Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 03:48:41
Strán: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 36 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Chcem si dat vyrobit gitaru, dreva, vyrobci, HW...  (Prečítané 113714 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #330 kedy: 06. Január , 2011, 16:28:53 »

a podme byt uplni fetisisti: co ak zmena snimacov je ovela markatnenjsia ako zmena nejakej kobyly a ten spevavy charakter co ti chyba pri tej gitare co ma struny cez telo spravis inym snimacom? :)

suhlasim, ze na zvuk ano.. ale nie na pocit hry.. snimacov sa akurat sem tam brnkatkom dotknes..

ale s kobylkou sa maznas stale.. hlavne pri dzndzn :-)

a snimace chcem ine tiez :-)
Zaznamenané

ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #331 kedy: 06. Január , 2011, 16:29:44 »

a ten rozdiel nemoze byt v dreve napriklad? alebo v tom ze mas iny heel na kazdom krku? ci na stopero v kobyle?  Bavím sa skvele

drevo moze tiez svoju rolu hrat.. ale tu ide "skoro" o identicke dvojicky.. rovnake dreviny aj snimace.. len ine kobylky
Zaznamenané

vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #332 kedy: 06. Január , 2011, 16:34:14 »

drevo moze tiez svoju rolu hrat.. ale tu ide "skoro" o identicke dvojicky.. rovnake dreviny aj snimace.. len ine kobylky

no ved preto je zvuk "skoro" rovnaky akurat jeden spevavejsi druhy hutnejsi Bavím sa skvele a rovnake dreviny Žmurk asi to nebol rovnaky strom Popiskujem si ale tak jasne kludne aj kobylka to moze byt
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #333 kedy: 06. Január , 2011, 17:05:23 »

Dostal som odpoved od cloveka, ktory vlastni 2 BM s ABM kobylkou, jak jednotlivymi kamenmi, tak v celku (ale s tou, co ma napr. Miso kolo na kellerovke).

K tym jednotlivym - zalezi na vybere a spracovani dreva. Kedze je to jeden mono kamen, tak o to vacsi doraz je na drevo - vyber dreva a aj samotne vibracie zo struny. Preto sa zacal davat aj na BM s dutinami, lebo lepsie vyznie akusticky, co sa potom prenesie do snimacov samozorejme.
Hlavne sa odporuca na viacstrunove gitary, kde je vacsia plocha hmanika a nie su potrebne tak silne vibracie z kobylky. Aj to je dovod, preco prave na osmicky, okrem toho, aby ladili oktavy hrubych strun - tak zato "nakrivo".
Jednoducho povedane - viac bude hrat drevo, aj ked dost laicky povedane, ale moze to byt tak. :)
Dokonca moze hrat lepsie na kila, nez kobylka vcelku, pretoze kazda struna ma svoje vlastne posobenie v ramci kamena a nenaraza na frekvencie ostatnych strun - co vlastne spominal 4oci.

K tej kobylke "vcelku" - spominana mosadz lepsie prenasa vibracie struny na drevo, nez hocijaka ina zliatina, ocel, ...  Mosadzne kobylky sa casto pouzivali na Telecastre, presne pre silny twang a kvoli tomu je Tele specificke.
Samozrejme, pri tejto kobylke moze byt vacsi twang, moze zniet silnejsie a viac perkusivne, co taktiez ale zalezi od dreva, ake je pouzite.

Z hladiska struny a pocitu hrania je to jedno, lebo struna ide z kobylky a ma rovnake pnutie, ci uz z jednotlivych kamenov alebo bloku kobylky.

Dotycnemu sa viac pacia tie jednotlive kamene. Ale taktiez dodal, ze neda sa napisat, ze niektora je lepsia/horsia. Zalezi od vkusu.
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #334 kedy: 06. Január , 2011, 23:04:07 »

PRIBLIZNE do toho zvukoveho spektra by som sa chcel dostat.

Celkom tucny stredovy zvuk (v ramci zanru), na hrubych strunach perkusivne, ma to super atak a hlavne to hra zivo. :)

V podstate tie dreva a snimace co chcem aj ja, len krk palisander a eben laminovanie. Moj bude mahagon + javor laminovanie.

* QwuF1Exw3ce1.128.mp3 (1402.88 KB - stiahnuté 189 krát.)
« Posledná zmena: 06. Január , 2011, 23:05:17 od Branko » Zaznamenané

Gila
pravidelný návštevník
Príspevkov: 745

« Odpoveď #335 kedy: 06. Január , 2011, 23:16:33 »

co to je? :)
Zaznamenané

. . .
Sammko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 625

muck :-*

« Odpoveď #336 kedy: 06. Január , 2011, 23:22:53 »

co to je? :)
bulb
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #337 kedy: 06. Január , 2011, 23:26:52 »

na co je tu 23stranova tema, ked chces aj tak kopiu blackmachine?
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #338 kedy: 06. Január , 2011, 23:28:54 »

bulb
No neni to az tak Bulb. Ten to len produkoval a poskytol studio.

Je to kapela Begin - Mindfly.

http://www.myspace.com/musicforbeing
Zaznamenané

miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #339 kedy: 06. Január , 2011, 23:30:12 »

podla mna tak moze zniet 29 rozlicnych gitar, pri tom skresleni je to defacto jedno, skor je to o nastaveni zosilovaca
Zaznamenané

stoka!
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #340 kedy: 06. Január , 2011, 23:30:30 »

na co je tu 23stranova tema, ked chces aj tak kopiu blackmachine?
Naco tu je inzercia, ked je kopu inzertnych portalov ? Alebo dalsich 1000 zbytocnych tem ? Na diskusiu.
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #341 kedy: 06. Január , 2011, 23:35:02 »

PRIBLIZNE do toho zvukoveho spektra by som sa chcel dostat.

Celkom tucny stredovy zvuk (v ramci zanru), na hrubych strunach perkusivne, ma to super atak a hlavne to hra zivo. :)

V podstate tie dreva a snimace co chcem aj ja, len krk palisander a eben laminovanie. Moj bude mahagon + javor laminovanie.
No, pri tom skreslení je krásne počut kombináciu tych driev.   facepalm
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #342 kedy: 06. Január , 2011, 23:35:35 »

No, pri tom skreslení je krásne počut kombináciu tych driev.   facepalm
Mal Ondrik pravdu o tom, ze nie sme hocikto.   Bavím sa skvele

Edit: ok, srat na to. Mozeme zacat picovat po sebe, bude vacsia sranda.  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 06. Január , 2011, 23:36:29 od Branko » Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #343 kedy: 07. Január , 2011, 00:57:42 »

inak po 23 stranach by si podla mna vybrala gitaru aj opica, Brano  :)
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
Sammko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 625

muck :-*

« Odpoveď #344 kedy: 07. Január , 2011, 02:34:36 »

Bavím sa skvele  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele ja nemozem ... toto sa uz neda vydrzat, BBT je oproti tomu foru nic  Bavím sa skvele hlod za hlodom  Bavím sa skvele

inac ja chapem branka velmi dobre ... tiez som taky spekulant ... a velky fanatik ako je on, no ma podla mna pravdu :)
Zaznamenané

Strán: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 36 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.05 sekund, 23 otázok.