Kazdy tyzden stravim nieco cez 40 hodin za
Mac Mini a vobec mi to nepride neviem ake uzasne. Celkom normalny pocitac. Konkretne tento Mac Mini ma len 2GHz dvoj jadrovy procak a oproti 2.7 dvoj jadrovemu, co mam doma na notebooku, je to citelne horsie, ale to bude asi prave nevyhoda Mac Mini.
Je to jednoduche na pouzivanie, ano, ale len na tie zakladne veci. Chcel som si napriklad nastavit, ze nech klavesnica nezobudza Mac Mini zo sleep rezimu, ale neprisiel som na to ako. Preto sleep nepouzivam a startuje sa to pomerne dlho. Googlil som 5 minut, nic som nenasiel, tak som sral na to. Pride mi to tak, ze si Apple inzinieri povedali, ze toto su najbeznejsie veci, co clovek bude s pocitacom robit a na tie je to pekne spravene vsetko, je to v prahladnych nastaveniach a kto chce viac, tak musi sa dost natrapit a nagooglit, kym to dosiahne.
Skvely je ten Finder, nemam sajn, ako je disk usporiadany, ale vzdy najdem subory, co potrebujem. Vyborny je ten unix, na ktorom to bezi, casto som v prikazovom riadku.
Ale zasa - pustim si Safari, naotvaram si 20 tabov, ukoncim Safari, spustim Safari znova a taby nikde. Preco to nie je standardne nastavenie hned po prvom spusteni pocitaca, ze si ich pamata? Pozeral som nastavenia Safari, ze kde to zapnem, nenasiel som to behom 2 minut, tak som na to kaslal a nainstaloval som Firefox a Chrome. Takze tolko k tomu, ze ake je to jednoduche na pouzitie. Mozno je chyba vo mne, ale ak je to take jednoduche, preco musim instalovat dalsi browser, ak chcem plnohodnotne vyuzivat taby.
Cize nad tymi oslavnymi odami sa ako IT profesional, ktory ale nema zaujem sa vrtat v systeme, vzdy len pousmejem, kedze nie je to take idealne