Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 23:32:01
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ľaváci gitaristi  (Prečítané 41017 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #120 kedy: 20. Apríl , 2009, 17:07:44 »

Citácia
je prastarym zvykom, ze v predajniach su lavacke nastroje uplne rozhasene. dokonca som videl kobylku nastavenu ako na pravackej gitare.. som sa skoro dostal :-) nehovoriac a strarych hrdzavych strunach, hmatniky vrtuloiviteho charakteru. a vyberaj si.
plne súhlasím s tebou ondreee, kamoš mi doniesol od Thomanna už tretiu gitaru na vyskúšanie - Brian May Signature - a to bol nástroj v hroznom stave. Vysoký dohmat a pritom už na  1. polohe - struna e - to drnčalo tak, že skoro to nebolo f ale fis. 5-7 pražec vôbec nezneli - pražce neboli zabrúsené ani po stranách - skoro som sa na tých ostrých okrajoch porezal. Tak ju zobral naspäť, že ju dá gitarárovi nastaviť - však uvidíme.
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #121 kedy: 21. Apríl , 2009, 09:06:30 »

nevidel som z toho obdobia iny, ako pravacky Fender, ani Hendrixa s inou, ako pravackou gitarou. a nikdy som ho nevidel hrat na opacne natiahnute struny, aj ked som ho kedysi dost pozorovaval... chcelo by to nejake obrazky / videa, ale nie take, ako dal arnysimilar :)

Ja som o tom kedysi niekde čítal, že hral aj so strunami osadenými pre praváka. Pamätám si, že to bol seriózny článok. Tam aj rozoberali, že to nebolo stále, ale že takýmto spôsobom dosahoval nové postupy a zvukové variácie. A myslím, že to je aj celkom reálne. Ale dôkazy vo forme fotiek, alebo skenu toho článku naozaj nemám. Je mi to veľmi ľúto...

Nemá niekto na predaj Roland FC-100???
Zaznamenané

joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #122 kedy: 21. Apríl , 2009, 09:12:18 »

Ja som o tom kedysi niekde čítal, že hral aj so strunami osadenými pre praváka. Pamätám si, že to bol seriózny článok. Tam aj rozoberali, že to nebolo stále, ale že takýmto spôsobom dosahoval nové postupy a zvukové variácie. A myslím, že to je aj celkom reálne. Ale dôkazy vo forme fotiek, alebo skenu toho článku naozaj nemám. Je mi to veľmi ľúto...

Nemá niekto na predaj Roland FC-100???
NIKDY TAK NEHRAL,to si si pomylil ,alebo to napisal zas nejaky blb.Hral som na opačnej gitare a viem ake postupy sa hraju naopak ,take on nikdy nepoužival a hlavne kopec veci sa skoro neda zahrat ,ako vytahovanie na tenkej strune, to sa da použit tak do nejakej nezmyselnej hudby ako zamer Zdravíčko
Zaznamenané

Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #123 kedy: 21. Apríl , 2009, 09:15:00 »

NIKDY TAK NEHRAL,to si si pomylil ,alebo to napisal zas nejaky blb.Hral som na opačnej gitare a viem ake postupy sa hraju naopak ,take on nikdy nepoužival a hlavne kopec veci sa skoro neda zahrat ,ako vytahovanie na tenkej strune, to sa da použit tak do nejakej nezmyselnej hudby ako zamer Zdravíčko

O tej FC-100 na predaj nevieš?
Zaznamenané

joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #124 kedy: 21. Apríl , 2009, 09:17:53 »

mal som taky kedysi,teraz neviem, ved si kup behringer to maš jedno,hlavne ked kupiš stare može to byt polorozjebane  Zdravíčko
alebo EBAY
Zaznamenané

Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #125 kedy: 21. Apríl , 2009, 09:20:22 »

mal som taky kedysi,teraz neviem, ved si kup behringer to maš jedno,hlavne ked kupiš stare može to byt polorozjebane  Zdravíčko
alebo EBAY

Ďakujem. Ešte teda niekde pohľadám.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #126 kedy: 21. Apríl , 2009, 09:31:05 »

nepisal to Vitezslav Stefl v Muzikuse ? ten pisaval vselijake senzacie :) pamatam si, ako raz pisal, ze Steve Ray Vaughan si kvapkal sekundove lepidlo na predlaktie ruky a nechal si na tom prischnut konceky prstov. potom si ich strhol a zostala mu na nich zhrubnuta prilepena koza z toho predlaktia - vdaka tomu mohol potom pouzivat strasne hrube struny, niekedy az 019tky...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #127 kedy: 21. Apríl , 2009, 09:36:09 »

to je sranda.. mne to s tym lepenim na kozu spominal niekto v suvise s nejakym flamenco gitaristom.. ze si lepil prsty na brucho a potom strhaval  Bavím sa skvele
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #128 kedy: 21. Apríl , 2009, 09:37:26 »

tiez to pisal urcite Stefl  Zdravíčko
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #129 kedy: 21. Apríl , 2009, 10:23:12 »

nepisal to Vitezslav Stefl v Muzikuse ? ten pisaval vselijake senzacie :) pamatam si, ako raz pisal, ze Steve Ray Vaughan si kvapkal sekundove lepidlo na predlaktie ruky a nechal si na tom prischnut konceky prstov. potom si ich strhol a zostala mu na nich zhrubnuta prilepena koza z toho predlaktia - vdaka tomu mohol potom pouzivat strasne hrube struny, niekedy az 019tky...

Ja si lepím bankovky na stenu... Neviem, kto to písal.
Zaznamenané

arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #130 kedy: 21. Apríl , 2009, 14:29:01 »

To ja si polepím prsty vždy, keď niečo opravujem sekunďákom.  ha ha ha Ja som zas počul neoverenú báchorku, že sekunďák vznikol za vojny vo Vietname a skúžil na oštetrovanie drobných poranení, lebo to nestíhali šiť.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #131 kedy: 21. Apríl , 2009, 14:35:12 »

To ja si polepím prsty vždy, keď niečo opravujem sekunďákom.  ha ha ha Ja som zas počul neoverenú báchorku, že sekunďák vznikol za vojny vo Vietname a skúžil na oštetrovanie drobných poranení, lebo to nestíhali šiť.  Bavím sa skvele

to sa mi nezda lebo sekundove lepidlo tusim obsahuje kyanid  Na zdravie!
Zaznamenané
much
stály hosť
Príspevkov: 762

« Odpoveď #132 kedy: 21. Apríl , 2009, 14:41:15 »

sakra...takze to nie je pravda? to snad nie, ja som tomu s tym lepidlom uprimne veril  Smútim
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #133 kedy: 21. Apríl , 2009, 14:44:38 »

v US  a pod sa pouziva lepidlo na rany uz teraz pravidelne.. samozrjeme ze to nie je nejaky patex superfix ale nieco lekarenske  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #134 kedy: 21. Apríl , 2009, 14:49:12 »

...vdaka tomu mohol potom pouzivat strasne hrube struny, niekedy az 019tky...
Ten clanok som cital aj ja. Niektory zo starsich cisel Muzikusu, okolo roku 98 ? neviem presne...

19 - tky urcite nie. Myslim, ze tam bolo napisane 16-tky, co je tiez poriadny draaat.  Žmurk
 Na zdravie!
Zaznamenané

Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.094 sekund, 23 otázok.