Sanchez
|
|
« Odpoveď #90 kedy: 17. Apríl , 2009, 22:36:34 » |
|
Gitarista z kapelky Mad Frequency www.madfrequency.sk, Lubo, je lavak a hrava na gitare so strunami na opak, tj tenke E ma navrchu atd. Vraj sa ucil na pravackej a iba si ju prehodil na svoju stranu. Skutocne to vyzera, aj znie zaujimavo tak hrával aj Hendrix a všetci sa čudovali, aký má geniálny zvuk a postupy. bolo to aj ( alebo hlavne v tom ) v tom, že to mal naopak. Potom znie všetko inak. Aj ja som poznal jedného gitaristu na Morave, ktorý hral takto.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #91 kedy: 17. Apríl , 2009, 22:40:22 » |
|
tak hrával aj Hendrix a všetci sa čudovali, aký má geniálny zvuk a postupy. bolo to aj ( alebo hlavne v tom ) v tom, že to mal naopak. Potom znie všetko inak. Aj ja som poznal jedného gitaristu na Morave, ktorý hral takto.
Hendrix mal sice otocenu pravacku gitaru, ale struny mal ako na lavackej.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #92 kedy: 17. Apríl , 2009, 22:41:43 » |
|
Hendrix mal predsa struny normalne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #94 kedy: 17. Apríl , 2009, 22:44:38 » |
|
tak hrával aj Hendrix a všetci sa čudovali, aký má geniálny zvuk a postupy. bolo to aj ( alebo hlavne v tom ) v tom, že to mal naopak. Potom znie všetko inak. Aj ja som poznal jedného gitaristu na Morave, ktorý hral takto.
to nemysliš važne že to bolo vtom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #95 kedy: 17. Apríl , 2009, 22:45:34 » |
|
Hendrix mal sice otocenu pravacku gitaru, ale struny mal ako na lavackej. Pozri si videa a uvidiš, že mal celkom normalnu pravacku gitaru a nemal na nej otočené struny pre ľaváka.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #96 kedy: 17. Apríl , 2009, 22:46:06 » |
|
Pozri si videa a uvidiš, že mal celkom normalnu pravacku gitaru a nemal na nej otočené struny pre ľaváka.
vsak presne - pozri si videa
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #97 kedy: 17. Apríl , 2009, 22:46:40 » |
|
to nemysliš važne že to bolo vtom Zahraj si niekedy na ľaváckej gitare a uvidíš...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #98 kedy: 17. Apríl , 2009, 22:47:36 » |
|
ale vsak uz to nesil s tymi lavakmi...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #99 kedy: 17. Apríl , 2009, 22:47:47 » |
|
Pozri si videa a uvidiš, že mal celkom normalnu pravacku gitaru a nemal na nej otočené struny pre ľaváka.
no to ale mal treba sa lepšie divat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #100 kedy: 17. Apríl , 2009, 22:49:14 » |
|
mam doma dvd, je to live koncert jedneho clena pink floyd,neviem teraz jak sa vola,ale ma tam jedneho gitaristu, ktory je lavak a hra na pravackej gitare s tym,ze tenke ecko ma navrchu,je to dost zaujimave sa na to pozerat
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
Rotanimod
pravidelný návštevník
Príspevkov: 290
on a journey to become a musician...
|
|
« Odpoveď #101 kedy: 17. Apríl , 2009, 22:50:25 » |
|
uz sa hlada tajomstvo jeho zvuku v hocakych kokotinach, akoze lebo mal naopak struny tak mu to znelo lepsie... po prve nemal a aj keby tak co?
|
|
|
Zaznamenané
|
Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain And you are young and life is long and there is time to kill today And then one day you find ten years have got behind you No one told you when to run, you missed the starting gun.
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #102 kedy: 17. Apríl , 2009, 22:51:05 » |
|
Zahraj si niekedy na ľaváckej gitare a uvidíš...
mysliš že som si za 30 rokov hrania nezahral??? on mal ale struny normalne ako lavak napr tu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yeah
Hosť
|
|
« Odpoveď #103 kedy: 17. Apríl , 2009, 23:19:37 » |
|
Pridavam sa k "ortodoxnym" lavakom, ktori hraju na "pravu" stranu... btw - preco sa to vola, ze hram na pravu? ved "hram" lavackou, pravou "iba" udieram. A mimochodom lavackou robim vsetko, od konzumovania az po sexualne zalezitosti blizsie nespecifikovaneho charakteru a od zaciatku som nechapal, ako sa pravakom moze dobre hrat na tu stranu ako hram ja, lavak (som trosku egocentricky)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #104 kedy: 18. Apríl , 2009, 18:26:06 » |
|
Každý jeden z nás hrá ako mu to najlepšie vyhovuje. Ja nie som ako Handrix, ten hral aj na pravú stranu, on bol taký maňík, že mu to bolo jedno. Pravácka, ľavácka, e-čko dole, hore, na ľavú stranu či pravú, stále to super zahral. Ale my niektorí musíme ostať pri zemi a mňa už štve, že nejako sa mi nedarí vybrať si vhodnú a dobrú gitaru od Thomanna - proste smola.
|
|
|
Zaznamenané
|
Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
|
|
|
|