Čítal som o nej samé chvály, ale nikdy som ju nedržal v ruke. Neni dávno sa mi naskytla za super cenu, tak som neváhal
. Keď som zháňal nejaké info, moc som ich nenašiel, tak skúsim dať nejaké ja. Gitaru som nekupoval novú (r.v. 2008), takže neviem ako bola nadstavená z výroby. Bola aktívne hrávaná, čomu som rád, ale zároveň bola celá zasraná, špinavá, proste bola len používaná bez servisu. Takže som jej urobil generálku, preto pridám aj zopár fotiek.
Krk:
Krk je vyrobený z javora. Čo je zaujímavé, tak z fládrovaného javora. Profil plytké „C“, hlava tvarovaná podľa starých ´50 Fendrov. Polyuretánový lak, nultý pražec syntetická kosť, mechaniky vintage ala Kluson. K spracovaniu krku nemám absolútne žiadne výhrady, pražce dokonale osadené, zabrúsené, nádherný rovný hmatník. Inak keď som ho mal skompletovaný aj s mechanikami, celý bol ľahučký ako pierko. Dátum výroby vyrazený na päte krku.
Telo:
Telo je yrobené z 3 kusov jeľše, 2-tónový sunburst, polyuretán. Zo Squier-ov tvarovo asi najbližšie k originálu. Skutočne precízna práca, všetko čistučké, žiadne zbytky brúsnej pasty, žiadne piliny, lôžko krku nelakované. Vnútorné dutiny natreté vodivou farbou na odtienenie (ako na squier standart). Čo je zaujímavé, pripadá mi, ako keby niekto tie 3 kusy kombinoval tak, aby vytvárali nejaký celok, na lacných gitarách človek niekedy vidí iné variácie
. Telo má svoje vlastné výrobné číslo.
Blbo sa to fotilo, ale je tam vyrazené výrobné číslo tela.
Pickquard+elektrika:
Pickquard je jednovrstvový, dosť hrubý, ale aspoň sa nevlní pri šróbikoch, ako na pôvodných. Snímače sú originál Fender Alnico III, každý má inú impedanciu a svoje označenie. Potenciometre a prepínač Alpha. Push-pull som si dorábal ja, mám to tak na všetkých gitarách, tá kombinácia neck+bridge má niečo do seba.
Tremolo:
Tremolo klasické vintage, ohýbané plechy. Trošku mi vadí, že nepoužili klasický hrubý sustain block, veď na starom Squier-i mám originál Fender tremolo.
Celkový dojem:
Je to fakt výborný NÁSTROJ. Žiadne kompromisy. Výborný sustain, krásny tón, žiadne vlky. Keď sa chce, tak aj čínsky súdruhovia vedia....
Howk....