potom sa v stereo-obraze dava do stredu a nejakym stereo delayom, echom, hallom sa ten dozvuk pripadne rozhodi do kanalov. Samotny priamy zvuk basy ide samozrejme v strede.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #144 kedy: 07. Máj , 2010, 07:10:13 »

Ja ked sa bavim, tak basa v strede, EQ vytiahnuty niekde medzi 100 - 200Hz (ze ma hruba struna frekvenciu okolo 40Hz neznamena, ze tu frekvenciu treba pretlacit, niekde pod 60Hz kusok EQ uberam, hlavne ked to ide cez DI, kedze tam sa vraj mozu nahrat aj pazvuky pod frekvencnym spektrom basy, ked napriklad razantnejsie udries do strun alebo co ja viem - nejde to cez reprak - mikrofon) a samozrejme kusok reverbu.

V ukazke je gitara vpravo a vlavo a basa v strede, vsade reverb.

* test500600.mp3 (978.75 KB - stiahnuté 106 krát.)
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #145 kedy: 07. Máj , 2010, 08:21:58 »

a aby nahravka nepulzovala, tak to je problem asi toho, ze sa biju frekvencie bicich a basy, ze ? pripadne moc zatazovany kompresor ? takze na base zdvihnut nejako 100-200hz ostatne podla uska a na na bicich na kopaku ma byt to zvyraznene pasmo ake ?
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #146 kedy: 07. Máj , 2010, 08:50:51 »

Ano, to byva problem. Netreba to s nicim prehanat, ak su gitary vlavo a vpravo, tak ta basa ked je v strede a s trochou reverbu, tak moze byt aj pomerne ticho a stale bude citit. Mne kopak najlepsie znie, ked pomerne uzke pasmo niekde nad 100 Hz stiahnem. A vytiahnem kusok medzi 40 - 50 a pod 40 uz to uz tlacim dole. A samozrejme nejake tie stredy/vysky hore.

To su len take moje pozorovania, urcite treba na to cele hlavne prax a dobry posluch. Bez monitorov sa ale tazko ucit.
Zaznamenané

1pablo
Hosť
« Odpoveď #147 kedy: 07. Máj , 2010, 10:10:35 »

ceknite to skoda tej kvality videa ale aj tak stoho jasne pocut jasne tony ci gatar ci basy, kurna raz docielit doma taky zvuk tak som spokojny:D tam jasne pocut ze gitay su zo stran dvojmo nahrate a malinko posune v case
Zaznamenané
1pablo
Hosť
« Odpoveď #148 kedy: 07. Máj , 2010, 13:07:57 »

Pripajam cerstvu ukazku po novom nahratu dvakrat gitarka postranach troska som sa pohral s frekvenciami, na gitarach je zaveseny amplitube3

* skuska2.mp3 (1739.39 KB - stiahnuté 103 krát.)
Zaznamenané
Dejvo
Hosť
« Odpoveď #149 kedy: 07. Máj , 2010, 13:11:13 »

Pripajam cerstvu ukazku po novom nahratu dvakrat gitarka postranach troska som sa pohral s frekvenciami, na gitarach je zaveseny amplitube3

Gitara v lavom kanal je nahrana znovu aj do praveho ? Ci tam je uz len druha gitara nahrana ?

trosku rozhadzane to znie, sa mi zda
Zaznamenané
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 18 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.1 sekund, 23 otázok.