Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 11:36:27
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Protools HD vs "lacny" soft  (Prečítané 4060 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #15 kedy: 08. Október , 2010, 19:42:21 »

a 30 rokov si zil v tom ze nosia. tak to musel byt sok

Nechajte ma vydýchať ani nehovor
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #16 kedy: 09. Október , 2010, 00:05:36 »

No ale ak spravne chapem (len hadam lebo sa v tom vobec neorientujem) o co ide v tom mixovani, tak ked je rozny vysledok tak jeden z tych softov je chybny.. (ako z principu, ze idem na kalkulacke ratat 2+2 a vyjde mi 5)
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #17 kedy: 09. Október , 2010, 10:02:54 »

No ale ak spravne chapem (len hadam lebo sa v tom vobec neorientujem) o co ide v tom mixovani, tak ked je rozny vysledok tak jeden z tych softov je chybny.. (ako z principu, ze idem na kalkulacke ratat 2+2 a vyjde mi 5)

no vsak to je to - pri tych vypoctoch dochadza k roznym zaoukruhleniam, rozne pluginy pracuju interne v roznych bitovych rozliseniach, takze ten vypocitany vysledok da kazdy SW trochu iny. a este raz spomeniem - su fajnsmekri, ktori ten finalny vypocet nechavaju na externu HW krabicu...
Zaznamenané
bigbadbrad
stály hosť
Príspevkov: 866

« Odpoveď #18 kedy: 09. Október , 2010, 21:51:03 »

no vsak to je to - pri tych vypoctoch dochadza k roznym zaoukruhleniam, rozne pluginy pracuju interne v roznych bitovych rozliseniach, takze ten vypocitany vysledok da kazdy SW trochu iny. a este raz spomeniem - su fajnsmekri, ktori ten finalny vypocet nechavaju na externu HW krabicu...

to vysvetli s tou hw krabicou
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #19 kedy: 09. Október , 2010, 23:21:01 »

Ze sa pouziva externy processing v HW krabici cez nejaky port ktory je napojeny na PC, alebo v PC cez PCIe kartu a tym padom sa pocitac nemusi tak trapit. Dost popularne su od UAD, SSL duende. A samozrejme protools HD pracuje na tejto baze, ale za trosku vacsie peniaze.

Zaznamenané
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #20 kedy: 09. Október , 2010, 23:52:06 »

Hej, ved toto chapem, ze je nejaky externy ekvalizer alebo nieco, co preferuju, ale ked to ma robit nejaku funkciu ktora je dana a ono to robi okrem toho aj ten "ekvalizer", tak to nie je dobre a o tom som hovoril.
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 10. Október , 2010, 09:26:50 »

Ze sa pouziva externy processing v HW krabici cez nejaky port ktory je napojeny na PC, alebo v PC cez PCIe kartu a tym padom sa pocitac nemusi tak trapit. Dost popularne su od UAD, SSL duende. A samozrejme protools HD pracuje na tejto baze, ale za trosku vacsie peniaze.

nie, toto je ine. ze mas projekt v SW prostredi, mas porobene mixy, efekty (to je jedno, ci SW, HW alebo akcelerovane, co si spominal ty). vsetko mas v podskupinach a tie posielas na master sablu, z ktorej Ti to hra von. pri klasickom audio exporte sa Ti signaly co idu na tu master sablu zrataju dokopy aj so vsetkymi efektami a automatizaciami co mas v projekte a vznikne Ti vysledny stereo fajl.

pri externej sumacii posles vsetko co by slo na master von z pocitacu do krabice, ktora to zrata a ty to z nej nahras ako hotove stereo. samozrejme k dispozicii musis mat najspickovejsie prevodniky v dostatocnom mnozstve.

http://www.google.sk/#hl=sk&source=hp&biw=1024&bih=609&q=summing+box&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=e6b215e6150223ad
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #22 kedy: 10. Október , 2010, 10:29:52 »

nie, toto je ine. ze mas projekt v SW prostredi, mas porobene mixy, efekty (to je jedno, ci SW, HW alebo akcelerovane, co si spominal ty). vsetko mas v podskupinach a tie posielas na master sablu, z ktorej Ti to hra von. pri klasickom audio exporte sa Ti signaly co idu na tu master sablu zrataju dokopy aj so vsetkymi efektami a automatizaciami co mas v projekte a vznikne Ti vysledny stereo fajl.

pri externej sumacii posles vsetko co by slo na master von z pocitacu do krabice, ktora to zrata a ty to z nej nahras ako hotove stereo. samozrejme k dispozicii musis mat najspickovejsie prevodniky v dostatocnom mnozstve.

http://www.google.sk/#hl=sk&source=hp&biw=1024&bih=609&q=summing+box&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=e6b215e6150223ad

Hm.. Zaujimave to je, nepocul som o tom este. A co keby som spravil uz z ukonceneho mixu samostatne tracky(stems) a tym padom by sa vypocet robil pre kazdy jeden track zvlast a potom by som v novom projekte len nahadzal vsetky stopy a spravil stereo bounce uz bez pouzity pluginov? Malo by to nejaky effekt? Neskusal si? Normalne mam chut si to vyskusat a tiez to pretiahnut cez mix pult hoci DAC a ADC by boli Digi002 a alesis HD24 ci tam je rozdiel a aky.
Dajme tomu ze mas super DAC a ADC a aky by bol rozdiel pouzit nejaky ten summing box a kvalitnejsiu analogovu consolu? Musim si popozerat tie summing boxy.  :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 10. Október , 2010, 10:57:04 »

ja sa v tom zase nijak zvlast nevyznam / neorientujem, ani nemam potrebu to nejak hlbsie skumat. len som to spomenul na margo toho, ze multitracky musia mat rovnaky zvuk. pravdepodobne nemusia a pravdepodobne to ich zratavanie tiez nemusi byt uplne najdokonalejsie, ked sa vyraba na to externy HW este...
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.097 sekund, 22 otázok.