Sanchez
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:56:23 » |
|
tak nech ti to nastavi Michael Angelo Batio...jemu bude jedno na ktoru stranu je to otocene Zavolám mu. Ďakujem za tip.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 16. Apríl , 2009, 09:59:14 » |
|
este raz - ked nastavujem gitaru niekomu, je mi uplne jedno ako sa na nej hra mne, ked ju nastavujem pre niekoho ineho, kto ma ine ruky, ine poziadavky. nehovoriac o tom, ze ten nastroj mi ergonomicky nemusi absolutne sediet do ruky Všetko je to vec uhla pohľadu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 16. Apríl , 2009, 10:04:41 » |
|
Všetko je to vec uhla pohľadu.
pre mna toto, ze si na gitare poriadne nezahram, naozaj nie je argument. uz som nieco ponastavoval a boli to aj nastroje, ktore mi maximalne nesedeli do ruky a majitelia boli spokojni
|
|
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2009, 10:04:57 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 16. Apríl , 2009, 10:42:11 » |
|
na nastavenie gitary ju nemusim mat ani poriadne v rukach.. staci ze ju polozis a nastavujes proste.. co je na tom? a ak by ti ju aj nastavoval pravak tak to spravi tak, ze si ich da hlavami proti sebe v jednej linii a moze porovnavat detaily do aleluja a prisposobovat jednu druhej... je jedno na ktoru stranu to je.. proste geometriu spravis v pohode.. lebo pnutie krku pozeras okom, vysku strun nastavis podla svojho zvyku a pripadne toho, ci ti nahodou nedrncia o struny.. nevidim jediny problem.. inak.. si spomenul ze 'nastavit celkovy pocit z gitary' to je co? viac basov pripadne inych frekvencii z nej nedostanes geometriou ak ti ide o to.. alebo ked mas blatove Ecko tak mozes nastavovat kolko chces..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 16. Apríl , 2009, 10:53:00 » |
|
na nastavenie gitary ju nemusim mat ani poriadne v rukach.. staci ze ju polozis a nastavujes proste.. co je na tom? a ak by ti ju aj nastavoval pravak tak to spravi tak, ze si ich da hlavami proti sebe v jednej linii a moze porovnavat detaily do aleluja a prisposobovat jednu druhej... je jedno na ktoru stranu to je.. proste geometriu spravis v pohode.. lebo pnutie krku pozeras okom, vysku strun nastavis podla svojho zvyku a pripadne toho, ci ti nahodou nedrncia o struny.. nevidim jediny problem.. inak.. si spomenul ze 'nastavit celkovy pocit z gitary' to je co? viac basov pripadne inych frekvencii z nej nedostanes geometriou ak ti ide o to.. alebo ked mas blatove Ecko tak mozes nastavovat kolko chces..
Ani som nevedel, koľko je na Slovensku ľavákov gitaristov...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 16. Apríl , 2009, 10:57:55 » |
|
ja nie som lavak len vravim ze na to aby som gitaru nastavil na nej v danom momente vlastne nepotrebujem vediet hrat.. ja len obcas hram ako lavy..
|
|
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2009, 10:58:13 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 16. Apríl , 2009, 10:59:56 » |
|
Z Tvojho pisania citit nenavist voci nam pravakom, ze aki ste vy lavaci chudaci, nemozno pre vas nastavit gitaru... Ty si myslis, ze ked sme vacsina pravakov, tak nevieme, co je to lavacka gitara Tremolo, vyska strun, oktavy, snimace, ... - TO VSETKO JE AKO NA PRAVACKEJ Chces nizsie struny ? nech sa paci, daj si nizsie tremolo, alebo si nastav hmatnik. Chces vyssie snimace? aha... to sa nejak inak robi, lebo je to lavacka gitara...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:04:51 » |
|
Z Tvojho pisania citit nenavist voci nam pravakom, ze aki ste vy lavaci chudaci, nemozno pre vas nastavit gitaru... Ty si myslis, ze ked sme vacsina pravakov, tak nevieme, co je to lavacka gitara Tremolo, vyska strun, oktavy, snimace, ... - TO VSETKO JE AKO NA PRAVACKEJ Chces nizsie struny ? nech sa paci, daj si nizsie tremolo, alebo si nastav hmatnik. Chces vyssie snimace? aha... to sa nejak inak robi, lebo je to lavacka gitara... Mýliš sa. Ja vôbec nikoho nenávidím. Ani si nemyslím, že sme chudáci. Vyvolal som diskusiu a o to mi šlo. Som rád, že sa mi to podarilo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hate_me
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:05:23 » |
|
ja len obcas hram ako lavy..
nemam rad ked sa hovori ze: hras ako lavy, mas obe ruky lave... ... inac niekde som tu cital ze lavakom sa hra lahsie na pravackej... zo zaciatku to bolo skor naopak, aspon u mna, no potom ked som si trosku vycvicil pravacku som zistil, ze takto mi to vyhovuje ovela viac, nehovoriac o dostupnosti gitar a blablabla
|
|
|
Zaznamenané
|
... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:06:11 » |
|
nemam rad ked sa hovori ze: hras ako lavy, mas obe ruky lave... ... inac niekde som tu cital ze lavakom sa hra lahsie na pravackej... zo zaciatku to bolo skor naopak, aspon u mna, no potom ked som si trosku vycvicil pravacku som zistil, ze takto mi to vyhovuje ovela viac, nehovoriac o dostupnosti gitar a blablabla ale ja fakt hram ako lavy obcas.. uplne krivo.. niekedy sa mi vobec nedari.. priadam si ako lavak vtedy..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:06:48 » |
|
...Vyvolal som diskusiu a o to mi šlo. Som rád, že sa mi to podarilo.
aha... To je taky zvyk na fore, vyvolavat diskusie, hlavne na tomto, takze mozes byt opravnene rad.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:08:45 » |
|
aha... To je taky zvyk na fore, vyvolavat diskusie, hlavne na tomto, takze mozes byt opravnene rad. Som tu nový a neviem ako rýchle sa reaguje na iných témach, ale toto ma naozaj prekvapilo. Myslím, že sa tu budem ukazovať častejšie a že debaty takéhoto typu pomôžu viacerým.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:10:25 » |
|
Som tu nový a neviem ako rýchle sa reaguje na iných témach, ale toto ma naozaj prekvapilo. Myslím, že sa tu budem ukazovať častejšie a že debaty takéhoto typu pomôžu viacerým.
Super, samozrejme. Mame radi novych aktivnych clenov. Ja som nejaky Brano, tesi ma.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:11:18 » |
|
ja si myslim, ze je jedno na ktoru stranu gitarista hra.. mam v pici ..vidis.. aj tento je lavak. a ako mu to ide..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 16. Apríl , 2009, 11:11:47 » |
|
ale ty si pleties dojmy s pojmami. tvoj pocit z nastroja ovplyvni daleko viac veci ako len veci, ktore idu zmenit zostelovanim nastroja (geometria, dohmat, ladenie). tvar tela, vaha, profil krku, celkova koncepcia a konstrukcia nastroja, jeho zvuk dany pouzitym drevom, snimace atd atd nastavenim neovplyvnis.. dam ti taku myslienku na zamyslenie, vychadzajucu z tvojej teorie: chces povedat, ze ked osobne preferujem LP s kratkou menzurou, tucnejsim krkom s Cckovym profilom, strednym dohmatom so strunami 10-52 a pride za mnou niekto, kto potrebuje zostelovat superstrat s tenkym Dckovym krkom, floydrose tremolom, 9tkami strunami a mne to absolutne nesedi do ruky a neviem na tom hrat s dobrym pocitom, ze mu to nebudem vediet nastavit tak aby bol ten niekto spokojny? z vlastnej skusenosti ti viem rovno povedat, ze je to blbost
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|