PS1984
|
|
« Odpoveď #5895 kedy: 05. November , 2015, 15:01:09 » |
|
Moja draha tak bola v L.A...chcela kupit basu, no shipping vychadzal tolko ze sa jej oplatilo booknut letenku a urobit si vylet :-)
a potom čo? musela cliť?
|
|
|
Zaznamenané
|
Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #5896 kedy: 05. November , 2015, 15:01:40 » |
|
a to mu k tomu má dať aj darovaciu zmluvu, aby neplatil clo?
Ty si to celkom komicky predstavujes, nic v zlom. Samozrejme ze darovacia zmluva, este musi byt aj overena. Ved to by si si potom mohol hocico kupovat v USA a dohodnut sa s predavajucim (fyzickym osobam je to casto uplne jedno), nech vsetko oznaci ako dar.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #5897 kedy: 05. November , 2015, 15:02:59 » |
|
Ty si to celkom komicky predstavujes, nic v zlom. Samozrejme ze darovacia zmluva, este musi byt aj overena. Ved to by si si potom mohol hocico kupovat v USA a dohodnut sa s predavajucim (fyzickym osobam je to casto uplne jedno), nech vsetko oznaci ako dar. šak jasné, že overená. práve preto som sa nad tým zamyslel, že seriózne riešiť právnika a náležitosti kvôli gitare...
|
|
|
Zaznamenané
|
Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #5898 kedy: 05. November , 2015, 15:05:28 » |
|
šak jasné, že overená. práve preto som sa nad tým zamyslel, že seriózne riešiť právnika a náležitosti kvôli gitare...
Netreba moc riesit. Len skratka dnes uz to takymito ludovymi pokusmi moc nejde, to si mal takto skusat riesit pred 10 rokmi. Musis nieco lepsie vymysliet.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #5899 kedy: 05. November , 2015, 15:05:35 » |
|
Ja som teraz cestoval z USA->london->ba v príručnej telo a v normálnej krk a nikoho som nezaujimal
hej a jedneho dna takto pojdes s krkom z brazilian rosewood-u a zatknu ta a znasilnia negri v texase este aj
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #5900 kedy: 05. November , 2015, 15:06:28 » |
|
hej a jedneho dna takto pojdes s krkom z brazilian rosewood-u a zatknu ta a znasilnia negri v texase este aj Tak veru a budes sa este pritom musiet naspamat naucit CITES.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #5901 kedy: 05. November , 2015, 15:08:13 » |
|
presne tak kks.. dnes je lahsie prepasovat plutonium nez gitaru... pamatam si pripad spred asi 10 rokov ked na UKR/SVK hraniciach zastavili typka co to prevazal v igelitke nevedel o co ide.. nejaky takyto izotop radioaktivny to bol kkt ani nevedel co ma v taske vedla seba bohvie ci zije :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killo
|
|
« Odpoveď #5902 kedy: 05. November , 2015, 15:08:52 » |
|
a potom čo? musela cliť?
To veru neviem, zistim. Viem ze to mala v tvrdom futrali v batozinovom priestore a pri kontrole jej na nom vylamali zamky aby skontrolovali ci to nahodou nie je jadrova hlavica...
|
|
|
Zaznamenané
|
Captain SEXXX !!
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #5903 kedy: 05. November , 2015, 15:16:05 » |
|
To veru neviem, zistim. Viem ze to mala v tvrdom futrali v batozinovom priestore a pri kontrole jej na nom vylamali zamky aby skontrolovali ci to nahodou nie je jadrova hlavica... toto je napr. dovod preco je niekedy lepsie to radsej otvorit pred nimi a proaktivne preclit.. lebo do lietadla ta s tym nepustia ak to chces ako cabin baggage... a ked to das do batozinoveho priestoru tak sa ti na to pohonka asi 15 ludi z personalu..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #5904 kedy: 05. November , 2015, 15:36:47 » |
|
Uplne rozumiem colnikom. Tieto vsetky veci a kontroly sa deju kvoli par jebnutym ludom a kseftarom na tomto svete. Pretoze raz tam niekto bude mat jadrovu hlavicu a uz z USA nekupite ani sparatko.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #5905 kedy: 05. November , 2015, 16:36:27 » |
|
prosim? :D colna kontrola ma uplne inu podstatu.. a to taku, ze niektore krajiny sa rozhodli buzerovat ine.. z hladiska medzinarodneho obchodu mas bilaterlane zmluvy, rozne unie a obdobne formy obchodnych zmluv... co v praxi znamena, ze jedna krajine buzeruje tu druhu a zatazuje clom produkty, aby obmedzila ich volny pohyb na trhu pripadne akoze motivovala obcanov kupovat tie domace co ma akoze zlepsit obchodnu bilanciu krajiny.. ludi u nas doma to ma proste znechutit a odradit od kupy tovaru v zahranici to je cele.. to znamena ze clom a danou zatazuje Slovensko tovar prichadzajuci do krajiny.. to je pre nas ako obcanov dolezita info.. neni problem ze si ja kupuem od americana.. ale ze to dovazam na slovensko kde tento skurveny stat potrebuje jenbut ludom po prstoch a z kazdej kokotiny si uliat do vrecka taktiez to znamena ze ked ides do USA.. a donesies si sem gitaru, je to vlastne buzeracia EU/SVK a nie USA.. v prvej krajine europskej unie (co znamena ze ak mas medzipristatie v berline) musis vydokladovat povod tovaru.. a tato ista kokotina ta pravdepodobne caka aj pri vstupe na SVK po medzipristati.. kde musis vyfajcit synovca podplukovnicky Ireny najprv.. okrem toho colna kontrola v beznom obchodnom styky na urovni B2B co je 90% pohybu tovarov sa nedeje vobec na urovni ze pajac v unifrome otvara balicek s gitarou aby ti mohol vypicovat ze si si kupil fender miesto musicmana.. a inak ...ti garantujem ze aj zbrane sa pasuju cez colnicu cez slovensku podla mna do celeho sveta
|
|
« Posledná zmena: 05. November , 2015, 16:40:48 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #5906 kedy: 05. November , 2015, 16:39:45 » |
|
prosim? :D colna kontrola ma uplne inu podstatu.. a to taku, ze niektore krajiny sa rozhodli buzerovat ine.. z hladiska medzinarodneho obchodu mas bilaterlane zmluvy, rozne unie a obdobne formy obchodnych zmluv... co v praxi znamena, ze jedna krajine buzeruje tu druhu a zatazuje clom produkty, aby obmedzila ich volny pohyb na trhu pripadne akoze motivovala obcanov kupovat tie domace co ma akoze zlepsit obchodnu bilanciu krajiny.. ludi u nas doma to ma proste znechutit a odradit od kupy tovaru v zahranici to je cele.. okrem toho colna kontrola v beznom obchodnom styky na urovni B2B co je 90% pohybu tovarov sa nedeje vobec na urovni ze pajac v unifrome otvara balicek s gitarou aby ti mohol vypicovat ze si si kupil fender miesto musicmana.. a inak ...ti garantujem ze aj zbrane sa pasuju cez colnicu cez slovensku podla mna do celeho sveta Zas taras... pice Ja nevravim o tom, naco a preco colnica existuje. Ja hovorim o tych jebnutych kontrolach a clach.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #5907 kedy: 05. November , 2015, 16:41:29 » |
|
ty taras picovinu.. clo a dan neni vecou colnikov a kontroly ci sem nejde bomba som myslel ze si chodil na manazment tam u vas tam sa to bezne uci na medzinarodnom obchode
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #5908 kedy: 05. November , 2015, 16:49:25 » |
|
ty taras picovinu.. clo a dan neni vecou colnikov a kontroly ci sem nejde bomba som myslel ze si chodil na manazment tam u vas tam sa to bezne uci na medzinarodnom obchode Furt nechapes. Ty zapadoazijcan.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #5909 kedy: 05. November , 2015, 17:29:35 » |