Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 13:48:38
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Problem s kobylkou  (Prečítané 3482 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Oliviero
nováčik
*
Príspevkov: 14

« kedy: 14. Jún , 2011, 21:29:20 »

Mam vintage LV100 nastastie dobry kus, vsade ladi az na e1-cku - oktavu. Vsetky oktavy mam naladene, dokonca aj 4te a 5te prazece su naladene ale e1-ckova oktava nejde naladit ani za svet. Prazcovy kamen mam na doraz dotiahnuty a stale je to este 20 centov podladene. Vie mi niekto poradit?
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 15. Jún , 2011, 02:42:51 »

teraz bez srandy... jake maš stare struny ? bo ked ich maš pol roka na gitare nečudujem sa že nemožeš naladiť oktavu
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2 kedy: 15. Jún , 2011, 08:11:16 »

Mam vintage LV100 nastastie dobry kus, vsade ladi az na e1-cku - oktavu. Vsetky oktavy mam naladene, dokonca aj 4te a 5te prazece su naladene ale e1-ckova oktava nejde naladit ani za svet. Prazcovy kamen mam na doraz dotiahnuty a stale je to este 20 centov podladene. Vie mi niekto poradit?

kamarat mal tento isty problem na jeho grecu.. pomohlo mu az to ked zosteloval vysku kobylky.. neviem preco ale to jedine mu pomohlo.. presne ako ty mal kamen na ecku nadoraz a stale to bolo pod tonom, mozem sa ti na to opytat..
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 16. Jún , 2011, 23:58:25 »

hlavne ser na 20 centov, co Ti ukazuje consumer ladicka. ich presnot je kadejaka. navyse kvalita tonu lezuceho z 12 polohy je uz kadejaka, takze aj to vyhodnocovanie vysky na beznej ladicke je take vselijake.... uchom Ti to ladi alebo nie ? co znamena inak ze "dokonca aj 4te a 5te prazece su naladene" ?
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 17. Jún , 2011, 00:06:06 »

co znamena inak ze "dokonca aj 4te a 5te prazece su naladene" ?

tym asi myslel že aj na 4 a 5 pražci ma presne naladeny ton, možno ma temperovane pražce.. :D
Zaznamenané
Oliviero
nováčik
*

« Odpoveď #5 kedy: 17. Jún , 2011, 00:14:08 »

co znamena inak ze "dokonca aj 4te a 5te prazece su naladene" ?

minule sa tu niekto tym ohanal, ze ak ti neladi 4ty a 5ty prazec tak ti neladi gitara... ze si kvoli tomu davaju ludia postuvat nultak. struny su starsie, skusim ich vymenit. Kobylku som skusal davat vyssie cim by sa teoreticky mala nadladit ale nestalo sa nic. furt je tam -20. dik za rady
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 17. Jún , 2011, 00:19:19 »

minule sa tu niekto tym ohanal, ze ak ti neladi 4ty a 5ty prazec tak ti neladi gitara... ze si kvoli tomu davaju ludia postuvat nultak. struny su starsie, skusim ich vymenit. Kobylku som skusal davat vyssie cim by sa teoreticky mala nadladit ale nestalo sa nic. furt je tam -20. dik za rady

so starymi strunami chces ake oktavy naladit ?  Žmurk uz som sa pytal - ty realne pocujes ze o 20 centov to neladi ? alebo to len vidis ocami na nejakom displeji ?

jak neladi 4ty a 5ty prazec ? akoze hrubsia struna na piatom prazci porovnavana s prazdnou tensou strunou ? to je take zaciatocnicke a nie moc dobre ladenie co sa tyka presnosti, to by musela byt fakt nejaka vychytana vypiplana dobra gitara, aby po takom naladeni aj ladila...
Zaznamenané
Oliviero
nováčik
*

« Odpoveď #7 kedy: 17. Jún , 2011, 11:09:16 »

jak neladi 4ty a 5ty prazec ? akoze hrubsia struna na piatom prazci porovnavana s prazdnou tensou strunou ?

nie. myslim to napriklad tak ze ked zahram piaty prazec eckovej struny tak mi ladicka ukaze naladene A
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #8 kedy: 17. Jún , 2011, 13:11:20 »

....a čo je na to také divné  Huh!  Bavím sa skvele ....lebo podľa mňa je to v poriadku....

* fretboard.jpg (20.46 KB, 696x169 - prehliadnuté 262 krát.)
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Oliviero
nováčik
*

« Odpoveď #9 kedy: 19. Jún , 2011, 12:39:31 »

Mám taký pocit, že sa nechápeme... Myslené tým bolo, že ak ti na piatom prazci na E strune neukazuje ladicka alebo ktokolvek A tak to neladí.
Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 19. Jún , 2011, 12:51:50 »

....nafoť kobylku....
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 19. Jún , 2011, 13:02:25 »

Mám taký pocit, že sa nechápeme... Myslené tým bolo, že ak ti na piatom prazci na E strune neukazuje ladicka alebo ktokolvek A tak to neladí.

ty uz sa vyser na tu ladicku.

ak je flazolet nad 12tym prazcom rovnako vysoky ton, ako to, co zneje ked to chytis na tej istej strune v 12tej polohe, tak mas tu oktavu doladenu spravne. ci to ma rovnaku vysku snad rozoznas uchom, nie ? ci potrebujes ladicku, na potvrdenie, ci su naozaj rovnake tie tony Huh!

ak si naladis gitaru tak, ze porovnavas ton v piatej polohe s nasledujucou prazdnou strunou, tak nikdy ta gitara nebude ladit uplne 100%, vzdy to bude len tak cca, lebo skratka tak to v praxi pri beznych gitarach byva. ale zase - ci mas ten ton z 5tej polohy rovnaky, ako je ta dalsia prazdna struna, tak na to zase snad nepotrebujes ladicku, aby si to zistil. ci Huh!

casto sa pri gitarach stava, ze aj ked su doladene oktavy, tak neladi presne - spravidla byva problem v zle osadenom alebo zle vyrobenom nultom prazci - vtedy treba overit, ci je v prvej polohe na kazdej strune voci prazdnym strunam poltonovy interval a nie vacsi, ci mensi. tu by som uznal, ze zmerat to ladickou moze mat nejaku vyhodu, aj ked polton sa rozoznava tiez pomerne jednoducho, ale budiz...
Zaznamenané
Oliviero
nováčik
*

« Odpoveď #12 kedy: 19. Jún , 2011, 20:55:23 »

ty uz sa vyser na tu ladicku.

ak je flazolet nad 12tym prazcom rovnako vysoky ton, ako to, co zneje ked to chytis na tej istej strune v 12tej polohe, tak mas tu oktavu doladenu spravne. ci to ma rovnaku vysku snad rozoznas uchom, nie ? ci potrebujes ladicku, na potvrdenie, ci su naozaj rovnake tie tony Huh!

ak si naladis gitaru tak, ze porovnavas ton v piatej polohe s nasledujucou prazdnou strunou, tak nikdy ta gitara nebude ladit uplne 100%, vzdy to bude len tak cca, lebo skratka tak to v praxi pri beznych gitarach byva. ale zase - ci mas ten ton z 5tej polohy rovnaky, ako je ta dalsia prazdna struna, tak na to zase snad nepotrebujes ladicku, aby si to zistil. ci Huh!

casto sa pri gitarach stava, ze aj ked su doladene oktavy, tak neladi presne - spravidla byva problem v zle osadenom alebo zle vyrobenom nultom prazci - vtedy treba overit, ci je v prvej polohe na kazdej strune voci prazdnym strunam poltonovy interval a nie vacsi, ci mensi. tu by som uznal, ze zmerat to ladickou moze mat nejaku vyhodu, aj ked polton sa rozoznava tiez pomerne jednoducho, ale budiz...

flazolet sa zda byt v pohode. tie poltony sedia tiez. viem ze ucho ta neoklame ale ta ladicka ma pravdu, ked nie uplnu aspon pribliznu. Ked sme hrali s ucitelom nieco vo vyssich polohach, tak to bolo hrozne pocut. Tie tony su tam uplne mimo. to bolo niekde v okruhu 15teho prazca.

@ garde : ak chces vediet znacku - je to noname made in malaysia alebo china nepamatam si presne - ak chces vediet polohu kobylkovych kamenov plochou stranou su otocene ku krku a na e strune dotiahnuty na doraz
« Posledná zmena: 19. Jún , 2011, 20:56:50 od Oliviero » Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 19. Jún , 2011, 21:49:17 »

....pozri...."rastis" má pravdu, ale ja sa pokúšam ísť jednoduchšiou cestou....tie kamene sa otáčajú podľa potreby, buď plochou stranou ku krku ak tam potrebuješ posunúť hranu toho kameňa, alebo naopak....

* stainless_bridge.jpg (45.1 KB, 600x496 - prehliadnuté 243 krát.)
Zaznamenané

Oliviero
nováčik
*

« Odpoveď #14 kedy: 20. Jún , 2011, 11:46:29 »

....pozri...."rastis" má pravdu, ale ja sa pokúšam ísť jednoduchšiou cestou....tie kamene sa otáčajú podľa potreby, buď plochou stranou ku krku ak tam potrebuješ posunúť hranu toho kameňa, alebo naopak....

stale nechapem, preco sa zo mna snazite spravit niekoho, kto nema vobec sajnu o com hovori. ja viem ze sa otacaju... ten kamen je otoceny plochou stranou smerom ku krku a uplne dotiahnuty, z coho vyplyva ze je v najvzdialenejsej moznej pozicii. navyse - nastavoval ju p. neuszer.
« Posledná zmena: 20. Jún , 2011, 11:52:34 od Oliviero » Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.068 sekund, 23 otázok.