Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 03:54:09
Strán: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 36 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Chcem si dat vyrobit gitaru, dreva, vyrobci, HW...  (Prečítané 113719 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #345 kedy: 07. Január , 2011, 09:38:54 »

PRIBLIZNE do toho zvukoveho spektra by som sa chcel dostat.

Celkom tucny stredovy zvuk (v ramci zanru), na hrubych strunach perkusivne, ma to super atak a hlavne to hra zivo. :)

V podstate tie dreva a snimace co chcem aj ja, len krk palisander a eben laminovanie. Moj bude mahagon + javor laminovanie.

toto je cisto o nastaveni axe fx.. teraz uplne bez srandy toto nema nic s gitarou ale skor s tym kto vie ako tocit amp a ako nahravat.. . pretoze hladat zvuk gitary podla ukazky metallicy z prveho albumu to je tak pre 15 rocnych teraz uplne seriozne.. myslim to uplne vazne, ze hentak by natocili aj ibanez rg 350dx s hociakym normalnym snimacom, pretoze tie ukazky su uplne o niecom inom nez o tom na aku gitaru to bolo hrane

inak je to axe ze? lebo uz ho zacinam spoznavat na desat honov v kazdej ukazke, chova sa to uplne inak nez ostatne ukazky s aparatmi nahravanymi klasickym stylom
« Posledná zmena: 07. Január , 2011, 09:41:49 od kaolko » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #346 kedy: 07. Január , 2011, 12:40:50 »

posledne stranky tato tema aspiruje na jednu z najhlupejsich vobec v historii fora  Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #347 kedy: 07. Január , 2011, 12:57:52 »

...
inak je to axe ze? lebo uz ho zacinam spoznavat na desat honov v kazdej ukazke, chova sa to uplne inak nez ostatne ukazky s aparatmi nahravanymi klasickym stylom
ee, to je Invader. Ale spoznas to na desat hovien v kazdej ukazke.

Bavím sa skvele Hlavne sa bavim na tom, jak mi obcas pises, ze to hra popici a na fore je to ine, umele a neviem ake. Hold g.sk  Na zdravie! ha ha ha
Neda sa to takto generalizovat, kazdy si to nastavi inak. Aj lampove aparaty zneju napicu, ked sa napicu nastavia. Žmurk
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #348 kedy: 07. Január , 2011, 12:58:39 »

posledne stranky tato tema aspiruje na jednu z najhlupejsich vobec v historii fora  Nechajte ma vydýchať
jj, mas pravdu, je to priserne... Ja by som ti zakazal citat tu temu.  Ja som čert..

Na zdravie!

btw - aj s Jankom som spekuloval o koncaku a skusali sme rozne varianty, spekulacie, atd.. Nakoniec som maximalne spokojny s tym koncakom. Takze verim, ze takto to bude aj s gitarou. Tu sa ani nema zmysel nic pytat, lebo vacsina ste brutalne premudreli a ked niekto pyta o radu, tak je za kkta. Ale treba riesit gitary za 5 korun, lebo malo tem tu je o nich, pripadne sa hadat a jebat si nadavky do ksichtu - aby sme neporusili "pravidla" fora.  Zdravíčko
« Posledná zmena: 07. Január , 2011, 13:01:43 od Branko » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #349 kedy: 07. Január , 2011, 13:00:42 »

jj, mas pravdu, je to priserne... Ja by som ti zakazal citat tu temu.  Ja som čert..

Na zdravie!

tak ale uznaj - zacalo to ako normalna tema o drevach, HW, vyrobcoch... a kde to je ? o pocuvani zvuku nejakej kobyly z mp3jky hry na skreslenu gitaru cez digitalnu simulaciu ? ak toto je myslene vazne, tak sa hanbim, ze som sem vobec prispel  Ja som čert..
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #350 kedy: 07. Január , 2011, 13:03:47 »

tak ale uznaj - zacalo to ako normalna tema o drevach, HW, vyrobcoch... a kde to je ? o pocuvani zvuku nejakej kobyly z mp3jky hry na skreslenu gitaru cez digitalnu simulaciu ? ak toto je myslene vazne, tak sa hanbim, ze som sem vobec prispel  Ja som čert..
To neni o kobylke, ale o celkovom nastroji. Sak neberiem, ze takto dokaze hrat hocijaka Ibaneza za 500 €. (aj ked nedokaze, ale to je jedno), skor mi ide o vychytanie nuansov, uplne do detailov. Ale hovorim, ze je to zbytocne, kedze vacsina tu drvi "gitary na metal" a podobne kakanice.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #351 kedy: 07. Január , 2011, 13:07:10 »

tenka je ciara medzi vychytavanim nuans a riesenim absurdit  Popiskujem si
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #352 kedy: 07. Január , 2011, 13:08:02 »

tenka je ciara medzi vychytavanim nuans a riesenim absurdit  Popiskujem si
To je tvoj nazor. Pre teba je absurdita napr. laminovanie krku, pre mna vyznamny detail.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #353 kedy: 07. Január , 2011, 13:17:30 »

lenze ty mas v tom uplny bordel. len si cital nejake mudra po nete a presedel par desiatok hodin pred YT. ako mne je jasne, ze si ziadnu gitaru robit nedavas zatial, ale hlavne sa Ti o tom dobre keca a tak... to je OK, tiez niekedy rad rozoberam na fore veci... ale faktom je aj to, ze za tych 24 stran sa tu okrem zaujimavych postrehov a nazorov zacal v poslednych dnoch naberat akurat naivny pseodoodborny (citaj laicky) balast a nie je to vec mojho nazoru, dovolim si povedat, ze je to fakt...

neni rozumnejsie si najprv kupit nejaky ten profi fabricky nastroj a potom sa pustat do dobrodruzstva s exoticky zlepenymi materialmi ? lebo po mexickom fendri a lacnej RG je to teda krok do pekneho neznama, nemyslis ? Tvoje YT skusenosti su totiz uplne uplne inde od praxe, co sa tyka tejto oblasti... a nemyslim to ani podrypavacne, ani s umyslom zhodit ci zosmiesnit niekoho, len mi to skratka tak pripada.

Na zdravie! Na zdravie!
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #354 kedy: 07. Január , 2011, 13:27:36 »

lenze ty mas v tom uplny bordel. len si cital nejake mudra po nete a presedel par desiatok hodin pred YT. ako mne je jasne, ze si ziadnu gitaru robit nedavas zatial, ale hlavne sa Ti o tom dobre keca a tak... to je OK, tiez niekedy rad rozoberam na fore veci... ale faktom je aj to, ze za tych 24 stran sa tu okrem zaujimavych postrehov a nazorov zacal v poslednych dnoch naberat akurat naivny pseodoodborny (citaj laicky) balast a nie je to vec mojho nazoru, dovolim si povedat, ze je to fakt...

neni rozumnejsie si najprv kupit nejaky ten profi fabricky nastroj a potom sa pustat do dobrodruzstva s exoticky zlepenymi materialmi ? lebo po mexickom fendri a lacnej RG je to teda krok do pekneho neznama, nemyslis ? Tvoje YT skusenosti su totiz uplne uplne inde od praxe, co sa tyka tejto oblasti... a nemyslim to ani podrypavacne, ani s umyslom zhodit ci zosmiesnit niekoho, len mi to skratka tak pripada.

Na zdravie! Na zdravie!
Bordel v tom veru nemam a ani som nepresedel za YT, takze v tomto nemas pravdu. Ale pytal som sa ludi, ktori maju rozne exoticke nastroje, takze cerpal som hlavne odtial + rozni vyrobcovia a ich nazory.
Dalsia vec, gitara sa zacina pomaly dostavat do vyrobnej fazy, takze tiez si neuhadol.

Moje gitary si zatial nedrzal v ruke, takze nevies posudit ich kvalitu. Ale neberiem ti, ze si sa docital o tych nastrojoch ako o zlych. Sak nie kazde mexico hra super. Moje hra prekvapivo dobre a som spokojny s tym nastrojom. Lacna RG to tiez nebola, je to japonska RGcka a po cca 8 rokoch som ju preprazcoval, vymenil tremolo a je z toho profi nastroj. Nemam potrebu to predavat, ani nic podobne. Mam robeny Strat od Grebena, ked si si stihol vsimnut, je to najprofi strat, co som doteraz drzal v ruke a ten z domu nepojde, smelo poviem - nikdy. No a Framus je taktiez spolahlivy nastroj, pomohol mi vela krat. :)

Takisto mozem povedat o tvojom nakolene robenom strate s jolanackym krkom, ze je to smejd neladiaci a nehrajuci, ale nepoviem to, lebo mozes s nimi byt maximalne spokojny, tak ako ja so svojimi shitnymi padlami.  Žmurk

Cize este raz - nemam bordel v podstate v nicom, vyberam si materialy a pytam sa na nazory, skusenosti. Nechcem tu riesit sny ostatnych, ani osobne problemy a dokonca ani moje skusenosti s nastrojmi. Chcem si dat postavit gitaru na zakazku a chcem vediet o dreve, HW, konstrukcii takmer vsetko.  Som za vodou kámo

Na zdravie!
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #355 kedy: 07. Január , 2011, 13:30:37 »

Hej, a samozrejme sa chcem podakovat dotycnym za niektore rady v tejto teme. :)  Na zdravie!
Zaznamenané

vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #356 kedy: 07. Január , 2011, 13:32:26 »

a kto ti to bude robit?
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #357 kedy: 07. Január , 2011, 13:34:33 »

Bordel v tom veru nemam ...

ja som Tvoje gitary nenapadol, len Tvoje skusenosti. moj strat je strasne padlo, co len len ladi a moc nehra. prave pre to, ze mam skusenosti len s nim a nie s nejakym vymakanym ani neviem ake su dnes medzi vyrobcami TOP, tak sa vyjadrim maximalne k veciam, s ktorymi mam skusenost, cize napriklad k celomahagonovemu telu, ale nie k pruzkom dreva v krku, ci vlastnostiam kobyly, co poznam z obrazku alebo netovej ukazky... ale fakt pisem len nazor, nepodfarbeny ziadnymi negativnymi emociami... ako kludne tu dalej mudrujme, casto su to zaujimave veci, ale ked mi pride, ze sa sklzava k hlupostiam, tak to napisem, to si nepomozem, ako si tu trebars ty nepomozes robit odborne "analyzy" na vode.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #358 kedy: 07. Január , 2011, 13:42:10 »

ja som Tvoje gitary nenapadol, len Tvoje skusenosti. moj strat je strasne padlo, co len len ladi a moc nehra. prave pre to, ze mam skusenosti len s nim a nie s nejakym vymakanym ani neviem ake su dnes medzi vyrobcami TOP, tak sa vyjadrim maximalne k veciam, s ktorymi mam skusenost, cize napriklad k celomahagonovemu telu, ale nie k pruzkom dreva v krku, ci vlastnostiam kobyly, co poznam z obrazku alebo netovej ukazky... ale fakt pisem len nazor, nepodfarbeny ziadnymi negativnymi emociami... ako kludne tu dalej mudrujme, casto su to zaujimave veci, ale ked mi pride, ze sa sklzava k hlupostiam, tak to napisem, to si nepomozem, ako si tu trebars ty nepomozes robit odborne "analyzy" na vode.
:) Sak ano, suhlasim. Skoda, ze napr. Igor Keller neprispel do tejto temy svojimi skusenostami, pripadne Kato, alebo neviem kto... Ja som si vedomy toho, ze nie kazdy rozumie drevu, konstrukcii, atd... kazdy ma v hlave inu predstavu a teraz nechcem, aby niekto z vas hladal tu moju. To je asi tak, jak keby som napisal, ze chcem snimac na jazz, chapes... Kazdy tu vyhodi x snimacov, ale ani jeden mi nemusi vyhovovat.

Aby som to nezamotal, tak este raz - chcel som vediet, ake dreva spolu ako pracuju, aky zvuk sa da (priblizne) ocakavat, aky HW by bodol, ktory je ako spolahlivy a podobne. Verim, ze chapes ako to myslim. Malokto tu ma nastroj z exotickych driev a malokto tu ma skusenosti s Custom gitarami, takze chapem aj ja teba, ze tato tema dostava jalovu podobu a tocime sa dookola. Z coho vypliva, ze sa tu zacnu riesit hluposti.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #359 kedy: 07. Január , 2011, 13:44:56 »

Na zdravie!

inak jeden vyrobcovsky prispevok o povode vs. vlastnostiach tusim jasenu som tu uz zaznamenal... ale vsak to sa vie tiez, ze ani vino sa neurodi kazdy rok rovnake... to v tych kobylach bude asi vacsia istota konzistentnosti vlastnosti...  :)
Zaznamenané
Strán: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 36 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.094 sekund, 23 otázok.