Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 11:03:55
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Cyklické zahlcovanie CPU  (Prečítané 8591 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
predator
Hosť
« Odpoveď #30 kedy: 08. Marec , 2009, 13:34:45 »

ja mam poslednou dobou pocit, ze protools je masivne tlaceny reklamou, vid protools m-powered  Žmurk

Čo ja viem ... ProTools sa tu donedávna vyskytoval iba u pár domácich užívateľov a všade vládol Cubase, Nuendo či Sonar, občas Vegas atď. Digidesign sa dovtedy orientoval iba na veľké HD produkčné systémy a LE segment bol v podstate iba doplnkovým. Ale aj v tejto firme sa zmenila situácia podľa súdobého trendu ... Kedysi si mohlo domáce štúdio dovoliť iba niekoľko skutočne veľmi bohatých hviezd, dnes ho má skoro každý muzikant, stále väčší počet interpretov si radšej točí nahrávku v svojom domácom štúdiu a prakticky takmer každá druhá komerčne úspešná americká nahrávka je natočená v domácom alebo malom štúdiu. Má to kopec výhod, neformálne prostredie, pohoda, človek nie je tlačený časom a peniazmi a môže pomaličky a v pohode tvoriť. Preto sa museli viac zamerať na tento segment a preniesť výhody svojej "veľkej platformy" bez výraznejších limitácií aj do "malého balenia". Do segmentu, kde tradične kraľoval Steinberg ...

Ináč tento posun nastal aj v inom smere - Digidesign začal vyrábať aj hi-end live mixingové systémy Venue - čo je v podstate veľký ProTools prerobený do verzie pre živé vystúpenia. Predtým systémy pre živé zvučenie nikdy nerobil ... ale keďže existujú vážne a prepracované analýzy, že v budúcnosti bude ťažisko veľkého biznisu presunuté z veľkých produkčných štúdií a predaja CD nosičov práve na live vystúpenia známych interpretov, začal - a vcelku úspešne - konkurovať takým značkám ako trebárs Midas či Neve.

Rovnaká platforma pre live, veľké štúdiá aj domácich malých používateľov, integrácia najdôležitejších vlastností pre každú oblasť nasadenia, jednotné ovládanie ...  toto je momentálne záber tejto firmy. A k tomu spadá aj kombinácia u užívateľov na celom svete obľúbených zvukoviek M-Audio s prepracovaným a dlhoročnou praxou overeným enginom ProTools, nakoniec Digidesign aj M-Audio sú firmy v rámci materského koncernu Avid.
« Posledná zmena: 08. Marec , 2009, 13:38:43 od Predator » Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #31 kedy: 08. Marec , 2009, 13:51:29 »

Rastis sa ma jediný zastal. Pochybujem, že jadro môjho problému je v tom, že používam Cubase, alebo že by sa vyriešil tým, ak prejdem na PT.
Zaznamenané

ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #32 kedy: 08. Marec , 2009, 14:02:11 »

Pro Tools sa preto vyskytoval málo lebo bol podmienený hardwarom.Ale ked kúpili M Audio,tak sa to rozšírilo ako chrípka Bavím sa skvele.Treba uznať samozrejme ich výzkumnú činnosť v tomto smere,ale zasa ked si zvykneš na jednu platformu,tak si dosť blbo zvykáš na druhú.Vyskúšal som si PT  a všetko ma tam rozčulovalo,zlatý Steinberg.Ale je to fakt vec zvyku.Hlavne sa treba naučiť s tým robiť,nech sa to volá ako chce,lebo výsledok bude rovnaký/viac-menej/.
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #33 kedy: 08. Marec , 2009, 19:05:08 »

Pro Tools sa preto vyskytoval málo lebo bol podmienený hardwarom.Ale ked kúpili M Audio,tak sa to rozšírilo ako chrípka Bavím sa skvele.Treba uznať samozrejme ich výzkumnú činnosť v tomto smere,ale zasa ked si zvykneš na jednu platformu,tak si dosť blbo zvykáš na druhú.Vyskúšal som si PT  a všetko ma tam rozčulovalo,zlatý Steinberg.Ale je to fakt vec zvyku.Hlavne sa treba naučiť s tým robiť,nech sa to volá ako chce,lebo výsledok bude rovnaký/viac-menej/.
Ale veď práve v tom je výhoda ...SW optimalizovaný na HW. A to isté aj s tým M-Audiom ... je to istý neveľký počet platforiem, na ktoré sa to odladí a potom to beží ako švajčiarske hodinky.

A, ako som povedal, cieľom Digidesignu je vyvíjať jednotnú platformu pre home recording, veľké štúdiá a live aplikácie. Proste ak si za to sadneš, musíš to vedieť aspoň v základoch ovládať a nemusíš sa prácne preškoľovať, kde je čo, robíš s tým intuitívne. To, čo si sa naučil doma, vieš rovno použiť aj na veľkom systéme a takisto za pultom Venue pri živom zvučení.

ProTools štandard, predtým známy iba z veľkých štúdií, chce Digidesign rozšíriť plošne po celom rozsahu hudobnej sféry. Proste ProTools pre všetkých. Niečo ako trebárs MS Office ... poznajú  to všade na svete, každý s tým vie robiť, z malej verzie nemáš problém prejsť na veľkú bez nutnosti výrazne zmeniť štýl práce, vieš s tým robiť doma na notebooku aj na nadupanej pracovnej stanici, otvoríš to na Win aj na Macu ....
« Posledná zmena: 08. Marec , 2009, 19:07:51 od Predator » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #34 kedy: 08. Marec , 2009, 19:11:38 »

Ale veď práve v tom je výhoda ...SW optimalizovaný na HW. A to isté aj s tým M-Audiom ... je to istý neveľký počet platforiem, na ktoré sa to odladí a potom to beží ako švajčiarske hodinky.

A, ako som povedal, cieľom Digidesignu je vyvíjať jednotnú platformu pre home recording, veľké štúdiá a live aplikácie. Proste ak si za to sadneš, musíš to vedieť aspoň v základoch ovládať a nemusíš sa prácne preškoľovať, kde je čo, robíš s tým intuitívne. to, čo si sa naučil doma, vieš rovno použiť aj na veľkom systéme a takisto za pultom Venue pri živom zvučení.

ProTools štandard, predtým známy iba z veľkých štúdií, chce Digidesign rozšíriť plošne po celom rozsahu hudobnej sféry. Proste ProTools pre všetkých. Niečo ako trebárs MS Office ... poznajú  to všade na svete, každý s tým vie robiť, z malej verzie nemáš problém prejsť na veľkú bez nutnosti výrazne zmeniť štýl práce, vieš s tým robiť doma na notebooku aj na nadupanej pracovnej stanici, otvoríš to na Win aj na Macu ....
myslim, ze priemerne inteligentny clovek, s trochou technickeho nadania a osvojenou pracou s pc nebude mat problem prejst z jedneho multitracku na druhy. (nemyslim tym, ze naucene postupy a klavesove skratky pod triky budu fungovat vsade, ale zakladne principy fungovania su v podstate rovnake).. podobne ako nemas problem, ked pracujes s MS Office a potom sadnes za Open Office, ci podobnu odrodu nejakeho kancelarseho balika  Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #35 kedy: 08. Marec , 2009, 19:12:08 »

uz vidim domaceho mysoveho PT LE usera, ako si intuitivne hovie za velkou konzolu pri PT HD  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 08. Marec , 2009, 19:12:33 od rastis » Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #36 kedy: 08. Marec , 2009, 19:15:25 »

uz vidim domaceho mysoveho PT LE usera, ako si intuitivne hovie za velkou konzolu pri PT HD  Bavím sa skvele
Prečo? Ak si videl posledné LE, tak aj vizuálne sa hodne podobá rozmiestneniu prvkov na veľkých konzolách ICON série, ktoré sú robené tak, aby viacmenej (až na pár drobností) kopírovali mixážne okno programu a aby boli prvky logicky usporiadané. Preto určite bude vedieť, na čo treba siahnuť a prečo ...
« Posledná zmena: 08. Marec , 2009, 19:16:00 od Predator » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #37 kedy: 08. Marec , 2009, 19:17:28 »

Prečo? Ak si videl posledné LE, tak aj vizuálne sa hodne podobá rozmiestneniu prvkov na veľkých konzolách ICON série, ktoré sú robené tak, aby viacmenej (až na pár drobností) kopírovali mixážne okno programu a aby boli prvky logicky usporiadané. Preto určite bude vedieť, na čo treba siahnuť a prečo ...

urcite...

co takto spomenut si, o com je tema ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #38 kedy: 11. Máj , 2009, 19:03:41 »

Alto - co Tvoj problem ?
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #39 kedy: 22. Júl , 2009, 09:34:20 »

Alto - co Tvoj problem ?

Heh, teraz som si to tu všimol :-D

Takže - urobil som nejaký scan kompu a vyhodil som nejaký ten malware.
 - povyhadzoval som z kompu zopár vecí, ktoré som nepoužíval
 - prešiel som na novšiu verziu Cubase a bicie som začal skromnejšie efektovať.

výsledok: čiastočne to pomohlo. CPU sa z času na čas zahltí a stále je to cyklické, ale tie špičky sú oveľa kratšie, trvajú tak jednu sekundu. Predtým to bolo tak päť.
Zaznamenané

temo
miestny štamgast
Príspevkov: 1928

LONG LIFE ROCK,N,ROLL

« Odpoveď #40 kedy: 22. Júl , 2009, 09:46:10 »

Heh, teraz som si to tu všimol :-D

Takže - urobil som nejaký scan kompu a vyhodil som nejaký ten malware.
 - povyhadzoval som z kompu zopár vecí, ktoré som nepoužíval
 - prešiel som na novšiu verziu Cubase a bicie som začal skromnejšie efektovať.

výsledok: čiastočne to pomohlo. CPU sa z času na čas zahltí a stále je to cyklické, ale tie špičky sú oveľa kratšie, trvajú tak jednu sekundu. Predtým to bolo tak päť.
Mal by si si porobiť zálohy a urobiť čistú inštaláciu a potom pomaly s pribudanými inštalovanými programami sledovať čo sa s cpu deje.Za ten čas čo to riešiš tu na fore si to mohol už maž  päť krát urobené a vyladené  Na zdravie! Bavím sa skvele Na zdravie!
Zaznamenané

LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.05 sekund, 23 otázok.