Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 15:41:24
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Win7 a jeho hlupy spoteny mix  (Prečítané 3123 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« kedy: 26. Marec , 2011, 16:59:22 »

caute.

som zvyknuty doma hrat cez multak do compu, ktory ide do veze. takze ked si pustim backing, ide na mna vsetko z jedneho zdroja a pohodlne sa mi tak aj nahrava. uz dlhe roky.

s prichodom noveho moru od mrkvosoftu prisiel aj imbecilny mixer, ktory neumoznuje nastavit hlasitost inputu. takze ak mam dva midy v roznej hlasitosti a backing z netu tiez v inej, musim si vzdy presupnut hlasitost tohto zdroja namiesto toho, aby som si prisposobil vzdy len gitaru.

neskutocne ma to irituje - viem to spravit cez soft, ktory bol k mojmu notasu, akurat je to na x kliknuti a rad by som  to mal vsetko pokope. semish uz mi napisal, ze podla neho cesta ako to dostat do mixu nie je (lebo v pripade pouzitia moznosti "listen to this device" ziskam strasnu latenciu).

nema niekto z vas podobny problem ale uz vyrieseny? t.j. nejaky tweak priamo vo windoze alebo nejaky sikovny softik, co to vsetko ponukne na jednom paneli?

dik

jo, bezim na laptope Asus G53J, i5, 4GB RAM, GF GTX460 s nejakou onboardkou asi od Nvidie, neviem to zistit, lebo mi to pise aj ze tam je nieco od RealTeku aj od Nvidie
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #1 kedy: 26. Marec , 2011, 17:34:44 »

nevidim dovod nepouzit DAW, seriozny zvukovku + asio, kde si do projektu hodis backing tracky v mp3 alebo wav a hodis si tam aj monitoring zo vstupu, kde mas zapojeny multak, resp gitaru. okrem ineho mozes pouzit VST na simulaciu ampu, imho to bude lepsie ako ten multak. a tam mas uz mixer, kde si nastavis jednotlive pomery uplne jednoducho a rychlo. ja tak fungujem uz dlho a nenapadlo by ma to riesit tak ako to robis ty uz roky. cize hladal by som chybu skor v tvojom systeme a nie v mrkvosofte, ktory sa snazi orientovat viac na usera a zjednodusenie  obsluhy OS zo strany usera, za co padol za obet zlozitejsi mixer a nahradil ho jednoduchsi, ktory uz neumoznuje to, co potrebujes.
« Posledná zmena: 26. Marec , 2011, 17:40:04 od styrioci » Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #2 kedy: 26. Marec , 2011, 17:57:08 »

nevidim dovod nepouzit DAW, seriozny zvukovku + asio, kde si do projektu hodis backing tracky v mp3 alebo wav a hodis si tam aj monitoring zo vstupu, kde mas zapojeny multak, resp gitaru. okrem ineho mozes pouzit VST na simulaciu ampu, imho to bude lepsie ako ten multak. a tam mas uz mixer, kde si nastavis jednotlive pomery uplne jednoducho a rychlo. ja tak fungujem uz dlho a nenapadlo by ma to riesit tak ako to robis ty uz roky. cize hladal by som chybu skor v tvojom systeme a nie v mrkvosofte, ktory sa snazi orientovat viac na usera a zjednodusenie  obsluhy OS zo strany usera, za co padol za obet zlozitejsi mixer a nahradil ho jednoduchsi, ktory uz neumoznuje to, co potrebujes.
cize podla teba teraz, ked mam vykonnejsi comp, je v poriadku, ze vlastne nedokazem dosiahnut ten vykon, ktory som dosiahol na menej vykonnom a na starsom systeme? ty obcas teda vies riadnu picovinu dat. az nechapem.

ja doma nenahravam ziadne prezentacne veci, proste mam stary rozbity zoom gfx-8 s jednym pouzitelnym zvukom na cvicenie doma a hotove. nahravam sa vyhradne pre vlastnu kontrolu / potesenie (v pomere 9/1). cize kvoli tomu aby som mohol v tomto pokracovat urcite nehodlam nakupovat zvukovku, ktoru proste nevyuzijem.

poprosil by som teda prispevky k veci a aspon po nejakom zakladnom zamysleni a ne dristy typu "mrkvosoft nic neposral, lebo mrkvosoft aj ked nieco posral, tak si staci predsa dokupit toto-hento-tamto a budes mat co si mal"
Zaznamenané

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #3 kedy: 26. Marec , 2011, 18:03:20 »

cize podla teba teraz, ked mam vykonnejsi comp, je v poriadku, ze vlastne nedokazem dosiahnut ten vykon, ktory som dosiahol na menej vykonnom a na starsom systeme? ty obcas teda vies riadnu picovinu dat. az nechapem.
pocuj igor, vysoko ocenujem tvoju schopnost dojebavat, ale tentoraz dristas picoviny ty. co ma SW sound mixer vo win7 s vykonom tvojho pocitaca? to je uplna p*čovina. jednoducho OS je spraveny tak, ze ma jednoduchsi mixer a ak chces zlozitejsi, potrebujes third party SW. a to s HW vykonom tvojho pocitaca naozaj nic nema. verim, ze to aj napriek tvojmu dojebavaciemu chticu dokazes pochopit.

zvukovku som spomenul len preto, ze je to idealnejsie riesenie, ten multak mozes pripojit aj do linkoveho vstupu na notase, nezabudni na ASIO4all driver, preto ta latencia, ktoru spominas. potom by si nemal mat problem. ten DAW s backingtrackmi ti odporucam vyskusat, je to jednoduchsie...

a nabuduce si pls odpusti picovat do niekoho, hlavne ked v debate zjavne tahas za kratsi koniec  Žmurk
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #4 kedy: 26. Marec , 2011, 18:15:45 »

no ked si nechcel byt dojebany za somarinu, nemal si mi ako prve radit kupu novej zvukovky  Beeee

asio4all som nainstaloval, ziadna zmena - neviem - mozno tam treba nieco nastavit, ale nic mi po instalacii nevyskocilo a bol som lenivy hladat. mozes poradit, kam sa pozret.

a nabuduce si vobec nic neodpustim, pokial bude preco  Beeee sak si napisal, ze to ocenujes  Bavím sa skvele

pises, ze riesenim je 3rd party. no say, sherlock, sak presne toto je to riesenie, co cakam, ze niekto napise. len proste nechcem cely nahravaci soft, staci mi konzola s ovladanim hlasitosti a nevedel som nic najst, tak som sa spytal na fore.
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #5 kedy: 26. Marec , 2011, 18:22:03 »

jednoducho OS je spraveny tak, ze ma jednoduchsi mixer a ak chces zlozitejsi, potrebujes third party SW. a to s HW vykonom tvojho pocitaca naozaj nic nema.
este toto mi fakt neda:
1. jednoduchsi != jebnutejsi. win7 ma ten druhy
2. vykon != HW vykon. proste ked sa nieco vykona, je to vykon. tento comp by mal vediet vykonat viac nez ten stary a ne len nieco ine. to sa tym myslelo. a nevie to, pretoze novy win7 je od mrkvosoftu.
Zaznamenané

yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #6 kedy: 26. Marec , 2011, 18:24:53 »

Nechceš 3rd party hw ani sw,  to čo má tvoj OS nevyhovuje.   Mne z toho vychádza iný OS  Žmurk .
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #7 kedy: 26. Marec , 2011, 18:36:04 »

Nechceš 3rd party hw ani sw,  to čo má tvoj OS nevyhovuje.   Mne z toho vychádza iný OS  Žmurk .
praveze hej, hladam nejaku peknu jednoduchu utilitku, co vie aspon tolko co stary mix vo win. pripadne creative. ... aha... ten mam, myslite ze pojde aj na inu zvukovku?

inak trochu pochybujem o tom, ci som zrozumitelny, ked na trikrat musim vysvetlovat, co som myslel  Bavím sa skvele
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #8 kedy: 26. Marec , 2011, 18:37:01 »

vsak pouzi hoc aj reaper, obycajny jednoduchy, v podstate free. tam mu hodis v audio configuration, ze ma pouzit asio driver a potom nastavenim buffera si znizis latenciu

nikdy som neriesil ci win sam o sebe vie asio driver pouzivat ako default audio driver

este toto mi fakt neda:
1. jednoduchsi != jebnutejsi. win7 ma ten druhy
2. vykon != HW vykon. proste ked sa nieco vykona, je to vykon. tento comp by mal vediet vykonat viac nez ten stary a ne len nieco ine. to sa tym myslelo. a nevie to, pretoze novy win7 je od mrkvosoftu.
iggy, ako ja ti tento pohlad na vec neberiem, je to tvoj nazor, ale to nutne nemusi znamenat, ze mas v tomto pravdu.. zas verim, ze si az taky kkt neni a ze takto naozaj neposudzujes vykon PC Bavím sa skvele  Na zdravie!

win7 sa snazi viac orientovat na usera, bezny user nepotrebuje zlozity sound mixer, ani nepotrebuje hrat s multakom do PC a pustat si k tomu backing z dalsich x zdrojov. to musis sam uznat, ak chces nieco specifickejsie, tak sa musis zmierit s tym, ze k tomu budes potrebovat dalsi SW. bohuzial  Zdravíčko

s tou utilitkou ti asi neporadim, radim ti podla seba, ako riesim ja v podstate to iste, co chces dosiahnut aj ty. a IMHO je pouzitie DAW SW uplne jednoduche, elegatne riesenie, vies vyuzit vyhody asio drivera a bla bla bla..naco robit veci kostrbato, ked sa to da jednoducho a elegantne?

btw zas bacha - ked pouzijes ASIO driver v nejakom softe, ktory pracuje s audiom, tak ti to blokne zvuk z ostatnych zdrojov. to len aby si zase nepicoval na mrkvosoft, ked sa ti to stane Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 26. Marec , 2011, 18:42:10 od styrioci » Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #9 kedy: 26. Marec , 2011, 18:50:28 »

btw zas bacha - ked pouzijes ASIO driver v nejakom softe, ktory pracuje s audiom, tak ti to blokne zvuk z ostatnych zdrojov. to len aby si zase nepicoval na mrkvosoft, ked sa ti to stane Bavím sa skvele
noo, tak to je napicu, lebo ja mnohe backingy pouzivam online. nehovoriac o tom, ze casto hram na gitare popri World of Tanks... nevyzera nam to dobre...
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #10 kedy: 26. Marec , 2011, 18:55:14 »

Volakedy ak si dobre pamatam tak RealTek mal ku driveru taku konzolu, kde sa dali tieto veci nastavit.
Pripadne riesenim by mohla byt to ze kupis nejaku inu (normalnejsiu :) ) zvukovku.
Prave pozeram ze ku Creative X-fi (mam Elite Pro) je konzola v ktorej si vsetky tieto veci viem nastavit.
Zaznamenané
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #11 kedy: 26. Marec , 2011, 18:59:16 »

Ta konzola nebude ten "soft k notebooku" čo už Iggy skúšal ?  (K jeho zvukovke.)
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #12 kedy: 26. Marec , 2011, 19:00:12 »

taketo volaco by to malo byt
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #13 kedy: 27. Marec , 2011, 11:07:29 »

hej, presne toto mam a tam to ide, len to neni zrovna to co si predstavujem pod pojmom "prakticke"  Som frajer
Zaznamenané

majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #14 kedy: 27. Marec , 2011, 19:14:57 »

ak chceš jednoduchú utilitku na nahrávanie s podporou ASIO a aj VST skús Cantabile Lite  Zdravíčko
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.051 sekund, 23 otázok.