Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 15:30:33
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Pomoc od skusenejších  (Prečítané 1351 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Andrassk
nováčik
*
Príspevkov: 5

« kedy: 10. Január , 2012, 19:34:46 »

Zdravím,
potreboval by som poradiť ohladne mojej gitarovej vybavy resp. prečo gitara zneje tak a prčo nezneje inak :)
takže pekne poporiadku moje nastroje:

El.gitara Epiphone LP100 LH ( rv. 1999)
Combo Laney LV100 pololampa
-oblubene štyly: Blues Rock, Funky, Rock, Hard Rock ( Rory Gallagher,Clapton, BB King, Jack White, Keith Richards...)
1.
Gitara ma problem s ladením a to hlavne na strune G , struny som už aj vymenil daval som to nastavovať do hudobnín ale stale je počut že to nieje 100% dvovod tohto problemu je najskor to že sa na nej utrhol nulty pražec, bol sice znovu nalepeny patex lepidlom na drevo ktore ma utiahnut 150kg/cm ale aj tak sa neskor vychylil o taky 1mm do strany a to mam 10 struny... neviem či na to bude nejake riešenie ale tak možno niekoho niečo napadne
2.
Zdá sa mi, že gitara hra až velmi mohtne tak bassovo tu neviem či je problem v combe alebo gitare ano jasne je to 2x HB ale čo som počul ine Les Paulky neprišli mi tak "prebassovane" rady typu stiahni si bassy na kombe alebo prepni snimač na tremolo su zbytočne to som už skušal..očividne
3.
Gitarka trochu drnčí vo vyššich polohách možno by pomohlo zdvihnuť kobylku ale zase by som stratil na skvelej akcii ktru tato gitarka má

a moja posledna otazka je, mám možnosť predať tuto gitarku za 150-170 € oplati sa to? Tým padom by som mal aj z usporami cca 240 € :D a mohol by som za tu cenu zohnať niečo lepšie?

« Posledná zmena: 10. Január , 2012, 19:38:30 od Andrassk » Zaznamenané
motorman
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« Odpoveď #1 kedy: 10. Január , 2012, 19:54:25 »

Zdravím,
potreboval by som poradiť ohladne mojej gitarovej vybavy resp. prečo gitara zneje tak a prčo nezneje inak :)

-oblubene štyly: Blues Rock, Funky, Rock, Hard Rock ( Rory Gallagher,Clapton, BB King, Jack White, Keith Richards...)
1.
Gitara ma problem s ladením a to hlavne na strune G , struny som už aj vymenil daval som to nastavovať do hudobnín ale stale je počut že to nieje 100% dvovod tohto problemu je najskor to že sa na nej utrhol nulty pražec, bol sice znovu nalepeny patex lepidlom na drevo ktore ma utiahnut 150kg/cm ale aj tak sa neskor vychylil o taky 1mm do strany a to mam 10 struny... neviem či na to bude nejake riešenie ale tak možno niekoho niečo napadne
2.
Zdá sa mi, že gitara hra až velmi mohtne tak bassovo tu neviem či je problem v combe alebo gitare ano jasne je to 2x HB ale čo som počul ine Les Paulky neprišli mi tak "prebassovane" rady typu stiahni si bassy na kombe alebo prepni snimač na tremolo su zbytočne to som už skušal..očividne
3.
Gitarka trochu drnčí vo vyššich polohách možno by pomohlo zdvihnuť kobylku ale zase by som stratil na skvelej akcii ktru tato gitarka má

a moja posledna otazka je, mám možnosť predať tuto gitarku za 150-170 € oplati sa to? Tým padom by som mal aj z usporami cca 240 € :D a mohol by som za tu cenu zohnať niečo lepšie?

to ze sa Epi LP rozladuje je normalne, bud sa ti struna zadiera na nultom prazci alebo na kobylke co nieje velmi obvikle alebo povoluje mechanika .. cize mozes zmenit mechaniku alebo namazat nulty prazec zacni stale s tym najjednoduchsim riesenim

Ked je to ten najlacnejsi Epi LP tak to nema ktovieake snimace a do takej gitary by som vela ani neinvestoval takze ked sa ti nepaci tak to predaj
nemyslym ze by bol problem v aparate

Drazky v nultom  prazci mozes namazat grafitom alebo niakou silikonovou mastou co nevyschyna

ties si pozri toto video mozno mas volnu kobylku
« Posledná zmena: 10. Január , 2012, 20:07:18 od motorman » Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #2 kedy: 10. Január , 2012, 21:47:48 »

Zdravím,

1.
2.
3.

1. riesit nulak, ze je posunuty o 1 mm je bezpredmetne. ako velmi gitara neladi? vo vsetkych polohach, a o kolko centov? prakticky ziadna gitara  neladi presne v kazdej polohe, vynimkou je hmatnik s temperovanymi prazcami + sila akou sa stlaca struna ma tiez vplyv.

+/- 10 centov je v pohode, ked nieco uteka nad 15 by som riesil.

2. zvuk gitary sa da upravit snimacmi, stock snimace sa oplati menit. tu treba mat zasadu nikdy nevrazit do gitary za 100 € snimace za 100 € a podobne.

3. za 400 - 500 € sa dnes daju kupit kvalitne gitary aj z ruky, aj nove.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #3 kedy: 10. Január , 2012, 22:51:38 »

Tá g-čko struna môže robiť šarapatu, keď je nulák dosť vysoko. Najviac zo všetkých strún sa práve na nej ukáže odchýlka pri stlačení struny, hlavne na prvom pražci to môže potom nadlaďovať aj štvrť tóna.

Skontroluj si teda výšku nuláku a či ti nadlaďuje g-čko na prvom pražci. Potom to bude treba zbrúsiť.
« Posledná zmena: 10. Január , 2012, 22:51:59 od Pitu » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4 kedy: 10. Január , 2012, 22:59:58 »

1. zvolil si najotrasnejsi mozny nazov temy. normalne by som za to daval BAN, keby sa mi chcelo. tak sa aspon takto porozculujem, do riti Si píš!!!

2. EPI LP100 je velmi zla gitara. vsetky problemy, co pises su typicke pre podobne gitary v podobnych cenovych relaciach.

3. za 240€ kupis podobnu zlu gitaru. respektive ak sa clovek vyzna, vie co ma hladat, je trpezlivy a dokaze si co-to aj sam na gitare vylepsit, tak da sa kupit aj velmi dobry nastroj (napriklad stary Les Paul ci SG od Pearl alebo podobnej japonskej firmy). to vsak asi nie je Tvoj pripad, takze naskrab 450€ (aspon) a kup si nieco ozajstnejsie, ako mas tzeraz.

4. to je vsetko, co som mal k teme.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #5 kedy: 10. Január , 2012, 23:36:09 »

alebo prepni snimač na tremolo su zbytočne to som už skušal..očividne
Zaznamenané
Andrassk
nováčik
*
Príspevkov: 5

« Odpoveď #6 kedy: 11. Január , 2012, 16:45:44 »

takže , dakujem že su tu aj normalny ludia, sice malo ale su :) bol to tym nulakom zvišuje mi G-čko takže ho treba zbrusiť :)

BTW1: ked je zly naozv tak sorry mne pripadal ok ked si mod tak ho zmen ak niesi tak FU... Beeee
BTW2: sorry nemyslel som tremolo ale treble...ale je fajn ze si objavil memebase teraz mozes postovať cool obrazky :D
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #7 kedy: 11. Január , 2012, 18:11:55 »

...
BTW1: ked je zly naozv tak sorry mne pripadal ok ked si mod tak ho zmen ak niesi tak FU... Beeee...

co keby bolo z nazvu temy jasne, co v tej teme je ? kopec ludi nema cas citat uplne vsetko, takze temy s nazvom "pomoc", "help", "poradte" a pod... automaticky preskakuju. takisto do buducnosti, ak sa niekto bude hrabat v historii a bude chciet nieco najst, Tvoj nazov temy mu urcite nepomoze.

EPI LP100 moc za namahu nestoji. mozno prve kusy v prvej polke 90tych neboli uplne naprd, ale cim neskorej, tym horsie... kopec namahy das len za to, aby to nedrncalo a ladilo. to sa mozno da dosiahnut. ale zvuk z nej nebudes mat nikdy dobry, bohuzial.
« Posledná zmena: 11. Január , 2012, 18:12:18 od rastis » Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 24 otázok.