Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 17:58:38
Strán: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 172 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Marshall VS. Mesa Boogie  (Prečítané 523463 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #225 kedy: 07. August , 2006, 20:47:48 »

Ze ma toto nenapadlo skor......ak si chcete porovnat zvuk Marshallu a Mesy vypocujte si album IOWA od SLIPKNOT.Tam je vedla seba Mesa Mark IV a MArshall JMP-1.Pretoze obidve dobre poznam viem presne ktore hra co,ale ak by som ich nepoznal ozaj dobre......priznam sa,ze by som ich nerozoznal.Hlavne skladba left behind je na porovnanie vhodna.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #226 kedy: 07. August , 2006, 20:55:35 »

no mne sa nepaci ani ta Mesa,ani ten Marshall :)
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #227 kedy: 07. August , 2006, 20:57:23 »

Aj to je pozitivum.Aspon vies,kade cesta nevedie :)
Zaznamenané

kewin
pravidelný návštevník
Príspevkov: 181

« Odpoveď #228 kedy: 07. August , 2006, 21:10:08 »

zacina mesa vsak ? v tej skladbe
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #229 kedy: 07. August , 2006, 21:13:32 »

mne sa paci Mesa,napriklad v Metallice - Load,Reload..tu to znelo nejako divne..ale to zalezi asi od konkretneho typu aparatu,nastavenia a tak..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #230 kedy: 07. August , 2006, 21:22:12 »

jimi cimbala napísal:
Citácia
Ze ma toto nenapadlo skor......ak si chcete porovnat zvuk Marshallu a Mesy vypocujte si album IOWA od SLIPKNOT.Tam je vedla seba Mesa Mark IV a MArshall JMP-1.Pretoze obidve dobre poznam viem presne ktore hra co,ale ak by som ich nepoznal ozaj dobre......priznam sa,ze by som ich nerozoznal.Hlavne skladba left behind je na porovnanie vhodna.

To co sa ozve v left behind prve zlava je Mark. V 1.52 to rychle zprava je JMP. Najprv som si myslel naopak, pretoze ten uvod zlava je az prilis ako to tu bolo spominane uskriekany, to zprava mi prislo kultivovanejsie. Ale prave ta rychla cast od 1.52 mi hovori, ze to nie je Mark, je to prilis malo na \"mesa\" pomery \"nasekane\". Ale velmi tazko hodnotit, pretoze jednak na Marku si viem taky zvuk predstavit tiez a jednak JMP vobec nepoznam.

Pocuvam rovno aj dalsiu skladbu (the shape) a znovu by som povedal, ze zacne zprava JMP.

Inak nemaju tam Slipknot 3 gitary ? Ci ako ?
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #231 kedy: 07. August , 2006, 21:26:54 »

:) nie zacina Marshall.Presne takto hra jmp-1.Mick hra cisto na Marshally..Znova opakujem,ze takto to hra-okrem 10000 dalsich zvukov co sa tam daju nadstavit.Tak si pozrite ci tak ta mesa vynika nad Marshallom,ako tu mnohi pisu.Tu je Mickova vybava-copy zo stranky:#7 Mick Thomson (Guitars)
- B.C. Rich Warlock Guitar (Custom made for Mick by the company)
- Amps: Rackmounted Marshall 9200 power amp w/ JMP-1 preamp
- Boss GX700 Effects Processor
- Various rack effects: Marshall cabs; More of a straightforward player
- Dunlop Jazz III picks
- 2 Carvan 4x12 Cabs
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #232 kedy: 07. August , 2006, 21:28:09 »

:)

rastis napísal:
Citácia
... Najprv som si myslel naopak, pretoze ten uvod zlava je az prilis ako to tu bolo spominane uskriekany, to zprava mi prislo kultivovanejsie. ...
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #233 kedy: 07. August , 2006, 21:30:46 »

Omyl vylucujem.Pretoze aj keby som to nemal v uchu tak mam video.
Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #234 kedy: 07. August , 2006, 21:32:06 »

Tu je druhy gitarista.
#4 James Root (Guitars)
- Recorded with Jackson DR
- Jackson JD-R Pro Dinky Reverse
- Dual EMG 81 pick-ups
- 2 Carvin 4x12 Cabs
- Mesa Boogie Mark IV head. Runs through Marshall cabs. (most cabs have all insignias removed and replaced with tribal sign)

- Effects: Various Boss pedals...more delay and effects oriented
- Digitech XP 300 Space Station
Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #235 kedy: 07. August , 2006, 21:44:07 »

Alebo v \"MY PLAGUE\" ta gitara co hra v ref.spodky./na zaciatku s bicimi tie stopky/To je Marshall-Mick.Takto dnes hraju ozajstne Marshally.V Left Behind ma podla mna menej skresleny zvuk,asi aby to mal citatelnejsie.Ale tu \"nalozil\":)

Naposledy upravil jimi cimbala, : 07.08.2006 o 22:48
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #236 kedy: 07. August , 2006, 22:31:58 »

nevypocul som si sice ukazku, priznavam zfleku, ze som fanda Mesy, hral som sice iba na caliber a rastisovu skoromarkdvojku a z marshallov hral iba na jcm 900 , no pripadalo mi to uplne jasne. aj na guitarfeste vadim svojim zvukom ukazal vsetkym, co mesa vie, pre mna suverenne najlepsi zvuk... a vsetky zvuky som si vypocul aj zpredu, bez PA.

no ale ine som chcel... jimi : Boss GX700 Effects Processor  - toto je uvedene vo vybave toho marshallistu. ak odtial taha aj skreslenie, nedeformuje to moznost posudit nadradenost jedneho z aparatov?  nespravi aj toto svoje - Dual EMG 81 pick-ups ? kua, asi by sme mali ten megatest aparatov zorganizovat uz...
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #237 kedy: 08. August , 2006, 08:57:00 »

iggy napísal:
Citácia
nevypocul som si sice ukazku, priznavam zfleku, ze som fanda Mesy, hral som sice iba na caliber a rastisovu skoromarkdvojku a z marshallov hral iba na jcm 900 , no pripadalo mi to uplne jasne. aj na guitarfeste vadim svojim zvukom ukazal vsetkym, co mesa vie, pre mna suverenne najlepsi zvuk... a vsetky zvuky som si vypocul aj zpredu, bez PA.

no ale ine som chcel... jimi : Boss GX700 Effects Processor  - toto je uvedene vo vybave toho marshallistu. ak odtial taha aj skreslenie, nedeformuje to moznost posudit nadradenost jedneho z aparatov?  nespravi aj toto svoje - Dual EMG 81 pick-ups ? kua, asi by sme mali ten megatest aparatov zorganizovat uz...

GX 700 je efektovy procesor z ktoreho taha priestory a modulacie /Hall,echo,chorus atd.../Skreslenie je z JMP-1.Gx 700 chcem tiez kvoli MIDI ovladatelnemu wahu.Gx 700 ma skreslenie,ako typicky multiefekt-pre mna osobne absolutne nepouzitelne,ale modulacie ma skvele.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #238 kedy: 08. August , 2006, 10:26:44 »

Jimi, kolko ti plati spolocnost Marshall za propagaciu ich vyrobkov, pripadne za hanenie inych firiem (najma Mesa)? Popiskujem si
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #239 kedy: 08. August , 2006, 10:41:30 »

V ktorom svojom prispevku som hanil Mesu?Naopak.Niekolko krat som napisal,ze mesa je skvely aparat.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 172 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.039 sekund, 23 otázok.