Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
21. November , 2024, 14:05:23
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: live záznam kapely  (Prečítané 7291 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #15 kedy: 14. Január , 2016, 17:04:14 »

ta knizka ma dnes uz vyse 20 rokov, predpokladam, ze aj dnesne pulty su uz trochu ine, ale ako pisem, v tomto som len teoretik ...
Nemyslim si ze su az tak ine .... su ine iba v tom ,ze su digitalne ,ta podstata je tam ta ista s tym rozdielom ,ze fyzicky by sa ti na pul asi nezmestilo 15st potakou AUXou ale vyrtualne ich vies spravit kolko mas na prevodniku kanonov  Bavím sa skvele
Zaznamenané
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #16 kedy: 14. Január , 2016, 19:44:28 »

Tie rozbocovacky predpokladam aktivne. Tiez celkom nechapem vyznam bud tychto rozbocovaciek alebo napr tych mikrakov zlepenych paskov co na starych koncertoch vidno lebo predpokladam, ze tie direkty na pultoch su riesene ako zosiky 1:1 s vstupnymi/vystupnymi impedanciami takymi, aby sa signal zachoval co najlepsie. Ale asi zalezi na konkretnom pripade a neda sa zovseobecnit riesenie.

Celkom som tomu rieseniu odposluchov s auxami zacal rozumiet, ale ako si spomenul, ze sa riesia aj korekcie pre kazdy odposluch, tak sa moje predstavy zas komplikuju :) Zas ma v pripade analogovych pultov napada len take riesenie, ze kolko odposluchov tolko pultov. Si to predstavujem tak, ze vsetko co je na podiu(majky, linky) ide do prveho pultu, z neho spolocny stereo vystup do PA a cez direkty postupuju signaly do dolsieho pultu, z ktoreho ide spolocny vystup do prveho odposluchu a cez direkty vsetky kanaly do dalsieho pultu, z ktoreho ide spolocny vystup do druheho odposluchu a zas vsetky kanaly cez direkty do dalsieho a dalsieho odposluchoveho pultu a az z toho posledneho povedzme cez direkty do nejakeho zaznamoveho zariadenia. :) Ale asi sa to takto nerobi lebo ked su tie direkty riesene ako zosiky 1:1 tak prispevok sumu by bol zrejme nezanedbatelny, ale sice dnes uz mozno ani nie. A teraz mozno zacinam vnimat vyznam rozbocovaciek, ked sa ten signal vetvi paralelne lepsie ako kvazi seriovo cez direkty. Alebo tie digitalne pulty umoznuju riesit korekcie pre kazdy aux? Alebo ako?

Inak ta Vlacheho praxe zvukovej techniky sa doplna a aktualizuje....neviem presne, ale cca pred 1-2rokmi som kupil tretie vydanie...
Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #17 kedy: 14. Január , 2016, 21:14:45 »

To nemozes mat zavesene len tak za directom s pultu ,lebo direkt out je minimalne az za gainom kazdeho vstupu,niektore sa dokonca daju navolit ci pred fadrom ,alebo za, cize akonahle ty si zacnes bastrngovat so ziskom nejakého vstupu, rozsaloval by si secko na vystupe direct  outu, preto kazdy jeden signal je rozvetveny rozbocovakom.

V mojej kratkej amatérskej praxi som nemal moznost osahat si naky zodpovedny moderny odposluchovy pult ,ale co som videl jedneho dôchodcu monitorovaci pul MIDAS, tak ten nemal ani mixingi,mal iba nakych 8 alebo 10 auxov na kanal.

ale mohol by ti to tuto zvukar Andrej dat viac polopate.Ja sa f tejto bradzi uz nepohybujem ,tak neviem ake su moderne trendy.
Posledne sa mi niekto vychaloval ze ma na podiu iba taku krabicku ,kde secko nastrka a uz nepotrebuje ani multikabel  Bavím sa skvele ... cely pult ma f telefone  ?§!. facepalm konec zvuku
Zaznamenané
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #18 kedy: 15. Január , 2016, 08:01:03 »

a tie rozbočováky, to je domáca výroba, či to niekde viem kúpiť?
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #19 kedy: 15. Január , 2016, 09:36:16 »

a tie rozbočováky, to je domáca výroba, či to niekde viem kúpiť?
Pokiaľ potrebuješ spojiť monitorový pult a FOH pult, tak môžeš ích spojiť paralelne bez rozbočováku, to sa robí bežne. Ale ak sa má k tomu pripojiť napr. prenosový voz telky alebo rádia, tak potrebuješ galvanicky oddelené výstupy. Raz na Jazzových dňoch namerali medzi "zemou" v sále a "zemou" prenosového voza vyše 20 Voltov - to by bol dosť veľký brum!
A tie dobré rozbočováky nie sú lacné:
http://www.thomann.de/gb/klark_teknik_dn1248_plus_fm.htm
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.093 sekund, 22 otázok.