pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« kedy: 22. Január , 2010, 12:53:38 » |
|
PDF prirucka od vychyteneho vyrobcu basgitar Jerzyho Drozda je po registrovani volne na stiahnutie. prebehol som to, vyzera to zaujimavo, obrazky a hlavne velmi velmi polopatisticky napisane co robit a ako nastelovat basu - od prehnutia krku, vysku strun, vysku snimacov, ladenie oktav. ja som napriklad vysku strun riesil tak nejako odoka a furt to nebolo ono - prirucka obsahuje sablony na "uholniky" alebo ako to nazvat pre rozne radiusy hmatnikov a pomocou nich sa potom vyska nastavuje aby struny kopirovali radius hmatniku presne a nielen od oka. moze to byt pre niekoho uzitocne, ajked vela ludi to uz vie alebo to ma na haku http://jerzydrozdbasses.com/ultimate-guide-to-perfect-bass-setup.html
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3186
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 22. Január , 2010, 13:15:21 » |
|
hrome som slepy ale mam nejaku vadu? zaregistroval som sa dosiel mi mejl a neviem kde to mam stiahnut teraz
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 22. Január , 2010, 13:17:19 » |
|
hrome som slepy ale mam nejaku vadu? zaregistroval som sa dosiel mi mejl a neviem kde to mam stiahnut teraz
este jeden pride. system nieje najstastnejsi, to som zatajil
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 22. Január , 2010, 13:21:03 » |
|
.....ja som silový hráč.....väčšinou drbem riadne do strún a preto ich občas aj trhám.....takže mám struny troška aj vyššie aby mi pri takej hre nedrnčali a dohmat som riešil vždy kompromisom medzi pohodlím a zvukom.....pri nastavení výšky kameňou väčšinou dochádza aj k zmene zvuku a rovnako treba donastaviť aj snímače.....a tiež aj ich výškou sa dá so zvukom laborovať...... .....vychádzajú z tohto linku som našiel toto....... http://jerzydrozdbasses.com/stock.htm .....basy na ktorých snímač len tak nevymeníš......
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 22. Január , 2010, 13:21:29 » |
|
ano prave prisiel:) takze chyba u mna lebo ja ked nieco chcem tak chcem okamzite!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 22. Január , 2010, 13:23:21 » |
|
....ale ide to v pohode.....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 22. Január , 2010, 13:27:14 » |
|
mi ta basa moja drnci lebo som sa hral s nastavenim a uz to neviem dat spat tak sa mozno daco dozviem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 22. Január , 2010, 13:27:33 » |
|
on struha basove raketoplany, ale ta prirucka je nastastie aj pre buranov s obycajnym jazz bassom co maju len jednu vystuhu v krku a 4 struny
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 22. Január , 2010, 13:30:15 » |
|
mi ta basa moja drnci lebo som sa hral s nastavenim a uz to neviem dat spat tak sa mozno daco dozviem ......tak kukni toto platí to aj pre Teba http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,80093.0.html
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 22. Január , 2010, 13:35:16 » |
|
mam tri gitary vsetky som si zosteloval sam podla mojich potrieb a jednu som si dokonca polovyrobil. ale ta basa zrejme funguje inak:)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 22. Január , 2010, 13:37:10 » |
|
mam tri gitary vsetky som si zosteloval sam podla mojich potrieb a jednu som si dokonca polovyrobil. ale ta basa zrejme funguje inak:)
.....funguje rovnako.....pokiaľ aj na gitare máš stopbar kobylku a nie kde bolo tam bolo tremolo......
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 22. Január , 2010, 13:38:47 » |
|
ja do toho tiez lubim jebnut a najst si to svoje je o kompromise, ale pacilo sa mi velmi jednoduche a postupne vysvetlenie ako zvladnut nastavenie nastroja. pre debilov ako ja aj s obrazkami a veeeeelmi jednoduchymi vetami takze cez vikend sa do toho pustim ajked nemam najnovsie struny, horsie to byt nemoze
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 22. Január , 2010, 13:40:41 » |
|
vidis struny. v tych to bude. tieto moje mozu mat tak rok a pol, mozno dva.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 22. Január , 2010, 13:45:39 » |
|
ja do toho tiez lubim jebnut a najst si to svoje je o kompromise, ale pacilo sa mi velmi jednoduche a postupne vysvetlenie ako zvladnut nastavenie nastroja. pre debilov ako ja aj s obrazkami a veeeeelmi jednoduchymi vetami takze cez vikend sa do toho pustim ajked nemam najnovsie struny, horsie to byt nemoze .....nepísal som to na margo návodu.....takýto návod som ešte ani nevidel, všetky vedomosti som zatiaľ čerpal hlavne z jolán na ktorých sa človek teda poriadne nadrie a skoro nič im nevadí.....takže som si stiahol návod a tiež ho študujem, je vždy dobré mať niečo takéto poruke.....lebo človek občas natrafí na nejakého výmyseľníka ktorý bude mudrovať a kým mu niečo takéto nestrčíš pod nos tak ho nepresvedčíš..... vidis struny. v tych to bude. tieto moje mozu mat tak rok a pol, mozno dva.
.....môžu byť struny ich hrúbka, materiál......alebo vlhkosť a teplota v miestnosti.....
|
|
« Posledná zmena: 22. Január , 2010, 14:03:45 od garde »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 22. Január , 2010, 13:49:07 » |
|
verim ze jolany boli velka skola, taku alchymiu by som zazit nechcel ja som uz par navodov videl, ale takyto komplexny este nie tak som to sem supol
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
|