Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 20:45:17
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nastavenie gitary  (Prečítané 20600 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
stevino179
Hosť
« Odpoveď #45 kedy: 29. Január , 2011, 23:32:16 »

je to o hmatníku , skúste si to a kto má dobre uši a  zlu gitaru bude to počuť, to nezávisí od strún a je to ine ako naťahovať kľúčom . Ja si nemyslím že máš na p  nástroj ale že máš na p kritéria na jeho výber
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #46 kedy: 29. Január , 2011, 23:32:45 »

Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #47 kedy: 29. Január , 2011, 23:32:53 »

otázka znie kto je tu blb  Huh!

no ak toto myslis uplne vazne:
ja len tvrdím že dobru gitaru od zlej rozoznáš aj podla toho že ,  na zlej keď vyťahuješ strunu ide ton do určitej výšky a potom ťaháš ďalej a výška tonu zostava , kdešto pri dobrej keď vytahujueš strunu až dokonca pokiaľ ide struna dvíha sa aj výška tonu a to nielen po potlon . A to som si myslel že je to samozrejmá vec , že to vie každý kto sa vyzná. Ale asi ni

tak pre pokoj tvojej duse a zodpovedanie otazky bude kludne stacit, ked sa pozries do zrkadla

ty zrejme myslis nezarovnane prazce, co je sice pravda, ze sa vyskytuje na lacnejsich nastrojoch, ale ten tvoj popis je uplne nahovno a popiera fyziku, ako uz spominal mario..
« Posledná zmena: 29. Január , 2011, 23:34:59 od styrioci » Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #48 kedy: 29. Január , 2011, 23:35:27 »

je to o hmatníku , skúste si to a kto má dobre uši a  zlu gitaru bude to počuť, to nezávisí od strún a je to ine ako naťahovať kľúčom . Ja si nemyslím že máš na p  nástroj ale že máš na p kritéria na jeho výber

ja mam kriterium ako hra, to je zle?
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #49 kedy: 29. Január , 2011, 23:36:30 »

Števino...logicky keď vyťahuješ akúkoľvek strunu ako napísal mario bross..aj na prádelníku tak bude stúpať rýchlosť kmitania, a tým bude stúpať výška tónu... O TOLKO O KOLKO SA LEN DÁ POTIAHNUŤ...čiže buď si sa zle vyjadril..lebo je nezmysel aby si vyťahoval strunu a napriek tomu, že ju ďalej ťaháš nestúpa výška toho konkrétneho tónu...

A už naozaj mi števino začína pripomínať niektorých účastníkov na forum.muziker.sk
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
stevino179
Hosť
« Odpoveď #50 kedy: 29. Január , 2011, 23:40:15 »

mal som skôr pocit že vyberáš podla obrázka a podla prestige značky
tak si to skúste - schválne , ak mate dobre uši a zlu gitaru /čož je bežná vec/ tak tesne pred koncom strunu dáš ešte ďalej ale ton už ďalej nejde . To je stará vec ako sa hodnotia nástroje a fakt ma prekvapuje že to tu nikto nevie
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #51 kedy: 29. Január , 2011, 23:42:14 »

http://herodes.feld.cvut.cz/milan/vyuka/f2kyr/03_struna.pdf tam mas napisane, ze rychlost vlny na strune zavisi of sily akou je napnuta. od tejto rychlosti potom suvisi aj frekvencia
Zaznamenané

vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #52 kedy: 29. Január , 2011, 23:46:04 »

mal som skôr pocit že vyberáš podla obrázka a podla prestige značky
tak si to skúste - schválne , ak mate dobre uši a zlu gitaru /čož je bežná vec/ tak tesne pred koncom strunu dáš ešte ďalej ale ton už ďalej nejde . To je stará vec ako sa hodnotia nástroje a fakt ma prekvapuje že to tu nikto nevie

na kazdej gitare co som hral to isiel vyssie az kym sa dala vytiahnut struna....aj na zlych aj dobrych. tebe sa to na akej gitare stalo ze ti ton zostal stat?
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
stevino179
Hosť
« Odpoveď #53 kedy: 29. Január , 2011, 23:46:54 »

keby sme sa riadili fyzikou tak všetky gitary s rovnakou menzurou snímačmi a strunami by zneli rovnako , a tiež to nie je pravda : to je na Vás užasne nebudete sa unúvať to skúsit ale budete tu pri kompe hladat dôkazy že je to hlupost . Ako keby ten skurvený počítač vedel všetko - tento net to je jeden veľkí neriadený chaos
Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #54 kedy: 29. Január , 2011, 23:48:28 »

jo, woodyho som si chcel z adely pozriet. len som na neho zabudol :)
Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #55 kedy: 29. Január , 2011, 23:48:54 »

stevino ma asi '59ku, ked mu to tam stale znie

0:20 -
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
stevino179
Hosť
« Odpoveď #56 kedy: 29. Január , 2011, 23:49:15 »

ako ja viem tak tých nevydarených je väčšina /zostane to na jednej výške tesne pred koncom  a potom môže stupnut hlasitosť ale nie výška tonu .Ked si človek v klude sadne a započuva sa bude prekvapený často
Zaznamenané
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #57 kedy: 29. Január , 2011, 23:50:15 »

ako ja viem tak tých nevydarených je väčšina /zostane to na jednej výške tesne pred koncom  a potom môže stupnut hlasitosť ale nie výška tonu .Ked si človek v klude sadne a započuva sa bude prekvapený často

Definuj koniec :-D :-D
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #58 kedy: 29. Január , 2011, 23:51:10 »

keby sme sa riadili fyzikou tak všetky gitary s rovnakou menzurou snímačmi a strunami by zneli rovnako , a tiež to nie je pravda : to je na Vás užasne nebudete sa unúvať to skúsit ale budete tu pri kompe hladat dôkazy že je to hlupost . Ako keby ten skurvený počítač vedel všetko - tento net to je jeden veľkí neriadený chaos
fyziku neojebes :D
Zaznamenané

Duger
Hosť
« Odpoveď #59 kedy: 29. Január , 2011, 23:52:19 »

fyziku neojebes :D

stevino ju už ojebal z harmony strkou
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.05 sekund, 23 otázok.