mate nejake preferencie ci to riesite proste podla pocitu? aky ma efekt na zvuk prehnutie krku a napriklad vyska strun? nikdy som to takto neriesil vzdy to mam tak ze aby sa mi dobre vytahovali struny, aby mi nic nerezonovalo po krku a aby to nebolo mega vysoko..
Nejako som si uz proste zvykol a riesim to cca velmi podobne stale na vsetkych gitarach - klasika na Gibsonoch s klasickym ABR/beznym strunnikom.
Prehnutie krku zasadne ovplyvnuje pohodlie pri hre, moze sposobit drncanie strun o prazce, tazke bendovanie atd., cize vie priamo ci nepriamo dost ovplyvnit vysledny ton.
Vyska strun dost ovplyvnuje zvuk aj priamo - ked su vyssie, tak to vacsinou zneje masivnejsie, viac to cele rezonuje. Najma klasicke gitary ala Fendre a Gibsony by mali mat istu vysku strun, aby zneli "spravne". Ked na nich das struny prilis nizko, tak zneju skapatejsie, tensie a maju aj slabsi sustain. Samozrejme bavime sa o celkovom rozpati povedzme 1,5 - 4mm nad 12. prazcom. Vyssie to uz je potom nepohodlne aj pre bluesmanov drevorubacov a nizsie uplne zle.
Pri modernych gitarach s tenkymi krkmi to nemam moc odskusane.