Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
28. November , 2024, 13:37:24
Strán: 1 [2] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Pomoc pri rezonancií strún  (Prečítané 6097 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
udry
Hosť
« Odpoveď #15 kedy: 28. December , 2010, 21:05:09 »

No sak aj nam je 2krat fuk, co pises ty.  Bavím sa skvele

Malmsteen ma 08 - ale len tenke e, ostatok si pozri na stranke a hlavne ma ich brutalne vysoko + scalloped.
Iommy ma podrbane bruska prstov, taktiez dovod tenkych strun.  Zdravíčko
No a?   Action mam aj ja dost vysoký- tak mi to vyhovuje. A čo ked má Iommy dodrbané prsty. Majú jeden alebo druhý špatný zvuk ? Alebo im tie 08 robia dáky problém? Ani jedno ani druhé. A pravdepodobne ich vobec neserie,že maju blato a že drvivá vačšina gitaristov používajú  010 a viac.   Zdravíčko
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #16 kedy: 28. December , 2010, 21:09:03 »

No a?   Action mam aj ja dost vysoký- tak mi to vyhovuje. A čo ked má Iommy dodrbané prsty. Majú jeden alebo druhý špatný zvuk ? Alebo im tie 08 robia dáky problém? Ani jedno ani druhé. A pravdepodobne ich vobec neserie,že maju blato a že drvivá vačšina gitaristov používajú  010 a viac.   Zdravíčko
Sak v poriadku, ze ich to neserie, ani nema preco. :)
Kazdopadne ma jeden aj druhy stary zvuk a bez zmeny dodnes (co v podstate spravila minulost bez moznosti, ale to je ina tema).

Ty si ale odbocil od temy. Chlapec ma Ibanez, ci co... neni Iommy, ani ziadny z tvojich vzorov. Takze ak chce podladit, napr. do Dcka, odporucam 11tky, sadu 11 - 49.
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #17 kedy: 28. December , 2010, 21:14:55 »

...myslite ze pri vysokom skresleni ta rezonancia nevadi ? zaniká to ? lebo ja to postrehnúť neviem .. chcem sa opýtať či ma niekdo podobný problém. PS: krk som skúšal taktiež . ale dal som ho do luku a bolo to napr .. tak som ho znova dorovnal a bolo to to iste.. dik vopred za odpoved :/
Pri skresleni je drnkot strun zial pocut, zvuk rychlo skape, atd...
Zalezi vsak, ako mas nizko struny - ak velmi nizko, tak potom to pocut brutalne (to drncanie).
Aby si mal tuhsie struny a nebolo pocut drnkot, tak jednoznacne hrubsie struny, trosku zvysit action - ak mas klasicku menzuru.
Ak je vsak problem v zlych prazcoch, musis sa obratit na gitarara, pripadne nejakeho servisaka.

Tazko takto po pismenkach... chcelo by to vidiet nastroj.
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #18 kedy: 28. December , 2010, 21:21:28 »

Sak v poriadku, ze ich to neserie, ani nema preco. :)
Kazdopadne ma jeden aj druhy stary zvuk a bez zmeny dodnes (co v podstate spravila minulost bez moznosti, ale to je ina tema).

Ty si ale odbocil od temy. Chlapec ma Ibanez, ci co... neni Iommy, ani ziadny z tvojich vzorov. Takze ak chce podladit, napr. do Dcka, odporucam 11tky, sadu 11 - 49.
 To bol len príklad,že nie každý sa drží dákych "všeobecne zaužívanych vecí".  Na zdravie!  Ja  nemám gitarové vzory ani som nemal ani som nepotreboval.  Na zdravie!  Samozrejme,nech si dá čo chce.Ja som mu 010 nevnucoval.  Ja som len v reakcií na príspevok napísal,že mne 010-046 pri podladení nerobia žiadny problém.  
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #19 kedy: 28. December , 2010, 23:15:19 »

kedze hram na klasicke 9iny a normalne ladenie, nemyslim si, ze 10siny o ton dole musia byt nutne nehratelne... to poznam takych, co realne hravaju ludom a nie su uplne neznami, co hraju na 11tky a o 4 poltony dole a nic sa nedeje. ale zase nechodia sem na forum, to je pravda...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #20 kedy: 28. December , 2010, 23:21:12 »

co hraju na 11tky a o 4 poltony dole a nic sa nedeje

Aj na LP? Ved to by znelo otrasne.  ?§!.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #21 kedy: 28. December , 2010, 23:24:33 »

...co hraju na 11tky a o 4 poltony dole a nic sa nedeje. ale zase nechodia sem na forum, to je pravda...
Sak hrat mozu.  Bavím sa skvele Niekto ma rad makksie, niekto tvrdsie a tuhsie struny pod prstami.
Skor ide o fyziku, ak das tvrdsie struny na podladenie, tak budu lepsie drzat a aj pri silnom udere sa nerozladia o niekolko centov. Žmurk
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #22 kedy: 28. December , 2010, 23:24:56 »

Aj na LP? Ved to by znelo otrasne.  ?§!.
...kedze LP ma kratsiu menzuru.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #23 kedy: 28. December , 2010, 23:27:27 »

hram na standardnej menzure na ladeni do E a mam 10-52 :) neviem si predstavit co by som daval kebyze idem do Dcka.. asi svatoplukove pruty
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #24 kedy: 29. December , 2010, 00:10:48 »

hram na standardnej menzure na ladeni do E a mam 10-52 :) neviem si predstavit co by som daval kebyze idem do Dcka.. asi svatoplukove pruty
11-54
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #25 kedy: 29. December , 2010, 00:16:33 »

Sak hrat mozu.  Bavím sa skvele Niekto ma rad makksie, niekto tvrdsie a tuhsie struny pod prstami.
Skor ide o fyziku, ak das tvrdsie struny na podladenie, tak budu lepsie drzat a aj pri silnom udere sa nerozladia o niekolko centov. Žmurk
No ale tvrdá struna neznamená automaticky velku hrúbku.  Tvrdost to je další parameter strún.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #26 kedy: 29. December , 2010, 00:23:51 »

No ale tvrdá struna neznamená automaticky velku hrúbku.  Tvrdost to je další parameter strún.
Tvrda a tuha struna znamena pri nizkom ladeni vacsiu hrubku.
Zaznamenané

bigbadbrad
stály hosť
Príspevkov: 866

« Odpoveď #27 kedy: 29. December , 2010, 04:24:47 »

neboli tu v inej teme hlasky typu ze cim hlbsie ladenie tym tensie struny? ci mam halusky?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #28 kedy: 29. December , 2010, 07:35:56 »

neboli tu v inej teme hlasky typu ze cim hlbsie ladenie tym tensie struny? ci mam halusky?
Zaznamenané
jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #29 kedy: 29. December , 2010, 10:10:48 »

Wow. Major flaming.

Ako gitarista ktory hra uz 30 rokov a pouziva vseliake tuningy, mozem povedat ze pouzivat 9ky na drop tuning (half step, whole step) atd je nonsense, hlavne ak chces hrat sola. Ak Hras len nu-metal s jednym prstom mozno sa da, ale pre iny styl hudby kde treba muzikantsky presnost, tak nie.
 Iommi ma 8micky - je to pravda, ale musel zmenit cely technique aby mohol hrat normalne, a stale pouziva vibrato na akordoch aj tak aby to nebolo pocut. Hra velmy jemne, a gitary maju ini scale length. - podla jeho guitar tech.

Osobne si myslim ze podladit az 4 tony je uplne zbytocne - treba kupit baritone alebo sedmicku.

Mam 45 gitar, vsetko mozne, a mozem konstatovat ze toto je pravda:

one step down (tuning) = one step up (guage) - ak mas dobry setup a pouzivas 11ky, netreba vela aby ta gitara ladila pri American tuning (Eb) s 12kami.

Nie je to rocket science.  Na zdravie!
Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
Strán: 1 [2] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.051 sekund, 20 otázok.