Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 19:44:10
Strán: 1 ... 4 5 [6] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: stary japonec z preglejky  (Prečítané 13609 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
mr. redwine
stály hosť
Príspevkov: 965

« Odpoveď #75 kedy: 21. Október , 2010, 21:29:02 »

zaujimave... ale moze byt, ked si tak vybavujem vselijake tie stare gitary... myslim, ze aj ty si tu taku podobnu davnejsie spominal, ze si mal / mas / videl / drzal... (?)

...ano, mam takyto "muzealny" kusok z roku 1961-62  :)
Zaznamenané

„a beer a day keeps the doctor away.“
stevino179
Hosť
« Odpoveď #76 kedy: 22. Október , 2010, 13:00:29 »

zdravím páni mam presne 31 prvu gitaru som kupil jolanu tornado za 600sk pred asi 15timi rokmi nie na hranie ale na biznis lebo sa mi smiali že za 600elektriku nekupim a potom sa to začalo aj ked sa musím popravde priznať že na začiatku ma bavilo viac  s gitarou obchodovat  prechádzat po meste a tahat na to baby  ako na nej hrat no a potom...... vhups a som tu .a pikoška o mne doteraz som sa nenaučil ani jeden akord a neviem si ju naladiť ale neprešiel za tých cca 15rokov den že by som nemal nastroj po ruke a zarhral si trebars aj každý den trebars aj dve tri hodinky a taksa to už nejak vykryštalizovalo a posledných par rokou si to celkom užívam aj ked je veľmi malo hudobníkou s ktorími si možem zahrat ale ked už , je to prinajmenšom čudne a oto ide nie vyvolat v poslucháčovi nejaky pocit a obvykle sa mi to darý a je mi uplne jedno či pozitívny alebo negatívny len nech je silný - proste nemam rad pravidla aspon v tom čo ma baví nie
to s tými akordeonami je velmi zaujímave vždy sa rad niečo naučím a popravde u mna je obvykle pravda to čo si myslím na zaklade zliepanín toho s čím som sa stretol videl počul čítal atak asi ako u každeho stým že ma fascinuje vyracat všeobecne uznavane fakty , každopádne je mi jasne že zvuk u elektriky nieje len o snímačoch a zpojení hlavne v zmysle sustainu
Ps ak mate niekto doma volne brucho na stareho strata za dobru cenu dočasne by som si ho dal za tu reglejkulebo tá váha kedže som fyzioterapeut a chrbtica mi nieje lahostajna ma fakt irituje
Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #77 kedy: 16. December , 2010, 19:39:04 »

Tak vážení, pokiaľ fórum nefungovalo, tak som spravil taký malý experiment s preglejkou. Podarilo sa mi zohnať preglejkové telo na telecaster. Neviem z čoho to bolo, ale to nie je podstatné. Preglejka jak vyšitá, čierny finiš. Na inzerát sa mi podarilo kúpiť k tomu krk zn. Harley Bentton, alebo tak nejako. Nulťák plastový, profil krku jak noha od stola, tvar hlavy veľmi vzdialene pripomínal telecaster. Tak som z netu pozberal fotky telecastrovských krkov, hláv atď.... zobral rašplu, pilník, šmirgle a pustil sa do práce. Profil som si spravil podľa seba (stratocaster) také tupé "D". Hlavu som spravil podľa fotiek z netu, snáď som sa aspoň trochu trafil. Prebrúsil pražce, vymenil nulťák (tusq) a čakalo ma lakovanie. Chcel som nitrolak a nakoniec som zohnal nitro v spreji ( duplicolor prima). Každú vrstvu som prebrusoval, ku koncu 2000, nakoniec 2500 pod vodou. Nakoniec Tempo pasta. Mechaniky som nechal pôvodné (krk som kúpil spolu s nimi) nie je to nič moc, ale sú.
S telom som nič moc nerobil, akurát som hliníkovou fóliu odtienil všetky dutiny a prevŕtal otvory na struny. To sa nezdá, ale bez stojanovej vŕtačky je to dosť problém  Nechajte ma vydýchať
Veškerú bižutériu som objednal od Sivčáka a snímače sa mi podarilo zohnať zo Squieru 1996, keramické, zaliate.
Zapojenie som robil podľa origoš Tele 1953 s dvoma kondíkmi (clona aj na kobylke) a kondík s odporom som v sérii daval na volume poťák ( FUNGUJE TO Si píš!!!!!), čiže pri stíšení volume zostávajú výšky zachované.
Struny som z obavy jak sa to poleno bude chovať zvolil hybridy 10-11, aby tam bola razancia aspoň od strún  Bavím sa skvele

Všetko som to zložil, naladil, nastavil, doladil oktávy a ...... na sucho zvuk veľmi dobrý. Hutný, hlasný, zreteľný, hrajú všetky struny. Podarilo sa mi nastaviť taký dohmat, aký nemám na žiadnej gitare. Hmatník rovný, pohodlný, jak letisko.
V aparáte mi padla sánka. Nikdy som na telati nehral, takže nemám s čím porovnať, ale je to paráda. Veľmi pekné na cleane aj na skreslení, zvuk čitateľný aj pri celých akordoch.

Takže na záver, keby mi to niekto fúkol na plece a nepovedal, že je to z preglejky, tak nemám ani tušenia. Určite to nechcem porovnávať z originál gitarami, len ma zaujímalo, či to vôbec bude hrať a zostal som príjemne prekvapený. V prípade záujmu poskytnem adresu na vyskúšanie, aby to bolo objektívne.

Ešte posledná vec, určite niekomu bude vadiť logo na hlave, ale bez toho to bolo prázdne a jedno sa mi válalo doma v šuflíku......tak je tam.

A ešte nejaké foto:

« Posledná zmena: 06. December , 2012, 17:51:27 od mesiah » Zaznamenané

lumpisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 462

« Odpoveď #78 kedy: 17. December , 2010, 09:20:26 »

Pekna praca gratulujem.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #79 kedy: 17. December , 2010, 09:34:58 »

kks... neskutocne sikovny clovek... Krasna gitara.

« Posledná zmena: 17. December , 2010, 09:36:23 od Branko » Zaznamenané

stevino179
Hosť
« Odpoveď #80 kedy: 17. December , 2010, 09:50:57 »

abuuu asi sa rozplačem , proste hm nemam slov , proste ta preglejka je hutna a rezonuje poriadne , to je fakt len tá váha , inak si važne extremne šikovný
Zaznamenané
peterst
pravidelný návštevník
Príspevkov: 439

Znalci vědí, co je svědí!

« Odpoveď #81 kedy: 17. December , 2010, 09:59:57 »

RESTECPA!  Zdravíčko

paradna robota, verim ze hra lepsie nez mnohy original  Ja som čert..
Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #82 kedy: 17. December , 2010, 14:24:40 »

Týmto príspevkom som nechcel povedať, že sa to vyrovná drevu. Keď som si predstavil gitaru s preglejky, tak sa mi ježili chlpy. Teraz môžem povedať, že je to úplne použiteľné, hlavne cez aparát má fakt veľmi pekný zvuk. Ospravedlňujem sa aj keramickým snímačom, tiež vedia hrať veľmi pekne a tiež som mal na ne iný názor.
Zaznamenané

cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #83 kedy: 17. December , 2010, 15:07:24 »

krasna  Na zdravie!
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #84 kedy: 18. December , 2010, 12:06:59 »

hm možno by sa dalo dojst k kompromisu že dobra preglejka je lepšia ako zlý masív ale horšia ako dobrý masív aj ked veľmi dobra preglejka može mat oproti masívu svoju špecifickost , .Ale ta Tvoja práca je naozaj kvalitná si to zriadil pekne a hm aku cenu by si za nu pítal
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.031 sekund, 22 otázok.