Tak vážení, pokiaľ fórum nefungovalo, tak som spravil taký malý experiment s preglejkou. Podarilo sa mi zohnať preglejkové telo na telecaster. Neviem z čoho to bolo, ale to nie je podstatné. Preglejka jak vyšitá, čierny finiš. Na inzerát sa mi podarilo kúpiť k tomu krk zn. Harley Bentton, alebo tak nejako. Nulťák plastový, profil krku jak noha od stola, tvar hlavy veľmi vzdialene pripomínal telecaster. Tak som z netu pozberal fotky telecastrovských krkov, hláv atď.... zobral rašplu, pilník, šmirgle a pustil sa do práce. Profil som si spravil podľa seba (stratocaster) také tupé "D". Hlavu som spravil podľa fotiek z netu, snáď som sa aspoň trochu trafil. Prebrúsil pražce, vymenil nulťák (tusq) a čakalo ma lakovanie. Chcel som nitrolak a nakoniec som zohnal nitro v spreji ( duplicolor prima). Každú vrstvu som prebrusoval, ku koncu 2000, nakoniec 2500 pod vodou. Nakoniec Tempo pasta. Mechaniky som nechal pôvodné (krk som kúpil spolu s nimi) nie je to nič moc, ale sú.
S telom som nič moc nerobil, akurát som hliníkovou fóliu odtienil všetky dutiny a prevŕtal otvory na struny. To sa nezdá, ale bez stojanovej vŕtačky je to dosť problém
Veškerú bižutériu som objednal od Sivčáka a snímače sa mi podarilo zohnať zo Squieru 1996, keramické, zaliate.
Zapojenie som robil podľa origoš Tele 1953 s dvoma kondíkmi (clona aj na kobylke) a kondík s odporom som v sérii daval na volume poťák ( FUNGUJE TO
!!), čiže pri stíšení volume zostávajú výšky zachované.
Struny som z obavy jak sa to poleno bude chovať zvolil hybridy 10-11, aby tam bola razancia aspoň od strún
Všetko som to zložil, naladil, nastavil, doladil oktávy a ...... na sucho zvuk veľmi dobrý. Hutný, hlasný, zreteľný, hrajú všetky struny. Podarilo sa mi nastaviť taký dohmat, aký nemám na žiadnej gitare. Hmatník rovný, pohodlný, jak letisko.
V aparáte mi padla sánka. Nikdy som na telati nehral, takže nemám s čím porovnať, ale je to paráda. Veľmi pekné na cleane aj na skreslení, zvuk čitateľný aj pri celých akordoch.
Takže na záver, keby mi to niekto fúkol na plece a nepovedal, že je to z preglejky, tak nemám ani tušenia. Určite to nechcem porovnávať z originál gitarami, len ma zaujímalo, či to vôbec bude hrať a zostal som príjemne prekvapený. V prípade záujmu poskytnem adresu na vyskúšanie, aby to bolo objektívne.
Ešte posledná vec, určite niekomu bude vadiť logo na hlave, ale bez toho to bolo prázdne a jedno sa mi válalo doma v šuflíku......tak je tam.
A ešte nejaké foto: