olko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 314
\m/
|
|
« kedy: 04. Apríl , 2009, 11:17:36 » |
|
Ahojte rad by som sa vas opytal ako ste sa naucili hrat na gitaru ja osobne sa momentalne ucim stupnice + nejake pesnicky s TABov a niesom si isty ci sa to takto moc da a chcel by som sa niekym isnspirovat dufam ze je jasne ze sa chcem na nu naucit hrat sam
|
|
|
Zaznamenané
|
Primarne basak.
Prog is Love, Prog is Life.
Proud Cort guitars player, and Peavey Amp user...
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 04. Apríl , 2009, 11:35:48 » |
|
ako velmi chces vedet hrat na gitaru ? uplne najviac alebo len trochu - tak normalne ? chces solovat alebo staci riffovat ? kolko casu si ochotny venovat v zaciatkoch cviceniu ? preber si tieto otazky v duchu vopred, bud sam k sebe uprimny, neklam sa a ono Ti to dost napovie, ze co treba... Vaiovia a Petrucciovia cvicili v zaciatkoch mozno aj 10 hodin denne. Keith Richardsovia a Kurtovia Cobaini si len brnkali ked mali chut.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
olko
pravidelný návštevník
\m/
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 04. Apríl , 2009, 11:41:31 » |
|
ako velmi chces vedet hrat na gitaru ? uplne najviac alebo len trochu - tak normalne ? chces solovat alebo staci riffovat ? kolko casu si ochotny venovat v zaciatkoch cviceniu ? preber si tieto otazky v duchu vopred, bud sam k sebe uprimny, neklam sa a ono Ti to dost napovie, ze co treba... Vaiovia a Petrucciovia cvicili v zaciatkoch mozno aj 10 hodin denne. Keith Richardsovia a Kurtovia Cobaini si len brnkali ked mali chut.
Chcem solovat ... a som ochotny denne take 2-3 hodinky mozno aj viac ale ked mam klavir tak menej
|
|
|
Zaznamenané
|
Primarne basak.
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 04. Apríl , 2009, 11:56:09 » |
|
tak soluj. hraj tak, aby sa Ti to pacilo aj pocuvat nauc sa podla ucha nejake jednoduche sola od inych gitaristov. zapajaj pri tom vsetky 4 prsty lavej ruky. snaz sa premyslat nad tym, aby si pouzival na to co najidealnejsie prstoklady, aby si to hral cez viacej strun a nelietal po celom hmatniku. brnkaj zasadne vsetko na striedacku. pozri si na jutube instruktazne videa, ako sa drzieva najcastejsie brnkatko a ako sa drzieva lava ruka. to je dolezitejsie, ako nejake TABy.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lacrosse
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 04. Apríl , 2009, 11:57:47 » |
|
nauc sa akordy zakladne...nejake pesnciky hrat...acdc,led zepp..nejake riffy a pod a prihlas sa na gitarovu skolu k vadimovi busovskemu( www.vadimbusovsky.sk) a mas po probleme..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
olko
pravidelný návštevník
\m/
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 04. Apríl , 2009, 12:01:50 » |
|
tak soluj. hraj tak, aby sa Ti to pacilo aj pocuvat nauc sa podla ucha nejake jednoduche sola od inych gitaristov. zapajaj pri tom vsetky 4 prsty lavej ruky. snaz sa premyslat nad tym, aby si pouzival na to co najidealnejsie prstoklady, aby si to hral cez viacej strun a nelietal po celom hmatniku. brnkaj zasadne vsetko na striedacku. pozri si na jutube instruktazne videa, ako sa drzieva najcastejsie brnkatko a ako sa drzieva lava ruka. to je dolezitejsie, ako nejake TABy. cize si mam pustat pesnicky a skusat podla sluchu sa ich naucit?
|
|
|
Zaznamenané
|
Primarne basak.
|
|
|
olko
pravidelný návštevník
\m/
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 04. Apríl , 2009, 12:02:14 » |
|
nauc sa akordy zakladne...nejake pesnciky hrat...acdc,led zepp..nejake riffy a pod a prihlas sa na gitarovu skolu k vadimovi busovskemu( www.vadimbusovsky.sk) a mas po probleme.. po 1. byva v blave a ja som z KE a po 2. chcem sa naucit sam
|
|
|
Zaznamenané
|
Primarne basak.
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 04. Apríl , 2009, 12:06:52 » |
|
cize si mam pustat pesnicky a skusat podla sluchu sa ich naucit? hej - najdi si nejake jednoduche pomale solo, a nauc sa hrat jeho melodiu, hraj si to s tou nahravkou, kym to nebudes vediet hrat pekne plynule s nimi. a potom si najdi ine a ine. vzdy premyslaj nad tym prstokladom - ako je to najvyhodnejsie hrat, aby si nemusel casto menit polohy. a vzdy maj napamati, ze malicek je uplne rovnocenny prst s ostatnymi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
olko
pravidelný návštevník
\m/
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 04. Apríl , 2009, 12:09:08 » |
|
hej - najdi si nejake jednoduche pomale solo, a nauc sa hrat jeho melodiu, hraj si to s tou nahravkou, kym to nebudes vediet hrat pekne plynule s nimi. a potom si najdi ine a ine. vzdy premyslaj nad tym prstokladom - ako je to najvyhodnejsie hrat, aby si nemusel casto menit polohy. a vzdy maj napamati, ze malicek je uplne rovnocenny prst s ostatnymi.
ok... aku skladbu mi odporucas? :D mna v rychlosti teraz napadlo Iron Maiden - Afraid to shoot strangers... nic ine ma nenapada :D alebo to zaciatocne v Metallica - One
|
|
|
Zaznamenané
|
Primarne basak.
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 04. Apríl , 2009, 12:20:14 » |
|
no to Ti ja neporadim, neviem, co pocuvas, co poznas, co mas sancu technicky zahrat. ja som sa uplne prve solo, co som si stiahol uchom naucil toto:
(2:00)
to som hral dovtedy asi rok na spanielke a mal som par tyzdnov prvu elektriku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lacrosse
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 04. Apríl , 2009, 12:33:04 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bigbadbrad
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 04. Apríl , 2009, 12:42:27 » |
|
co sa tyka tych gitarovych skol, mam v GP Gilbert - Intence Rock, oplati sa cvicit tie licky?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jaywalker
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 04. Apríl , 2009, 12:52:41 » |
|
3 - 5 rokov, sam s autickami ako slide!, matka je muzikantka, ma naucila zakladne veci a teoria. maili sme traditional bar kde boli jam sessions a koncerty kazdy den. Zacal som so skiffleom ked som mal 7 rokov - ukealali a gitara (dedo bol znamy skiffleista), dixieland, folk a protest songy. Ak hras to vsetko kazdy den ked prides zo skoly, velmy rychlo sa naucis hrat podla sluku. 10 - 15 rokov som hral vo bigbandu - Glen Miller, rock n' roll atd, dalsia super skola a uz ked som mal dost dlhi vlasi som zacal rockovat. Tak uz od asi 7. rokov hram pravidelne co bude uz skoro 30 rokov. ty kokso, aky som stary uz.
|
|
|
Zaznamenané
|
Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 04. Apríl , 2009, 12:56:09 » |
|
co sa tyka tych gitarovych skol, mam v GP Gilbert - Intence Rock, oplati sa cvicit tie licky?
co myslis ty? oplati?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
olko
pravidelný návštevník
\m/
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 06. Apríl , 2009, 12:19:45 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Primarne basak.
|
|
|
|