Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 15:41:24
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: SQUIER Classic Vibe ´50  (Prečítané 8945 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
mesiah
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« kedy: 20. December , 2011, 18:22:59 »

Čítal som o nej samé chvály, ale nikdy som ju nedržal v ruke. Neni dávno sa mi naskytla za super cenu, tak som neváhal No hanbím sa... Keď som zháňal nejaké info, moc som ich nenašiel, tak skúsim dať nejaké ja. Gitaru som nekupoval novú (r.v. 2008), takže neviem ako bola nadstavená z výroby. Bola aktívne hrávaná, čomu som rád, ale zároveň bola celá zasraná, špinavá, proste bola len používaná bez servisu. Takže som jej urobil  generálku, preto pridám aj zopár fotiek.

Krk:
Krk je vyrobený z javora. Čo je zaujímavé, tak z fládrovaného javora. Profil plytké „C“, hlava tvarovaná podľa starých ´50 Fendrov.  Polyuretánový lak, nultý pražec syntetická kosť, mechaniky vintage ala Kluson. K spracovaniu krku nemám absolútne žiadne výhrady, pražce dokonale osadené, zabrúsené, nádherný rovný hmatník. Inak keď som ho mal skompletovaný aj s mechanikami, celý bol ľahučký ako pierko.  Dátum výroby vyrazený na päte krku.

Telo:
Telo je yrobené z 3 kusov jeľše, 2-tónový sunburst, polyuretán. Zo Squier-ov tvarovo asi najbližšie k originálu. Skutočne precízna práca, všetko čistučké, žiadne zbytky brúsnej pasty, žiadne piliny, lôžko krku nelakované. Vnútorné dutiny natreté vodivou farbou na odtienenie (ako na squier standart). Čo je zaujímavé, pripadá mi, ako keby niekto tie 3 kusy  kombinoval tak, aby vytvárali nejaký celok, na lacných gitarách človek niekedy vidí iné variácie Bavím sa skvele. Telo má svoje vlastné výrobné číslo.

Blbo sa to fotilo, ale je tam vyrazené výrobné číslo tela.

Pickquard+elektrika:
Pickquard je jednovrstvový, dosť hrubý, ale aspoň sa nevlní pri šróbikoch, ako na pôvodných. Snímače sú originál Fender Alnico III, každý má inú impedanciu a svoje označenie. Potenciometre a prepínač Alpha. Push-pull som si dorábal ja, mám to tak na všetkých gitarách, tá kombinácia neck+bridge má niečo do seba.

Tremolo:
Tremolo klasické vintage, ohýbané plechy. Trošku mi vadí, že nepoužili klasický hrubý sustain block, veď na starom Squier-i mám originál Fender tremolo. 

Celkový dojem:
Je to fakt výborný  NÁSTROJ. Žiadne kompromisy. Výborný sustain,  krásny tón, žiadne vlky.  Keď sa chce, tak aj čínsky súdruhovia vedia....

Howk....

Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1 kedy: 20. December , 2011, 19:18:07 »

Mal som Tele Classic Custom ci ako sa to volalo z tychto serii a ozaj celkom prijemna gitarka. Pokial sa vymeni hardware a elektronika, su to fakt schopne nastroje za smiesne prachy. Co mi ale vadi, su tie hrube polyester laky na vsetkych tychto lacnejsich Fendroch, velmi to zabija rezonanciu.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
exhumer
stály hosť
Príspevkov: 1477

Egatimer

« Odpoveď #2 kedy: 20. December , 2011, 20:43:57 »

velmi pekne spravene, takt rozobrane...klobuk dole  Zdravíčko
Zaznamenané

WEIRD THRASH
mesiah
pravidelný návštevník

« Odpoveď #3 kedy: 20. December , 2011, 20:46:37 »

Takéto som zháňal, keď som ju išiel kupovať. A nikde nič. Ostatní to budú mať teraz jednoduchšie.
Zaznamenané

peterst
pravidelný návštevník
Príspevkov: 439

Znalci vědí, co je svědí!

« Odpoveď #4 kedy: 21. December , 2011, 13:10:41 »

paradna reportaz, gratulujem ku gitare, toto su skutocne nekompromisne dobre squiery!

Na zdravie!

btw., ked ma kazdy snimac  iny odpor, tlmia medzipolohy brum?
« Posledná zmena: 21. December , 2011, 13:42:39 od peterst » Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #5 kedy: 21. December , 2011, 16:55:46 »

velmi krasne fotky, ani som nevedel ze to tej gitare tak sekne  Na zdravie!
Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 21. December , 2011, 17:56:16 »

Hej, v medzipolohách nebrumia, middle má opačnú polaritu. Aj keď po správnosti by nemal mať  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #7 kedy: 21. December , 2011, 18:00:26 »

Hej, v medzipolohách nebrumia, middle má opačnú polaritu. Aj keď po správnosti by nemal mať  Bavím sa skvele
po spravnosti by nemal mat ani 5polohovy prepinac :)
Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 21. December , 2011, 18:36:45 »

To je tiež pravda  Žmurk
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #9 kedy: 21. December , 2011, 22:02:18 »

...
btw., ked ma kazdy snimac  iny odpor, tlmia medzipolohy brum?

ako to nie su uplne totozne cievky, tak po spravnosti by trosku brumet mali v medzipolohach... ale zase to je take, ze trosku niekedy brumia aj origos HB, co by po spravnosti brumet nemali... :)
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #10 kedy: 28. Jún , 2012, 16:22:33 »

jéj no ja som ho bol dneska skušat v bývalom Marrise, a velmi fasa gitarka,lahunká pekná jak neviem čo, a výborný vintage zvouček,spracovanie superské , jednu som dohodol a zajtra idem pre nu, som zvedavý jak to bude hrat na vypečený aparát,teším sa jak malé decko, :)
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
lumpisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 462

« Odpoveď #11 kedy: 28. Jún , 2012, 17:09:34 »

a co ta stalaaala?
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #12 kedy: 28. Jún , 2012, 17:12:58 »

ešte ju nemám ,zajtra idem pre nu, ale cena je výborná  :) zajtra ti napíšem ,nech to nezakríknem,kua ale lahunečká a hrá to parádne, a nádherná je,  Na zdravie! a nevie niekto, šetky krky z tejto rady su fláder,? som si nevšimol v obchode ked som ju skušal, odporučam ináč vyskušat, v bývalom marrise vo výklade ju maju, mne hned padla do oka ešte som ani nevedel čo to je  :) lumpisko ,ked ju budem mat, dojdeš vyskušat ,?
« Posledná zmena: 28. Jún , 2012, 17:30:36 od mirostrat » Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
lumpisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 462

« Odpoveď #13 kedy: 28. Jún , 2012, 17:40:17 »

ešte ju nemám ,zajtra idem pre nu, ale cena je výborná  :) zajtra ti napíšem ,nech to nezakríknem,kua ale lahunečká a hrá to parádne, a nádherná je,  Na zdravie! a nevie niekto, šetky krky z tejto rady su fláder,? som si nevšimol v obchode ked som ju skušal, odporučam ináč vyskušat, v bývalom marrise vo výklade ju maju, mne hned padla do oka ešte som ani nevedel čo to je  :) lumpisko ,ked ju budem mat, dojdeš vyskušat ,?
jasne Lusto a donesem aj telatko Lee Hooker.
« Posledná zmena: 28. Jún , 2012, 17:42:36 od lumpisko » Zaznamenané
mirostrat
stály hosť

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #14 kedy: 28. Jún , 2012, 23:02:10 »

ok, tak zajtra u mna   Na zdravie!
Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.