Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
21. November , 2024, 21:58:01
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Študiove monitory  (Prečítané 62940 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #150 kedy: 02. November , 2012, 15:51:38 »

prve "dobre" co su - cim myslim, ze to co na nich namixujes ako-tak obstoji na dalsich posluchoch - su Behringer Truth B2030A. myslim, ze nizsie nema cenu ist, to uz naozaj potom nie su monitory, ale trochu lepsie repraky na posluch k PC.
Zaznamenané
gm_viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

« Odpoveď #151 kedy: 15. Február , 2013, 21:02:38 »

su podla vas genelec 8030a na domaci posluch uz moc velke?? treba riesit radsej "mensi" model alebo je to v pohode??
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #152 kedy: 15. Február , 2013, 22:45:47 »

su podla vas genelec 8030a na domaci posluch uz moc velke?? treba riesit radsej "mensi" model alebo je to v pohode??

iMHO 8020B bohato stacia, pripadne subwoofer dokup neskor podla potreby.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #153 kedy: 15. Február , 2013, 23:01:40 »

tak akurat, ked nemas velmi malu izbu. K tomu by si mohol spravit nieco pre akustiku izby. 8020 su super do typicky strednej bytovkovej akusticky neupravenej izby, kde zas vacsina ludi je schopna mat 8" monitory co je samovrazda  :)

po pripade sa pozri aj na focal CSM40 co by mohol byt vylepseny monitor na styl genelec 8020, alebo na focal CSM50, ktore by som ja radsej zobral oproti genelec 8030  :)
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #154 kedy: 10. November , 2013, 20:29:53 »

Má niekto skúsenosti s Adam A8X alebo KRK VXT8?
Zaznamenané
gm_viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

« Odpoveď #155 kedy: 11. November , 2013, 00:30:49 »

KRKy su v pohode, ta VXT seria im docela vysla..z tych 8 palcovych nie su uplne nahovno ani tie RP8, tie som pocul vo viacerych studiach a nie je im co vycitat..co sa tyka ADAMov, tiez fajn monitory, ale odisiel im jeden clovek a zalozil EVE Audio znacku a to je teprve neco  Nechajte ma vydýchať cenovo su natom lepsie ako ADAM a zvukovo im ubehli na par desatroci..

tazko o tom hovorit, idealne vypocut, kazdemu sa paci nieco ine, za mna momentalne EVE Audio - TOP pomer cena kvalita, predtym boli Adamy, uz isli prec :) keby si chces vypocut, mame na vyber  ha ha ha
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #156 kedy: 11. November , 2013, 00:33:53 »

Má niekto skúsenosti s Adam A8X alebo KRK VXT8?

VXT6 mam a je to uz na tie nase amaterske ucely fakt super bedna. 8 palec na doma vyzaduje predsa len aj trochu lepsiu akustiku miestnosti, vacsi reprak je schopny hrat nizsie frekvencie a to moze prinasat aj vacsie ojeby...
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #157 kedy: 11. November , 2013, 08:15:34 »

Eve som pozeral tiež,aj som si všimol príbuznosť k Adamom-páskový výškač,akurát som nečítal históriu firmy,tak som netušil ako je to tam :).Rátam s tým,že akustiku miestnosti by som nechal upraviť...
Zaznamenané
Lario1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« Odpoveď #158 kedy: 18. December , 2013, 11:48:46 »

Zdravím, chcel by som zainvestovať na Vianoce do štúdiových monitorov, avšak vzhľadom na financie hľadám čo najlacnejšie riešenie. Odporučte nejaký čo najlacnejší (ale štúdiovo použiteľný) základ na doma. Nejaké tie M-audio Studiophile 30 nestačia? lebo čítam že odporúčate trochu drahšie veci.

A ešte k alternatívnemu riešeniu. Nedávno som si kúpil Microlab Solo 2C čo sú skvelé repro podľa mňa na počúvanie hudby, ale neviem či na mixovanie a nejaký ten master sú to predsa len reproduktory na počúvanie hudby. Nebolo by možné ich používať na  účely mixovania, lebo cca viem ako má na nich znieť dobrá skladba? Keby som vyskúšal nastaviť frekvenčnú charakteristiku na flat EQ, tak by som ich mohol použiť na nejaké to základné mixovanie?
Čítal som viecero článkov typu PC speakers vs. studio monitors, či sa dajú použiť repráky na mixovanie a závery aj názory sú dosť otvorené a rozporuplné.

Podotýkam, že je to len taká špekulácia ale bol by som rád, keby ste sa vyjadrili. Vďaka
« Posledná zmena: 19. December , 2013, 09:57:35 od Lario1 » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #159 kedy: 18. December , 2013, 12:06:11 »

ak mas napocuvany posluch, vies ake ma nedostatky, resp mozes verit tomu, co cez ten posluch pocujes, tak vies dosiahnut schopne vysledky s hocicim, za predpokladu, ze vies, co robis.

druha vec je, ze ci sa daju nejake consumer repraky povazovat za verny posluch a ci vies sam zhodnotit, kde tie repraky maju slabiny
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #160 kedy: 18. December , 2013, 13:36:57 »

Lario1 - tak ako pri ostatnych Tvojich podobnych temach, aj tu sa Ti da len horlivo prisviedcat.

ano - stacia hocijake bende, cim lacnejsie, tym lepsie a vlastne nechapem, naco niekto vyraba aj ine, ako lacne, ked lacne musia stacit.

a keby nahodou nestacili, tak presne ako pises - prvym hocijakym EQ vyrovnas charakteristiku. je jedno, ze ako, samozrejme to netreba ani merat ci analyzovat, vezmes EQ a narobis pocitovo nejake tie krivky a tym vyrovnas charakteristiku uplne vsetkym reprakom sveta.

jasne ze debaty PC speakers vs. studio monitors su dost otvorene a nejednoznacne. aj ja som minule na www.azet.sk cital podobne nazory. skoda, ze tak neskoro, mohol som ustetrit peniaze a kupit si nieco lepsie, trebars nejaku raketu na mesiac - tiez som cital, ze staci najlacnejsie co sa hybe a len treba spravne aditivum do paliva.
Zaznamenané
Lario1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« Odpoveď #161 kedy: 19. December , 2013, 10:12:59 »

Rastis: Trochu nechápem tvojej irónii. Myslím, že moja otázka nebola definovaná tak útočne ako tvoja odpoveď. Štúdiové monitory plánujem kúpiť pred po Vianociach ako som uviedol v prvej polovici príspevku a potom som len načrtol otázku či môžu byť kvalitné reproduktory využiteľné na audio monitoring nehovorím čím lacnejšie (za moje som dal vyše 100 Eur)... Čo sa týka mojich tém, tak sa pýtam veci, ktoré sú netradičné ako minule simulácia preampu či toto... Myslím, že je zábavnejšie písať o takýchto veciach kde možno diskutovať a možno špekulovať ako stále dokola riešiť, že aké kombo chalanom do 100 eur a podobné veci o ktorých sa x krát písalo... Aspoň pre mňa. Neber to v zlom, ale proste niektoré tvoje názory prezentuješ ako dogmy a keď niekto nesúhlasí tak vyťahuješ sarkazmus, tak ako som čítal staršie veci na fóre, kde píšeš, že Marshally sú shity a bodka aj niektoré ďalšie... V problematike sa isto vyznáš, akurát má kus zarazilo, že si takým spôsobom reagoval. Napr. 4oci normálne vyjadril svoj názor, že ak poznám slabiny reproduktorov, tak je možné dosiahnuť isté výsledky... Keď sa ti nepáči téma, tak si admin, zmaž ju a napíš mi do správy, že som debil, ale fakt nemusíš všetko ironizovať... Ešte raz nič v zlom.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #162 kedy: 19. December , 2013, 10:43:24 »

rastis reaguje takto vtedy, ked sa niekto pyta na blbost a v skutocnosti nechce pocut odpoved len sa utvrdit vo svojom milnom nazore. tiez som mal z toho prispevku taky dojem...

repraky k PC za vyse 100€ budu urcite "vhodne" na pracu s audiom  Žmurk
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #163 kedy: 19. December , 2013, 11:09:00 »

O monitoroch a ich cenách je na internete toľko debát na fórach, že až Na zdravie!

V skratke:

Monitory do 300 euro - nič moc - nekupovať, resp. nenazývať štúdiovými monitormi. Takto to nazývať si môžu dovoliť predajcovia - marketing.

citácia rastis na začiatku stránky, kde je Tvoj príspevok:

prve "dobre" co su - cim myslim, ze to co na nich namixujes ako-tak obstoji na dalsich posluchoch - su Behringer Truth B2030A. myslim, ze nizsie nema cenu ist, to uz naozaj potom nie su monitory, ale trochu lepsie repraky na posluch k PC.
- súhlasím

Čo ešte chceš čítať?

A na MIX nepoužívaj equaliser. Vôbec.

Okolo 100 evri nekúpiš nič, čo by stálo za reč a na čom by sa dalo robiť.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #164 kedy: 19. December , 2013, 16:05:39 »

Lario Lario Lario. ked sa spytas prvy raz, napisem Ti pekne, obsirne a co najvecnejsie. ked sa spytas opakovane ako Hurvinek a navyse v teme, kde presne tie odpobede uz aj tak boli, akurat sa Ti nelubili, lebo "co ked predsa" - no tak potom Ti bud nenapisem vobec alebo Ti napisem, co mi slina na klavesnicu prinesie

vyzera, ze sa chystas zhotovovat domace nahravky - fandim

pytas sa veci okolo toho - super, kvitujem

zjavne mas na to cele 5€ dokopy - no blbe, musis setrit, inej cesty niet a toto som Ti uz pisal aj v ostatnych Tvojich temach

Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.051 sekund, 23 otázok.