Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 12:32:18
Strán: [1] 2 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Elektroakustika do 300e  (Prečítané 4729 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
shark92
okukávač

Príspevkov: 3

« kedy: 16. Apríl , 2011, 21:32:22 »

Prosím pomôžte mi z výberom elektroakustiky z týchto gitár...táto štvorica prešla do "finále" čo sa tky pomeru cena kvalita...taktiež mi pomáhali komentáre ale akosi sa neviem rozhodnúť.tu nás je predsa len viac.Vopred dík.

http://www.shop.muzikus.sk/sk/fender-a-git-t-bucket-300ce-3t-sunburst-40698.html
http://muziker.sk/elektroakusticke-gitary/6-strunova-elektroakusticka-gitara/takamine_eg-260-c.html
http://muziker.sk/elektroakusticke-gitary/6-strunova-elektroakusticka-gitara/pasadena_d222sce.html
http://muziker.sk/elektroakusticke-gitary/6-strunova-elektroakusticka-gitara/takamine_eg-320-c.html
« Posledná zmena: 12. Júl , 2011, 18:31:36 od Krtko » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 17. Apríl , 2011, 10:28:34 »

akoze mame ist s tebou do obchodu poskusat a pomoct vybrat ? ci jako ?
Zaznamenané
shark92
okukávač

« Odpoveď #2 kedy: 17. Apríl , 2011, 20:30:52 »

akoze mame ist s tebou do obchodu poskusat a pomoct vybrat ? ci jako ?
posmial som sa :D no na začiatok by stačilo aby si napísal že čo by si si z tohto vybral ty
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 17. Apríl , 2011, 20:48:47 »

posmial som sa :D no na začiatok by stačilo aby si napísal že čo by si si z tohto vybral ty

neviem, spanielu by som si vybral urcite osobne v obchode, vobec by som sa nepozeral na internete... pri akustikach v tychto cenovych (a nie len v tych) plati, ze kazda jedna ladi / neladi / zneje / nezneje inac...
Zaznamenané
lava_ruka_boha
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 70

« Odpoveď #4 kedy: 17. Apríl , 2011, 21:01:02 »

neviem, spanielu by som si vybral urcite osobne v obchode, vobec by som sa nepozeral na internete... pri akustikach v tychto cenovych (a nie len v tych) plati, ze kazda jedna ladi / neladi / zneje / nezneje inac...

jj, suhlas. uz som zazil aj take pripady kedy akustika za vyse 200€ mala skaredsi zvuk ako nejaka za 100€
Zaznamenané
shark92
okukávač

« Odpoveď #5 kedy: 17. Apríl , 2011, 21:10:42 »

tak potom to asi spravím tak že si to pôjdem odskúšať....
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #6 kedy: 17. Apríl , 2011, 21:27:35 »

vezmi urcite niekoho kto sa do toho vyzna.. ak mas ucitela gitary.. pripadne niekoho takeho o kom si mozes byt isty ze vie aj pozriet technicky stav.. neodporucam moc kamaratov vo veku do 13 rokov lebo skoncis s ciernou ovationou  Bavím sa skvele
Zaznamenané

myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #7 kedy: 17. Apríl , 2011, 23:02:13 »

ze kazda jedna ladi / neladi  inac...

Ja som po 13 rokoch hrania na gitare nejak zacal spochybnovat tuto zalezitost.
Jednak, akustika ti nikdy nebude ladit ako elektrika, lebo ma staticku kobylu.
Ale dvak - videl si uz moderne spravenu akustiku tak, ze by mala napriklad zle nabite prazce, myslim intervaly?
Ak su dobre nabite, v dobrych polohach, a netrcia a su dobre zbrusene, tak moze byt problem jedine kobyla.
Ta sa da vzdy vymenit, alebo zbrusit. Zle umiestneny kobylovy spodek byva? Nemyslim, podla mna dnes to robia bud stroje, alebo rucne sukromni vyrobcovia pri drahycch modeloch.
A potom este moze byt poskrucany hmatnik pri spoji, pri narychlo lepenych masovkach. Ale aj to sa da osetrit, ked vyhadzes prazce a zbrusis drevo a nahadzes ich spat...
Nuz neviem, cele to filozofanie o neladiacich gitarach mi pride trochu ako take pseudo nieco...
Co ty na to, Rasto? Sprdni ma :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 17. Apríl , 2011, 23:29:33 »

no vsak presne si to vymenoval. kobyla neni osadena v nejakych dierach, co odvrtal stroj podla sablony, ale je nalepena - myslim si - clovekom. + sa nedaju uz oktavy na nej nijako dostelovat. nespravne sa da osadit aj nulty prazec, co je pomerne casty problem aj na elektrikach, aj americkych seriovkach, Gibson / Fender nevynimajuc (na nich to vdaka moznosti ladit oktavy neni az take okate niekedy - mnohi gitaristi ani netusia, ze v prvej polohe maju miesto poltonu takmer tristvrte ton)
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #9 kedy: 18. Apríl , 2011, 00:17:25 »

A este aj k tomu sa moze drevo velmi lisit kvalitativne na tych seriovkach. Urcite treba skusat akustiky, hlavne tie lacnejsie a nepozerat nato ake logo maju, kto ich vyraba a kde.

Asi pred mesiacom sme boli traja vyberat akustiku pre kamosa. Chcel minut okolo 300 az 500. V obchode mali akustickych gitar ako nasrate od znamych(Martin, Maton, Taylor atd.) po nezname znacky(akurat Faith si pamatam Bavím sa skvele) v roznej cenovej kategorie. Vyskusali sme asi 20 gitar, niektore z toho isteho modelu. Proste bolo citit rozdiel. A este velmi dolezita je vec ta, ze gitara sa musi vyberat tak aby hrala najlepsie pod prstami toho co na nej bude hrat. Kazdemu z nas to znelo inak. Nakoniec sme vybrali gitaru Faith co som o nej nikdy nepocul a stala 500, ale hrala v tej cenovej kategorie najlepsie pre kamosa.
Zaznamenané
yeah
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 18. Apríl , 2011, 00:21:40 »

A este aj k tomu sa moze drevo velmi lisit kvalitativne na tych seriovkach. Urcite treba skusat akustiky, hlavne tie lacnejsie a nepozerat nato ake logo maju, kto ich vyraba a kde.

Asi pred mesiacom sme boli traja vyberat akustiku pre kamosa. Chcel minut okolo 300 az 500. V obchode mali akustickych gitar ako nasrate od znamych(Martin, Maton, Taylor atd.) po nezname znacky(akurat Faith si pamatam Bavím sa skvele) v roznej cenovej kategorie. Vyskusali sme asi 20 gitar, niektore z toho isteho modelu. Proste bolo citit rozdiel. A este velmi dolezita je vec ta, ze gitara sa musi vyberat tak aby hrala najlepsie pod prstami toho co na nej bude hrat. Kazdemu z nas to znelo inak. Nakoniec sme vybrali gitaru Faith co som o nej nikdy nepocul a stala 500, ale hrala v tej cenovej kategorie najlepsie pre kamosa.
To si tu nemal pisat, budu chciet po tebe zvukovy test  Pomoooc!
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11 kedy: 18. Apríl , 2011, 10:01:46 »

V obchode mali akustickych gitar ako nasrate od znamych(Martin, Maton, Taylor atd.)

Kde na Slovensku maju Martiny? V zivote som tu Martiny nevidel.
Zaznamenané
cubaka
pravidelný návštevník
Príspevkov: 456

« Odpoveď #12 kedy: 18. Apríl , 2011, 10:05:33 »

ja mam Martin kupil som ho od chalana, ktory to niesol do komisu aj s blockom Dowina guitar shop
vedla mady v BA co je. Takze tam Martin bol  Zdravíčko
Zaznamenané

myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #13 kedy: 18. Apríl , 2011, 10:09:13 »

no vsak presne si to vymenoval. kobyla neni osadena v nejakych dierach, co odvrtal stroj podla sablony, ale je nalepena - myslim si - clovekom. + sa nedaju uz oktavy na nej nijako dostelovat. nespravne sa da osadit aj nulty prazec, co je pomerne casty problem aj na elektrikach, aj americkych seriovkach, Gibson / Fender nevynimajuc (na nich to vdaka moznosti ladit oktavy neni az take okate niekedy - mnohi gitaristi ani netusia, ze v prvej polohe maju miesto poltonu takmer tristvrte ton)

Tak pokial sa drzime tychto par objektivnych dovodov, tak je to ok. Ja mam ale casto z tychto diskusii pocit, ze lacna gitara neladi z nejakeho virtualneho pseudo-dovodu len preto, ze je lacna a lacne gitary jednoducho musia hrat ako shit.

Co sa tyka toho nulaku, to je problem uz navrhu... nepamatam si to presne, ale viem, ze o tomto je Buzz Feiten tuning system.
Buzz Feiten bol typek, co zobral kopec roznych kvalitnych gitar, aj vynikajuco nastelovanych, robil vela merani s pristrojmi  a na prvom prazci jednoducho nikdy stopercentne neladili. Ale nie je to o nulaku, ale o tom ako sa ovplyvnuje struna posobenim sily pri stlaceni v roznych polohach. A jeho system tuto rozladenost kompenzuje.

EDIT: http://en.wikipedia.org/wiki/Buzz_Feiten#.27Buzz_Feiten_Tuning_System.27
« Posledná zmena: 18. Apríl , 2011, 10:13:40 od myso » Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník

« Odpoveď #14 kedy: 18. Apríl , 2011, 10:10:59 »

ja mam Martin kupil som ho od chalana, ktory to niesol do komisu aj s blockom Dowina guitar shop
vedla mady v BA co je. Takze tam Martin bol  Zdravíčko

V Dowine vedla Mady je sef obchodu moj kamarat a chodim tam pomerne casto, Martin som tam este nikdy nevidel.
Oni mali najma Taylory, a to aj velmi vysoke a drahe rady.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.214 sekund, 23 otázok.