Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 18:47:16
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Štúdiové nahrávanie  (Prečítané 7351 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
stary
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 132

« kedy: 16. November , 2009, 15:08:51 »

Pani gitaristi,
kedze som nenasiel pribuznu temu ani viac informacii ohladom studioveho nahravania, zalozil som tuto a tu. Ak nie je na spravnom mieste, prosim adminov, aby to supsli inde, ak treba.
Totiz, ja som uz v zivote nahraval vcelku velakrat. Vzdy vsak islo iba o nahravku na gol vo futbale alebo hokeji a tak absolutne nemam predstavu, ako to chodi, ked niekto nahrava hudbu, konkretne teda kapela. Mna to urcite necaka, ale rad by som ziskal predstavu o tom, ako to vlastne je od prveho stlacenia klucky na dverach nahravacieho studia az po hotovy produkt. Nejde mi ani tak o hardware a technicku stranku (aj o tom vsak moze byt zmienka), zaujima ma to vsetko okolo, teda kto, co, ako, kedy, kolko, s kym hra... Vlastne co sa tam deje v tom studiu vobec, ako vlastne vznikaju produkty, teda nahrata hudba, step by step. Zasa, nejde mi o nejake nuansy alebo zverejnenie tajnych postupov alebo osobnych fint a pod.
Ak by ste boli niekto ochotni a chceli sa podelit s vasimi skusenostami, bol by som rad. Mozno tato tema zaujme aj inych, trebars takych, ktori sa na nahravanie vlastnych veci casom daju a ziskaju aspon predstavu o tom ako na to a co najprv a co potom.
Dakujem vopred vsetkym, ktori uz maju skusenosti s nahravanim v studiu, co si najdu trocha casu a prispeju.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #1 kedy: 16. November , 2009, 15:11:08 »

To bude na hodne dlho toto...  Žmurk

Zalezi, ci Ta zaujima skor nahravanie pre niekoho, alebo normalne klasicke kapelove nahravanie. Zaujima Ta priebeh, co prve, co druhe a tak ?
Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #2 kedy: 16. November , 2009, 15:16:52 »

pred par dnami som sa nejakym temnym sposobom dostal ku tomuto, to je asi to co hladas http://www.musicreport.sk/nahravanie-v-studiu-prva-demo-nahravka/
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #3 kedy: 16. November , 2009, 15:20:20 »

to je inak jeden z najprinosnejsich clankov ktory sa tu vyskytol, a hned za nim musicmanova tema o reampingu ako takom  Na zdravie!
Zaznamenané

stary
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #4 kedy: 16. November , 2009, 15:20:47 »

To bude na hodne dlho toto...  Žmurk

Zalezi, ci Ta zaujima skor nahravanie pre niekoho, alebo normalne klasicke kapelove nahravanie. Zaujima Ta priebeh, co prve, co druhe a tak ?
Kapelove, presne ako pises, priebeh.
« Posledná zmena: 16. November , 2009, 15:21:58 od stary » Zaznamenané
stary
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #5 kedy: 16. November , 2009, 15:21:31 »

pred par dnami som sa nejakym temnym sposobom dostal ku tomuto, to je asi to co hladas http://www.musicreport.sk/nahravanie-v-studiu-prva-demo-nahravka/
dakujem, ano, to je presne ono. mozno keby sa v tejto teme este niektore veci rozviedli viac-
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #6 kedy: 16. November , 2009, 15:22:47 »

hmm teba vlastne zaujima vsetko pocinajuc demom, pokracujuc samotnym nahravanim v studiu, cez mastering az po regulernu produkciu u niektoreho z vydavatelstiev?
Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 16. November , 2009, 15:23:54 »

nieco podobne som raz cital neviem kde aj od predatora, ale tam boli skor riesene kauzy medzi rapermi ked si dobre spominam
Zaznamenané
stary
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #8 kedy: 16. November , 2009, 15:35:19 »

hmm teba vlastne zaujima vsetko pocinajuc demom, pokracujuc samotnym nahravanim v studiu, cez mastering az po regulernu produkciu u niektoreho z vydavatelstiev?
skoro tak, ta produkcia to uz asi je obchodna zalezitost, tam uz asi pracuju s hotovym produktom. teda ten clanok co napisal pan Peteraj mi to vyrazne priblizil.
pri citani mi vsak vyskakovali hned rozne otazky ako,
hra bubenik sam, ked nahrava? co robia ostatni, nejako si neviem predstavit, ze hra sam a kedze pozna pesnicku, tak si spieva alebo hmka alebo predstavuje co hraju ini z kapely?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #9 kedy: 16. November , 2009, 15:37:45 »

prave preto treba mat jasne zapisanu strukturu songov.. bubenik potom pusti click a nahra intro, verse, refreny a pod.. vezmi si ze ked hra kapela v skusobni tak tiez ide bubenik spamati a nedrzi sa nicoho (lebo ten bordel co vacsinou gitary robia aj tak nie je identifikovatelny) ono sa to povacsinou  aj  tak cele lepi dokopy jak ked skladas skladacku
« Posledná zmena: 16. November , 2009, 15:38:15 od kaolko » Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 16. November , 2009, 15:39:11 »

pokial nieje dusevne postihnuty bubenik a vie aspon co to zahrat, tak musi poznat na 100% bicie bez hocjakeho nastroja a aj keby nie stale sa da nahrat napriklad gitara prva podla metronomu, bicie nahravat ako prve nieje podmienka ale zdravy rozum to kaze tak robit
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #11 kedy: 16. November , 2009, 15:39:50 »

skoro tak, ta produkcia to uz asi je obchodna zalezitost, tam uz asi pracuju s hotovym produktom. teda ten clanok co napisal pan Peteraj mi to vyrazne priblizil.
pri citani mi vsak vyskakovali hned rozne otazky ako,
hra bubenik sam, ked nahrava? co robia ostatni, nejako si neviem predstavit, ze hra sam a kedze pozna pesnicku, tak si spieva alebo hmka alebo predstavuje co hraju ini z kapely?
Bubenik ma klik v sluchadlach, ostatok, resp. nejaky orientacny nastroj, trebars gitarista stoji v rezii - to je ta miestnost, kde sa mixuje, a tak...  V tych sluchadlach je aj ten orientacny nastroj. Nahraju sa bicie a potom do nich zvysok kapely. Aparat sa nazvuci, gitarista sedi bud v nahravacke, alebo v rezii a to sa opakuje az po spev.
Zaznamenané

stary
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #12 kedy: 16. November , 2009, 15:42:43 »

Bubenik ma klik v sluchadlach, ostatok, resp. nejaky orientacny nastroj, trebars gitarista stoji v rezii - to je ta miestnost, kde sa mixuje, a tak...  V tych sluchadlach je aj ten orientacny nastroj. Nahraju sa bicie a potom do nich zvysok kapely. Aparat sa nazvuci, gitarista sedi bud v nahravacke, alebo v rezii a to sa opakuje az po spev.
jasne. bubenik je teda velmo dolezity. a co je ten klik/click - metronom?
vsimol som si na obrazkoch, ze miestnost nahravania je akusticky upravena, teda ma specialnu  upravu stien
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 16. November , 2009, 15:45:21 »

vezmi si ze ked hra kapela v skusobni tak tiez ide bubenik spamati a nedrzi sa nicoho (lebo ten bordel co vacsinou gitary robia aj tak nie je identifikovatelny)

to som sa potesil ze to je realita nie moja paranoja, a ja uz som vymyslal ako akusticky upravit a znizit strop  Nechajte ma vydýchať  :)
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #14 kedy: 16. November , 2009, 15:45:29 »

presne tak.. aj tito mali stat radsej v rezii   kapela bigfoot, predtym znama aj ako camel toe
« Posledná zmena: 16. November , 2009, 15:47:46 od kaolko » Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.087 sekund, 23 otázok.