BrokenWings
|
|
« Odpoveď #90 kedy: 02. November , 2010, 17:22:33 » |
|
To je noha môjho konferenčného stolíka! Na 100% :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #91 kedy: 02. November , 2010, 17:23:00 » |
|
lebo viac si pri sebe nemal co? :D:D urcite si vyzeral byt unaveny zivotom tak ti to dal za 1000ku No je pravda, ze som sa kvoli tomu trepal 400km vo vagonoch v neludskych podmienkach a cakal som 5 hodin v dazdi v tureckom sede pri dunaji kym mi to spravil, ale tak cenu som nezjednaval
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #92 kedy: 02. November , 2010, 17:38:12 » |
|
cim sa to lisi od nejakeho palisandru ?
Neviem, co to je za drevo, tak zato sa pytam.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #93 kedy: 02. November , 2010, 18:12:02 » |
|
nejaka palisandrovita drevina, tipujem cocobolo edit: tak mam pravdu, stacilo si precitat popis k fotke na FB odkial si ju stiahol
|
|
« Posledná zmena: 02. November , 2010, 18:17:38 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #94 kedy: 02. November , 2010, 18:26:02 » |
|
nejaka palisandrovita drevina, tipujem cocobolo edit: tak mam pravdu, stacilo si precitat popis k fotke na FB odkial si ju stiahol Fuuha.. tuto fotku som stiahol z google, takze naozaj velka nahoda, ze to je z BM.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #95 kedy: 02. November , 2010, 18:29:20 » |
|
moze byt, cocobolo je take podobne ako pau ferro do cervena, to je tiez way to go
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #96 kedy: 02. November , 2010, 18:33:57 » |
|
Fuuha.. tuto fotku som stiahol z google, takze naozaj velka nahoda, ze to je z BM.
sranda, neviem preco mi to prislo ako BM a v tvojom pripade by ma to ani neprekvapilo, tak reku checknem fotoalbum na bm FB fan page a voila
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #97 kedy: 02. November , 2010, 18:52:36 » |
|
spytaj sa zakkyho co dal za snimace
ano u nojzera krasna vymena snimacov(aj ked bolo treba prehlbit otvory) a prerobenie zapojenia na dve volume, zablokovanie tremola kusom dreva a "nastavenie" co podla mna ani nerobil lebo gitara zostala ako bola ... 105e inak podla mna si tu cenu vycucal z prsta lebo ked som to tam doniesol som mu povedal ze mi to az tak neponahla lebo mam aj dalsie gitary a tak to postupne predomnou ratal zacal od 60 a potom uz ked bol pri 90 tak som sa zacal inak tvarit ... tak nakoniec som mu povedal ze no do tych 100e by to bolo fajn .... pridem o dva tyzdne a 105 tak som si povedal ze najs ked si vezmem co kamos praskol krk na ESP a dal to niekomu opravit ... ked som sa ho spytal a povedal ze oprava stala 20e ma skoro jeblo no ale zas spravil to vsetko poriadne to zas nemozem tvrdit ze nie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #98 kedy: 04. November , 2010, 09:09:44 » |
|
ZATIAL som sa rozhodol (a rozhodujem) medzi tymito drevami: Telo: Walmut, Alder, Mahagon, Quilt Sapele. Top: Chcel by som Koa, ale zapacili sa mi aj ine, napr. camphor burl. Krk: Honduras Rosewood Hmatnik: pravdepodobne eben Aka by bola podla vas ta naj kombinacia pre super djenty tight warm midrange gitaru ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #99 kedy: 04. November , 2010, 10:39:24 » |
|
krk daj preplatovat jebenom + jeben hmatnik, telo mahagon s nejakym vyskovo znejucim topom - orech, javor, koa a pod.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #100 kedy: 04. November , 2010, 10:41:22 » |
|
krk daj preplatovat jebenom + jeben hmatnik, telo mahagon s nejakym vyskovo znejucim topom - orech, javor, koa a pod.
ja by som si uz nedal preplatovat krk ebenom.. zbytocne vela presencu.. bohate staci na hmatniku.. ak rosewood tak by som supol asi uz len v jednom kuse.. eben v krku, vyskovy top, mahagon co ma prakticky len stredy, eben hmatnik a dostanes pilku z ktorej mas problem dostat nie rezavy zvuk
|
|
« Posledná zmena: 04. November , 2010, 10:43:36 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #101 kedy: 04. November , 2010, 10:45:46 » |
|
ZATIAL som sa rozhodol (a rozhodujem) medzi tymito drevami: Telo: Walmut, Alder, Mahagon, Quilt Sapele. Top: Chcel by som Koa, ale zapacili sa mi aj ine, napr. camphor burl. Krk: Honduras Rosewood Hmatnik: pravdepodobne eben Aka by bola podla vas ta naj kombinacia pre super djenty tight warm midrange gitaru ? mal by si si nastudovat ako ktore drevo hra, lebo jelsa a mahagon su dost rozlicne dreviny s rozdielnymi charakteristikami.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #102 kedy: 04. November , 2010, 10:49:00 » |
|
walmut to zabil.. Helmut
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #103 kedy: 04. November , 2010, 10:50:26 » |
|
treba si nastudovat toto http://www.jemsite.com/jem/wood.htminak ak to ma byt 6 strunova gitara tak zabudni na 'djenty zvuk' ak ju budes ladit standardne.. okrem toho pochybujem ze to je aj tka velmi o dreve gitary lebo djent sa hra na gitarach vseho druhu a opakujem - je to skor zalezitost amp/snimac/nastavenie nez dreva v gitare.. lebo potom - ako to ze nehra jelsovy strat djentovo? ako to ze nehra henta xy gitara tiez djentovo? je to uplne o inom nez o dreve.. jedine co je veduce v tomto pripade je ako ma v plane clovek nastroj ladit, niektore dreva zneju najlepsie v standardnom ladeni, ine ked sa gitara podladi a naopak napriklad, co mam caparison z africkeho orecha (uplne ina odroda nez clero resp nez francuzsky) tak zneje tak nejak sterilne v standardnom ladeni ale jak sa posunie do hlbsieho ladenia tak dovidenia.. ine dreviny sa zvyknu zahuhnavat potom.. cize neni otazka ake devo - ale na co?
|
|
« Posledná zmena: 04. November , 2010, 10:55:01 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #104 kedy: 04. November , 2010, 10:54:11 » |
|
inak divnou zmeskou sa da toho aj dost pokazit. som taku gitaru mal kedysi v ruke, robil to jeden z povodnych slovenskych gitararov, Velecky... hralo to neuveritelne divne a bolo to namixovane kadejako z ani neviem coho... osobne by som sa uletom typu palisander krk vyhol, pokial by som nemal s tym viacej skusenosti na viacej roznych gitarach. a uz urcite by som si netrufol to kombinovat s nejakou dalsou exotikou typu Walmut, ani vlastne neviem, co to je. no a nakoniec rozhodovanie sa, ze bud mahagon alebo jesla, tak to to uz cele zabija uplne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|