Lubo
|
|
« kedy: 16. Máj , 2011, 14:00:34 » |
|
Caute bol som vyzvany ze mam napisat nejaky clanok,nieco na ten styl ako som pisal o modoch. Zasa k tomu nahram nejake ukazky a tak. Otazka je len ze co vas zaujima. Co by ste najviac uvitali, aku temu? Nieco z teorie a samozrejme jej prakticke pouzitie s ukazkami. Nieco comu mozno nie celkom rozumiete alebo s nieco s cim mate mozno problem.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 16. Máj , 2011, 14:32:45 » |
|
Nieco z teorie --- comu mozno nie celkom rozumiete alebo s nieco s cim mate mozno problem.
hm. kde zacat?
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
yeah
Hosť
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 16. Máj , 2011, 14:53:35 » |
|
Caute bol som vyzvany ze mam napisat nejaky clanok,nieco na ten styl ako som pisal o modoch. Zasa k tomu nahram nejake ukazky a tak. Otazka je len ze co vas zaujima. Co by ste najviac uvitali, aku temu? Nieco z teorie a samozrejme jej prakticke pouzitie s ukazkami. Nieco comu mozno nie celkom rozumiete alebo s nieco s cim mate mozno problem.
Kedze o gitarovych solach a modoch stupnic pise kazdy vrbo, hodilo sa nieco mozno o harmonii
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 16. Máj , 2011, 20:49:32 » |
|
skusit zafilozofovat ci rozobrat nejake slavne sola ? neviem si sice predstavit, co by sa dalo trebars napisat o hotel kalifornia sole, ale keby niekto nieco pekne o nom zamudroval a bolo to k veci, rad by som si to precital... nejak skusit rozanalyzovat, ze co sa asi v nejakom tom slavnom lepsom sole odohrava, co je zjavne odimprovizovane, co pravdepodobne je poctivo povymyslane a tak.... ci blbost cele ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 16. Máj , 2011, 21:52:07 » |
|
skusit zafilozofovat ci rozobrat nejake slavne sola ? neviem si sice predstavit, co by sa dalo trebars napisat o hotel kalifornia sole, ale keby niekto nieco pekne o nom zamudroval a bolo to k veci, rad by som si to precital... nejak skusit rozanalyzovat, ze co sa asi v nejakom tom slavnom lepsom sole odohrava, co je zjavne odimprovizovane, co pravdepodobne je poctivo povymyslane a tak.... ci blbost cele ?
mne sa ten napad so solami paci. http://www.guitarworld.com/50_greatest_solos napr mozes rozobrat jedno tyzdenne a vypichnut skladbu a stavbu. plusy a minusy. mne osobne by to fakt zaujimalo..
|
|
« Posledná zmena: 16. Máj , 2011, 21:52:48 od Roberto »
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 16. Máj , 2011, 21:56:26 » |
|
Dobry napad
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 17. Máj , 2011, 07:23:07 » |
|
myslím, že rastis to vystihol celé, rozanalizuj najprv niečo jednoduchšie a známe a skonči až jazzom a daj si na mušku takých 10 kúskov, vystihni pohyb harmónie a použitie jednotlivých prechodov melódie sóla
|
|
|
Zaznamenané
|
Les Paul + Marshall, čo iné?
|
|
|
yeah
Hosť
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 17. Máj , 2011, 07:50:50 » |
|
preco stale sola... preco stale sola...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Lubo
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 17. Máj , 2011, 08:38:35 » |
|
woozy ma pravdu. Dame daku harmoniu. Sola su fajn ale co uz tam namudrujes o solach. Cavo sype pentatoniku cely cas a hotovo. Dame daky harmonicky ked bude cas.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 17. Máj , 2011, 08:48:42 » |
|
mna tiez zaujima skor harmonia
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 17. Máj , 2011, 09:40:42 » |
|
tiez sa priklanam k harmonii
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 18. Máj , 2011, 00:47:42 » |
|
harnoniu sa dá pochopiť cez Bacha: polyfonia Cavo sype pentatoniku cely cas a hotovo.
nemáš pravdu Lubo
|
|
« Posledná zmena: 18. Máj , 2011, 00:53:14 od marrtin »
|
Zaznamenané
|
Les Paul + Marshall, čo iné?
|
|
|
Lubo
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 18. Máj , 2011, 09:23:34 » |
|
harnoniu sa dá pochopiť cez Bacha: polyfonia nemáš pravdu Lubo
:D jasne ze to nieje vzdy tak. ale ked clovek rozumie harmonii,rozumie aj solu a aj tomu co ma hrat. Daco vymyslim.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hate_me
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 18. Máj , 2011, 18:46:19 » |
|
Tiez by ma zaujimala hlavne harmonia. Som rad, ze si prijal tuto vyzvu a poucis nas cosi
|
|
|
Zaznamenané
|
... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 18. Máj , 2011, 18:49:13 » |
|
o harmonii teorii a podobnych veciach su tony materialov popisane. ti co prahnete aby lubo o tom pisal opat, mate milion moznosti o tom studovat cele hodiny na nete.
nejde o sola, jebat na sola... napisal som, co by ma zaujimalo precitat si od cloveka, co ma hudbu dobre nastudovanu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|