Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 00:33:46
Strán: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: [sic]  (Prečítané 84696 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #360 kedy: 16. December , 2011, 18:58:59 »

(...) existuju objektivne kriteria kvality textu. to je napriklad pestrost slovnika, dodrzanie rytmiky, kvalita rymov (cim viac slabik sa rymuje, tym je rym kvalitnejsi, zrymovane odlisne slovne druhy su kvalitnejsi rym, nez zrymovany jeden slovny druh, atd.), dalsim kriteriom je akasi "potrebnost myslienky" napriklad ked pises texty na web, alebo do reklamy, tak sa snazis vyjadrit co najstrucnejsie - plati pravidlo "vyjadri myslienku a potom polovicu slov vyhod". v pesnickach aj basnach sa casto stretnes s tym, ze najdes dva verse, kde druhy existuje nie preto, ze by vyjadroval potrebnu myslienku, ale preto, ze autor nevedel vymysliet rym, tak urobil cely vatovy vers, len aby tam rym bol. toto vsetko su objektivne kriteria, z ktorych dostanes jednoznacny vystup v podobe stupna kvality, ktorym mozes porovnat nezavisle na pouzitom jazyku. (...)
To by mohla byt fajn stranka - napises tam svoj text a ona ti porovna rymy a pod. a na konci vypluje hodnotenie. Iggyho Index :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #361 kedy: 17. December , 2011, 17:45:07 »

celkom v pohode, podstatne lepsie jak slovensky

ta madarcina tomu dava celkom zaujimavy rozmer, sa mi to normalne lubi :)
Zaznamenané
motorman
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« Odpoveď #362 kedy: 17. December , 2011, 19:54:01 »

ta madarcina tomu dava celkom zaujimavy rozmer, sa mi to normalne lubi :)

Ja ma mam rad stary madarsky metal, madarkym top kaelam sa darilo v 80tych a 90tych rokoch

Zaznamenané
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #363 kedy: 17. December , 2011, 22:04:38 »

nuz oravci musite zacat blacat po magyar :-)
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #364 kedy: 19. December , 2011, 11:18:54 »

To by mohla byt fajn stranka - napises tam svoj text a ona ti porovna rymy a pod. a na konci vypluje hodnotenie. Iggyho Index :)
zase sarkazmus tam, kde nepatri  ?§!.
mas pocit, ze tie kriteria som si vymyslel ja a je to p*čovina alebo co?

a pokial si to nahodou myslel vazne, no tak v tejto chvili ti asi musi byt jasne, ze stranku na to len tak lahko nespravis. aj google ma este problemy rozlisit vysklonovane slovenske slova a myslim, ze na tom makali ini borci...
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #365 kedy: 19. December , 2011, 13:11:27 »

zase sarkazmus tam, kde nepatri  ?§!.
mas pocit, ze tie kriteria som si vymyslel ja a je to p*čovina alebo co?

a pokial si to nahodou myslel vazne, no tak v tejto chvili ti asi musi byt jasne, ze stranku na to len tak lahko nespravis. aj google ma este problemy rozlisit vysklonovane slovenske slova a myslim, ze na tom makali ini borci...

Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #366 kedy: 19. December , 2011, 15:52:31 »

jasne. neexistuju kriteria na nic. vsetko je subjektivne a relativne a vobec nikto nemoze nic vediet o nicom, krista de je ten smajl s fejspalmom...  Pomoooc!
Zaznamenané

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
yeah
Hosť
« Odpoveď #367 kedy: 19. December , 2011, 17:23:41 »

Iggy objektivne kriteria existuju, ale s textarcinou je to ako s kazdym druhom umenia. Poezia sa tiez pisala inac ked ju pisal Edgar Alan Poe a inak ju pisali beatnici. Drama tiez vyzerala inak Shakespearovska a inak absurdna. Da Vinci maloval inak nez Warhol. Vidis umenie v plechovke? Niekto ho tam vidi a niekto nie. Objektivne kriteria su. A su nato aby sa vymedzila formalna stranka veci, urcili pravidla hry, ale pravidla su nato aby sa porusovali ale HLAVNE hned spoznat, kto si moze dovolit porusit ich. Ci je za tym aj nejaka umelecka charizma, schopnost a vôla nieco skutocne povedat, alebo ciste diletanstvo. Hranice si kazdy urcuje sam.

Moj pohlad - niekedy som bol strasne zazraty do hodnoteni slovenskych textov a hltal celu tu teoriu okolo toho, ale potom som si uvedomil, ze doba sa zmenila aj sposob jak ludia komunikuju a ze spevak by nemal davat ludom lekcie literarnych tropov, ale jednoducho a uderne odkomunikovat beznu vec takym sposobom, akym nad danou vecou doteraz neuvazovali v jasnom ludskom jazyku. V tom ja momentalne vidim kumst. Pripadne potom kategoria srandovnych textov, ale o tom sa nebavime. Btw. zasierame temu.  
« Posledná zmena: 19. December , 2011, 17:24:53 od Pablo Woozy » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #368 kedy: 19. December , 2011, 17:34:34 »

hudba a celkovo umenie nie je exaktna veda takze sa neda merat..
Zaznamenané

yeah
Hosť
« Odpoveď #369 kedy: 19. December , 2011, 17:48:30 »

hudba a celkovo umenie nie je exaktna veda takze sa neda merat..
Tak merat ako merat... Meriat pomeras, vsetko ma svoju vedu, od hudobnej teorie, cez parametre zvukoveho zaznamu, na slova je tu cela skala vied od fonetiky po psycholingvistiku atd. Podstatny je dojem z vysledku. Pomerat a zatriedit uz vieme vsetko a stale sa nevieme zhodnut co je dobre a co zle, to je na tom to smutne. Ci krasne?
« Posledná zmena: 19. December , 2011, 17:49:34 od Pablo Woozy » Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #370 kedy: 19. December , 2011, 21:28:20 »

jasne. neexistuju kriteria na nic. vsetko je subjektivne a relativne a vobec nikto nemoze nic vediet o nicom, krista de je ten smajl s fejspalmom...  Pomoooc!

ono mozno nieje problem co hovoris ale ako to hovoris  Bavím sa skvele
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #371 kedy: 20. December , 2011, 16:12:07 »

ono mozno nieje problem co hovoris ale ako to hovoris  Bavím sa skvele
som nevedel, ze mas picu  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #372 kedy: 20. December , 2011, 16:14:10 »

Vidis umenie v plechovke? Niekto ho tam vidi a niekto nie.
nene, tam ziadne neni, to len warhol sa odvazil, ci mu to prejde a vdaka masovemu nevkusu a ludskej blbosti preslo. nikdy sa tym netajil, je az smiesne, ze napriek tomu sa to da najst v muzeu. inak mas uplnu pravdu a pekne si to napisal.
Zaznamenané

ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #373 kedy: 20. December , 2011, 22:02:00 »

nene, tam ziadne neni

prepac ale masivne sa mylis.. umenie je tam kde niekto (ktokolvek) umenie vidi, pocuje. nic nie je subjektivnejsie ako vnimanie umenia.. nezabudaj ze TY to tam nevidis/vidis, TY to tam nepocujes/pocujes..
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #374 kedy: 20. December , 2011, 23:17:14 »

prepac ale masivne sa mylis.. umenie je tam kde niekto (ktokolvek) umenie vidi, pocuje. nic nie je subjektivnejsie ako vnimanie umenia.. nezabudaj ze TY to tam nevidis/vidis, TY to tam nepocujes/pocujes..
to, co si TY napisal, si JA myslim, ze je uplna hovadina, ale nakolko uz tu o tom raz bola siahodlha a samozrejme uplne bezvysledna tema, tak sa mi to nechce vobec dalej pitvat. dam len jeden priklad:

ak plati, co si napisal hore, tak bude umenim uplne cokolvek na planete. od hovna uprostred parkoviska, cez hrbu papierov na mojom pracovnom stole, az po hodinu znejuci rozladeny akord zahrany na jolane galaxis do linky. staci, ze sa na planete najde jeden jediny clovek, co v tom umenie uvidi.

nezvazis svoju definiciu?
Zaznamenané

Strán: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.083 sekund, 23 otázok.