Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 15:28:15
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Mexico fender strat standard 2002-2003  (Prečítané 6022 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #30 kedy: 02. December , 2012, 14:43:24 »

Každopádne to bude hrať ako jelšový Strat a bude trochu postrádať objem, lebo krk má dosť tenký

Popiskujem si Straty zo zaciatku 70tych rokov mali tenke krky a teda tenko nehrali ani nahodou, ani tie co boli z jasena. Paradoxne Straty z konca 70tych rokov boli sice z ineho jasena, mali vacsinou hrubocizne krky a v priemere hrali mrtvejsie a tensie ako tie zo zaciatku 70tych. Cize evidentne ani tu nema hrubka krku vyrazny vplyv na zvuk.
« Posledná zmena: 02. December , 2012, 14:50:03 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #31 kedy: 02. December , 2012, 14:44:14 »

žeby extrémne tenký? Čím menej dreva tým menej objemu (aj vo zvuku)

Uplna blbost..., sorry. Neplati to inak vzdy ani pri telach, toboz nie pri krkoch. Kopa SGcok dobrych hra tlstejsie ako Les Pauly napr. 
« Posledná zmena: 02. December , 2012, 14:47:49 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #32 kedy: 02. December , 2012, 14:47:45 »

gratulace  Na zdravie!

Poznámka k tomu krku, vychádzal som z toho, že si mal Telecester, kópiu pôvodného modelu, tam je krk ako noha od stola, takže poznámka o objeme zvuku sa mi zdala byť v tomto prípade užitočná

to je mozno nocaster. Telecaster bezny krk az taky hruby nie je. Ovela hrubsi od bezneho cckoveho fendra urcite nie. Mozno ma kusok iny profil.
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #33 kedy: 02. December , 2012, 15:00:59 »

to je mozno nocaster. Telecaster bezny krk az taky hruby nie je. Ovela hrubsi od bezneho cckoveho fendra urcite nie. Mozno ma kusok iny profil.
Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele Minule som narazil na fotky Telecastra Briana Jonesa, rok výroby 1954, malo to v podstate rovnaký krk ako tzv. Nocaster (kus od kusu sa líšili keďže sa robili z časti ručne a technológia ešte nebola taká akú má Fender dnes.
Zaznamenané
yngwie31
pravidelný návštevník
Príspevkov: 315

však som krasny?

« Odpoveď #34 kedy: 02. Január , 2013, 19:02:32 »

aj ja som uz videl ten fender,ale chybaju mu veci,alebo naschval? Neviem
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #35 kedy: 03. Január , 2013, 09:17:01 »

ziadne strachy . vsetko som k tomu dostal ...

vymenil som tam snimace . ku kobylke som dal texas special neck . a stred a krk single od kevina smitsa .
ten texas sa pri kobylke sprava celkom schopne . na pocudovanie pretoze pri krku sa mu zdal uz taky ujacany .
a kevinove snimace  Zdravíčko parada jak vzdy .

poskusal som . a objektivne mozem povedat ze za tie prachy v klidu gitarka ..
prazce okolo bluesovej E ckovej dvanastky su poriadne vydrate . tak sa neda moc dobre vybendovat jeden ton .gitarka ma inak vajvacsi sustain z gitar co som mal aj celkom pekne rezonuje . vraj ma iba 3,3 kila . krk je trochu polenovity ale da sa zvyknut . pri pakovani sa nerozladuje ked sa s tym pohram .  na tele je nastriekana volajaka striebrenka ci co to je .   ale celkom som spokojny
az na dve veci . kedze nevyuzivam moc paku by ma sralo ze ju tam mam a nic z nej . dalsia vec pre co strat mnohi vyzdvihuju je vyrez na pravu ruku .  odkedy hram na gitaru tak som mal gitary bez neho .  diamantka , telekastre nejake ...
a teraz si nemam kde tu haksu opret . a tak sa mi furt smyka ... a este ten nestastny prepinac a volume blizko strun  Ja som čert..
takze pojde het . uz viem napevno ze strat neni pre mna
« Posledná zmena: 03. Január , 2013, 09:19:10 od brko » Zaznamenané

joey
miestny štamgast
Príspevkov: 1808

« Odpoveď #36 kedy: 03. Január , 2013, 10:28:03 »

Paku nevyuziva na strate skoro nikto, teda az na Becka.   Ja som čert..
A aj ja som si zvykal na polohu potakov a switcha dost dlho no teraz nedam na to dopustit. Pri solovani je to na nezaplatenie.
« Posledná zmena: 03. Január , 2013, 10:30:47 od joey » Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #37 kedy: 03. Január , 2013, 10:47:35 »

Je to len zvyk. Pre mňa je napríklad strašne nepohodlný Telecaster.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #38 kedy: 03. Január , 2013, 11:47:00 »

dalsia vec pre co strat mnohi vyzdvihuju je vyrez na pravu ruku .  odkedy hram na gitaru tak som mal gitary bez neho .  diamantka , telekastre nejake ...
a teraz si nemam kde tu haksu opret . a tak sa mi furt smyka ... a este ten nestastny prepinac a volume blizko strun  Ja som čert..
takze pojde het . uz viem napevno ze strat neni pre mna

Stale hovorim, ze na Stratoch sa hra priserne.  Ja som čert..
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #39 kedy: 03. Január , 2013, 11:51:07 »

Stale hovorim, ze na Stratoch sa hra priserne.  Ja som čert..

To je pravda :), ale este kusok horsie sa hra na Les Pauloch :)
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #40 kedy: 03. Január , 2013, 11:59:59 »

až na volume potak je strat najergonomickejšia gitara aka len môže bit , leo to proste vychytal
« Posledná zmena: 03. Január , 2013, 13:31:47 od stevino179 » Zaznamenané
sevo
stály hosť
Príspevkov: 995

« Odpoveď #41 kedy: 03. Január , 2013, 13:09:05 »

najergonockiješia

facepalm
Zaznamenané

...vtedy bolo dobre lebo ine nebolo a teraz lebo
sa take už nerobí...
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #42 kedy: 03. Január , 2013, 14:04:35 »

To je pravda :), ale este kusok horsie sa hra na Les Pauloch :)

Ano, vyssie polohy, ale inak nechapem preco. Je to masivne, mozes sa do toho opriet, pohodlna kratka menzura, rozne profily krkov.
Zaznamenané

brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #43 kedy: 04. Január , 2013, 16:46:12 »

Paku nevyuziva na strate skoro nikto, teda az na Becka.   Ja som čert..

tak ale co je to za chujovinu mat to tam a nevyuzivat to ?   ked sa bigsby nepouziva aspon uz dobre vyzera
ale toto
Zaznamenané

joey
miestny štamgast
Príspevkov: 1808

« Odpoveď #44 kedy: 04. Január , 2013, 16:52:26 »

tak ale co je to za chujovinu mat to tam a nevyuzivat to ?   ked sa bigsby nepouziva aspon uz dobre vyzera
ale toto
ale sak prave preto su tie paky odnimatelne  Je to frajer
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.041 sekund, 23 otázok.