rady
|
|
« kedy: 01. Júl , 2005, 17:39:31 » |
|
skúšal som chvížku tento lampový preamp/skreslovač a dosť sa mi páčil. ODKAZ. máte s ním niekto skúsenosti? oplatí sa za cca 7300 Sk?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 01. Júl , 2005, 18:06:14 » |
|
Ja som sa nan vela krat pytal kade - tade, niekto mi nevedel povedat. Vtedy som ho vidal tak do 5000 na inzerat. Zozenies za tu cenu iny lampovy preamp? Ked su tam len 2 lampy, je to skutocne celolampove (A zalezi na tom, ak to hra vyborne?)? Kde si ho skusal? Ak sa ti paci, tak za tu cenu - preco nie?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rady
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 01. Júl , 2005, 19:07:01 » |
|
hral som na ňom v hudobninách v trnave, bol second-hand za 5900, čo sa mi zdá veža, bez záruky... ak by bol nový, už ho mám doma... hral som asi 5 min a znel dosť dobre cez nejaké solidstate kombo. úžasná variabilita - od úplne čistého lampového tónu po husté lampové skreslenie. ide mi skôr o fyzickú kvalitu a nejaké záludnosti či nemá...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jolan
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 01. Júl , 2005, 19:23:22 » |
|
vyzera to celkom obstojne, nemam s tym vsak skusenosti... ale za okolo 6 litrov je to urcite nie zla cena za elektronkovy efekt... dobra vec je ze ma 3 kanaly, inak co je to za firma?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 03. Júl , 2005, 18:03:43 » |
|
rady - da sa to vidiet niekde v BA ? Inak za tie peniaze sa uz urcite da kupit pedal V-Twin od Mesa Boogie. Starsi samozrejme, ale to by mne nevadilo. Poznam rackovu verziu V-Twin preampu. Pocul som na nu zle ohlasy, ze to nie je prave lampove skreslenie, ale su v tom myslim 2 lampy a tie dokazu spravit slisne skreslenie. Ja som na tom hral do koncaku v kombe Mesa Boogie DC3. Samozrejme som si prehadzoval V-Twin s celolampovym zosikom DC3, co je inak klasicke Markove zapojenie a ten zvuk bol velmi pribuzny. Ten V-Twin hral trolinku chudobnejsie, ale aj tak dost dobre - aspon co si pamatam...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 03. Júl , 2005, 18:27:49 » |
|
Prave ten V-Twin kresli polovodicovymi diodami. O tomto vsak toto nepisu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 03. Júl , 2005, 22:19:02 » |
|
martinLM - vsak hovorim, ze ma aj nejakych ""neprajnikov"", ale ja som na to hral. Ak nie je mozne spravit plnohodnotne skreslenie 2 malymi flaskami, LamPed je na tom potom tak isto, ako V-Twin...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rady
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 04. Júl , 2005, 09:40:08 » |
|
neviem teda, či by som kúpil v-twin do 10tis, ale na druhej strane ja ani nekupujem použité veci, lebo som s nimi mal vždy problémy. minule som skúšal rocktron silver dragon - distortion s lampou a za cenu cca 6500 toho teda moc neponúkal. nič, čo by sa možnosťami vyrovnalo LamPed-u som v rozumnej cene nevidel, tak som ho objednal. dnes by mal byť odoslaný, cena spolu s adaptérom a dobierkou rovných 8000. keď príde, určite hodím ukážky ;-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rady
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 11. Júl , 2005, 19:10:10 » |
|
no mám to doma, hral so sa asi dve hodinky a musím povedať, že je to dosť mäso... no idem sa hrať ďalej...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 11. Júl , 2005, 23:59:27 » |
|
rady - len si zahraj a povedz nam potom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rady
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 12. Júl , 2005, 07:56:22 » |
|
už som nejaký čas pokukoval po niečom, čím by som dosiahol lampový zvuk. ja sa v lampách vôbec nevyznám, na druhej strane sa celkom orientujem v softwarových efektoch/simuláciách. no keďže zo vštekých strán počujem, aká je to chémia (a oproti štúdiovým nahrávkam naozaj je)...
začnem vyhotovením LamPed-u. plechové šasi vyzerá dosť odolne, točítka a prepínače preverí čas. hlavne o prepínače sa trošku bojím, vyzerajú subtílne. tiež ovládacie prvky, ktoré sú z boku prístroja, sú prístupné len šrobovákom, čo je vežmi nepraktické! výrobca má zrejme len jeden druh šasi, ktoré slúži pre dva modely a možno aj pre starší model. všetky ovládacie prvky sú v manuáli. TEN JE TU napriek možnostiam ovládacích prvkov som celkom rýchlo dostal zvuk, ktorý mi sadol, aj keď ešte nie na 100%, ale to je otázka času. nie je problém dosiahnuť hi-gain typu metal zone (aj keď toho gainu sa nedá dosiahnuť až tožko ako mt2 na maxime), ale aj klasické heavymetalové skresnenie á la iron maiden 80. roky. prepínač \"solo middle boost\" totiž funguje zvukovo podobne ako \"scoop\", čiže oreže hlasitosť stredov. ostatné frekvenčné prepínače menie zvuk len jemne, takže zmena nemusí byť niekedy ani postrehnutežná. \"solo gain boost\" na rozdiel od názvu gain nepridáva, ale uberá, smerom ku klasickému hardrocku.
otočné ovládače majú dosť široký rozsah. zvuk kanála solo (pre ktorý som lamped kúpil), sa mi už po malej chvíli páčil viac ako akýkožvek software. jednoznačne mäkší pre ucho, dynamickejší (softwaru je úplne jedno, ako silno brnkám a aký sklon má brnkátko) a plnší. keď som cez software poriadne nepočul zmenu o tón na jednej zo štyroch naraz zahraných strún pri vysokom skreslení (napr. úvodný riff v Ozzy - Bark at the moon), lamped nemá problém a túto zmenu bez problémov počujem. kanály solo a blues prídu na rad dnes večer, ak mi ostane čas, tak nahrám nejaké ukážky (aj keď bude problém ukázať celé zvukové spektrum).
ešte spomeniem speaker simulátor, ktorý má dve polohy, jedna má viac stredovo-výškový zvuk, druhá hutnejší, basovejší. sú navzájom dosť rozdielne a chcem ich porovnať s bedňami z guitar rig-u. aby ste boli v obraze, tak výstup z lamped-u ide do zvukovky m-audio audiphile, ďalej do zosilňovača onkyo a-9211 a z neho na monitory behringer truth b2030p.
Naposledy upravil martinlm, : 01.01.2006 o 23:12
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 12. Júl , 2005, 08:48:30 » |
|
Lamped som mal moznost skusit na koncerte priamo cez sim. do P.A. Hralo to dobre. Jedine mi trochu vadil ten zhorseny pristup korekcii pre Clean zboku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 12. Júl , 2005, 09:24:39 » |
|
Podla mna tie funkcie, co az tak casto sa nevyuziju su umiestnene na boku. Takto su velke nastavenia na malej krabici. Este nejaky stavnaty koncak s tym skusit a sumny reproduktor Svojho casu som nad tymto efektom rozmyslal.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rady
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 13. Júl , 2005, 09:37:55 » |
|
tak bol som teda dosť šoknutý, keď som zistil ako sú lampy citlivé na kvalitu (novosť) strún. včera som nahodil nové struny a zvuk išiel prudko hore... nechcem ani hovoriť, že software to má viacmenej v paži...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MageZ
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 13. Júl , 2005, 11:16:30 » |
|
To som si vsimol aj na mojom Korgu, ked si dam zapnem tei digitalne modely aparatov, tak to hra so vsetkym skoro rovnako.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|