Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 22:54:37
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 36 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Chcem si dat vyrobit gitaru, dreva, vyrobci, HW...  (Prečítané 114100 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #105 kedy: 04. November , 2010, 10:56:50 »

to hej ked mahagon a jelsa hraju uplne inak.. aj tak mam pocit ze to je len dalsia zbytocna tema kde si tu pokecame opat raz o tom co si chce niekto kupit/postavit .. jak keby to tu uz nebolo..
moj nazor je ze - robena gitara je pre toho kto vie co chce.. pre toho co nevie co chce nech ide do obchodu, vezme tych 2000e co do toho chce dat a nech si kupi seriovku..
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #106 kedy: 04. November , 2010, 11:09:43 »

this is djenty!

Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #107 kedy: 04. November , 2010, 11:24:29 »

...
moj nazor je ze - robena gitara je pre toho kto vie co chce.. pre toho co nevie co chce nech ide do obchodu, vezme tych 2000e co do toho chce dat a nech si kupi seriovku..
Ty si musel hned vediet, ze co chces pri robenej gitare, ze ?  Na zdravie! Taktiez si siel naslepo do niecoho, o com si sa docital na nete (myslim drevo), ci ?  :) Jaaaj... karol..  Bavím sa skvele

Este raz pisem, ze viem, co chcem - co sa tyka zvuku. Ale hladam k tomu prislusne dreviny, kedze nikdy som to nejak hlbkovo neriesil.  Žmurk
« Posledná zmena: 04. November , 2010, 11:25:25 od Branko » Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #108 kedy: 04. November , 2010, 11:41:25 »

Telo: Walmut, Alder, Mahagon, Quilt Sapele.
Top: Chcel by som Koa, ale zapacili sa mi aj ine, napr. camphor burl.
Krk: Honduras Rosewood
Hmatnik: pravdepodobne eben

ak chces gitaru na rubanie, tak by som asi vypustil ten alder v prvom rade, rovnako mam pocit, ze na taky styl gitar sa koa moc nepouziva. krk z palisandru urcite nie - velmi slaby attack, sice velmi perkusivne drevo, ale bude ti tam na taku muziku nieco chybat. moc by som byt tebou neriskoval a isiel do overenych vod - mahagon/nieco tvrde na hmatnik, alebo mahagon krk a nieco exoticke a zvonive na vrch; cocobolo, pau ferro
« Posledná zmena: 04. November , 2010, 11:51:47 od mn » Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #109 kedy: 04. November , 2010, 11:55:35 »

rk z palisandru urcite nie - velmi slaby attack, sice velmi perkusivne drevo, ale bude ti tam na taku muziku nieco chybat.
presne preto som radil a vlastne aj ja som si dal kombinaciu s ebenom. palisander doda sustain a hutnots a eben prida attack.

vsak brano keby si chcel mozem po jankovi poslat svoj keller orechovnik - telo je mahagon/ orech top, krk 5kusov palisander/eben (3:2) a hmatnik eben. a mozes si spravit sam obraz ako to hra
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #110 kedy: 04. November , 2010, 12:27:22 »

Ja mam inak pocit, ze z tych kombinacii driev sa robi niekedy prilis velka "veda". Sam som bol x krat vyvaleny, z gitara z isteho dreva vobec nehrala tak akoby som od nej cakal.  :) Mam pocit, ze v tom je aj trosku nahody.
« Posledná zmena: 04. November , 2010, 12:27:43 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #111 kedy: 04. November , 2010, 12:32:03 »

No ja palisander chcem presne kvoli tomu, co pise 4oci. A hlavne preto pojde na vrch eben.

4oci - budem ti vdacny. :)
Zaznamenané

mn
inventár podniku

« Odpoveď #112 kedy: 04. November , 2010, 12:35:50 »

No ja palisander chcem presne kvoli tomu, co pise 4oci. A hlavne preto pojde na vrch eben.

na taky nastroj sa ti all rosewood krk nehodi podla mna, ale urobi ako uznas za vhodne
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #113 kedy: 04. November , 2010, 12:37:09 »

na taky nastroj sa ti all rosewood krk nehodi podla mna, ale urobi ako uznas za vhodne
No uznaj, ze ak by som dal cely krk eben, tak som skoncil so sustainom. :)
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #114 kedy: 04. November , 2010, 12:38:28 »

Preco? Tvrde drevo ako eben sustain podporuje.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #115 kedy: 04. November , 2010, 12:40:02 »

jak ze krk eben? sak krk sa z ebenu nerobi co to je za chujovinu?? nezozenies taky blok ebenu to je prva vec.. a hlavne sak by to hralo nahovno a padalo na hlavu.. eben je velmi tazke tvrde drevo to by malo len vysky a attack, znelo by to jak skrkatko..

branko uz si si nastudoval ten link co som ti poslal o tone woods? ak nie stale sa zbytocne bavime
« Posledná zmena: 04. November , 2010, 12:40:33 od kaolko » Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #116 kedy: 04. November , 2010, 12:41:15 »

...
branko uz si si nastudoval ten link co som ti poslal o tone woods? ak nie stale sa zbytocne bavime
Citam to. :)
Zaznamenané

mn
inventár podniku

« Odpoveď #117 kedy: 04. November , 2010, 12:42:00 »

si sa poblaznil, eben sa dava maximalne na hmatnik, ja som myslel skor mahagon, to je klasika s ktorou nic nepokazis
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #118 kedy: 04. November , 2010, 12:43:46 »

si sa poblaznil, eben sa dava maximalne na hmatnik, ja som myslel skor mahagon, to je klasika s ktorou nic nepokazis
No vsak pisem, ze eben pojde na hmatnik. Pripadne aj ten pao ferro nemusi byt zla volba, ak by som sa riadil podla toho:
Pao Ferro:
Quite simply, Pao Ferro is a wood that falls between Rosewood and Ebony, and the tone follows suit. It has a snappier attack than rosewood, with good sustain, and its warmer sounding than Ebony. Some consider Pao Ferro to represent their favorite aspects of the two.
« Posledná zmena: 04. November , 2010, 12:44:32 od Branko » Zaznamenané

mn
inventár podniku

« Odpoveď #119 kedy: 04. November , 2010, 12:45:54 »

No vsak pisem, ze eben pojde na hmatnik. Pripadne aj ten pou ferro nemusi byt zla volba, ak by som sa riadil podla toho:
Pao Ferro:
Quite simply, Pao Ferro is a wood that falls between Rosewood and Ebony, and the tone follows suit. It has a snappier attack than rosewood, with good sustain, and its warmer sounding than Ebony. Some consider Pao Ferro to represent their favorite aspects of the two.

jasne, ja som ti hned povedal, ze mahagon na krk + pauferro, cocobolo, alebo aj palisander a vybavene
kedysi davali na prve Jem wvhcka eben na hmatnik a potom to zmenili tusim na palisander a tych par novsich jemov co som videl hralo ovela uhladenejsie
« Posledná zmena: 04. November , 2010, 12:48:04 od mn » Zaznamenané

Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 36 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 23 otázok.